A legjobb 8 közé jutás a tét a kupában!
2022.02.16 | 10:44
A legjobb 8 közé jutás a tét a kupában!

A harmadik fordulót rendezik a férfi magyar kupában, ahol a negyeddöntőbe kerülés már a cél a csapatoknak. Egy másodosztályú alakulat egészen biztos lesz a nyolc között, de az is lehet, hogy lesz egy harmadosztályú is, bár erre kevés az esély. Ami fix, hogy három NBI-es együttes elbúcsúzik, hiszen három párharcnál is élvonalbeli csapatok találkoznak. A továbbjutás továbbra is egy meccsen dől el, a megszokott kupa szabályok szerint.

 

NYÍRGYULAJ FUTSAL – SG KECSKEMÉT FUTSAL
18:00 Nyírbátor, Városi sportcsarnok

A két csapat az alapszakasz hajrájában találkozott, ahol a Nyírgyulaj megtréfálta ellenfelét, ami félig- meddig a Kecskemét felsőházi rájátszásába került. A Gyulaj már megkezdte az Alsó-házi rájátszást, ahol kiütéses verést mért az Aramisra, így jó formában vallhatja magát. A Kecskemét szabadnapos volt az első játéknapon, így rákészülhetett a kupára. Céljuk, hogy a bajnoki csalódást a kupában próbálják feledtetni, de ez nem biztos, hogy könnyű lesz.

 

DEAC – MVFC BERETTYÓÚJFALU
18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna

A kupa forduló egyik legélesebb mérkőzése lehet ez a párosítás. A két fél a bajnokágban is nagy csatát vívott egymással és vélhetően ez most sem lesz máshogy. A DEAC kissé foghíjasan értékes pontot szerzett Újpesten a bajnokságban, míg a Mezei-Vill szabadnapos volt. Ami a vendégeket illeti, Sidnei rövid idő után távozott, de a hírek szerint a helyére Matheus érkezik, aki akár már be is mutatkozhat szerda este. Ami az esélyeket illeti, abszolút kétesélyes a párharc, akár még hosszabbítás és büntetőpárbaj is elképzelhető.

 

CSENGER FUTSAL – VESZPRÉM FUTSAL
18:30 Csenger, Városi sportcsarnok

Csengerben nagyon várják az összecsapást, hiszen a kupa címvédőjét láthatják vendégül, ami nagy dolog a másodosztályú csapat életében. Nem lesz számukra új az ellenfél, hiszen már két alkalommal, 2015-ben és 2018-ban is vendégül látták az akkor még Madarász János vezette Veszprémet, és könnyedén nyertek a vendégek. Most is vélhetően magabiztosan nyernek Tataiék.

 

SÁRVÁR FUTSAL – HALADÁS VSE
20:00 Sárvár, Sárvár Aréna

A Hali számára szerencsés volt a sorsolás, hiszen földrajzilag a legközelebbi csapatot kapták, így minimálisat kell utazni, nem úgy mint az előző körben, amikor a Miskolc vendégei voltak. A Sárvár jól vitézkedik a másodosztályban de a szombathelyiek azért más szintet képviselnek. Találkoztak a szezonban edzőmeccsen már, és a Hali fölényes győzelmet aratott, most is valami hasonlóra lehet számítani.

 

A STUDIO NYÍREGYHÁZA – ÚJPEST FC-220 VOLT
20:00 Nyíregyháza, Conintental Aréna

A hazaiak már kiejtettek egy első osztályú csapatot a kupában, így a lilák sem vehetik félvállról a találkozót. A Kistarcsa megtapasztalhatta, hogy nem véletlenül vezette a keleti csoportot a Nyíregyháza, bár azóta akadtak a bajnokságban botlásai. Most ismét bizonyíthatnak egy jó csapat ellen. Az Újpest elérte eddigi legjobb eredményét, a bajnokságban bejutottak a felsőházba, de nem elégszenek meg ennyivel, a kupában is szeretnének legalább eljutni a final fourig. Ehhez most megtehetik az első lépést. Az előző körben könnyű dolguk volt a kapus nélkül felálló Gyöngyös ellen, de most lényegesen komolyabb meccs vár rájuk.

 

ARAMIS SE – TFSE-BESTRONG
20:20 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

Az Aramis nagy pofonba szaladt bele a hétfői bajnokin Nyírbátorban. Tíz gólt ritkán kapnak a budaörsiek, így kérdés, mennyire tudják ezt ilyen rövid idő alatt kiheverni. Egyelőre úgy tűnik, nehéz pótolni Horváthot és Keresztruryt. A TF is pályára lépett hétfőn, és magabiztos játékkal elhozták Kistarcsáról a nagyon fontos három pontot, így bizakodva nézhetnek a mai összecsapás elé. A bajnokságban mind a kétszer fölényesen nyert az Aramis, de azóta a keretük lényegesen átalakult. Ha a meghatározó játékosok hozzák magukat, akkor meg lehet a továbbjutás, de ellenkező esetben az egyetemisták bravúrt érhetnek el.

 

REAC SPORTISKOLA – RUBEOLA FC
20:30 Csömör, Városi sportcsarnok

Az NBII nyugati és keleti csoport élcsapata csap össze, de a mérkőzésnek a pikantériája, hogy hosszú szünet után a Rubi visszatér régi otthonába, a csömöri sportcsarnokba, ahol sok szép sikert ért el. A Tigrisek szurkolói is készülnek, és a hírek szerint telt ház várja majd a csapatokat. Egyébként is a vendégek számítanak az esélyesebbnek, de így végképp olyan lesz, mintha hazai környezetben játszanának. A REAC a hétfői bajnokin igazi rangadót nyert meg, így bizakodva várhatja a mérkőzést.

 

KELEN SC – UTE
20:45 Gyál, Városi sportcsarnok

Ez tűnik az egyik legegyértelműbb párharcnak, hiszen a másodosztály listavezetője találkozik egy harmadosztályú csapattal. A Kelen bravúros idegenbeli sikerrel jutott el a legjobb 16 közé, de a lila-fehérek nehéz ellenfélnek tűnnek. Persze a kelenvölgyiek nem feltartott kézzel várják az UTE együttesét, de papíron kevés az esélyük a továbbjutásra. Meglepetés lenne, ha az UTE nem aratna magabiztos győzelmet.

  

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink