A Kincsem vendégeként javíthat a Csenger
2024.02.04 | 15:23
A Kincsem vendégeként javíthat a Csenger

Már csak két forduló van hátra a másodosztály alapszakaszából, ahol a legfontosabb kérdések eldőltek, legalábbis keleten. Kialakult a felső és az alsóház mezőnye, de a végső sorrendek még nem. A felsőházban két együttesnek van esélye az alapszakasz-győzelemre, de a többi három együttes közül bárki befuthat a dobogó harmadik fokára.

NBII keleti csoport, 17. forduló:

NYÍRSÉG FC - AIRNERGY FC
19:00 Újfehértó, Szegedi Károly Sport és Szabadidőközpont
A Nyírség legutóbb meglepően sima vereséget szenvedett a Keszi ellen hazai pályán, ahol ráadásul a kapusát is elveszítette. Ezzel a vereséggel visszacsúsztak a tabellán egy helyet, így már csak nyolcadikok, amivel nehezebb helyzetből kezdhetnénk a rájátszást. Így rájuk férne a javítás, de az Airnergy érkezik, akik három meccses győzelmi szériában vannak és így még a dobogóra is odaérhetnek, de a negyedik helyre végképp van esélyük. Ezek ismeretében nem kérdés, hogy a fővárosiak a favoritok és meglepetés lenne, ha a Gabura-legénység nem gyűjtené be a három pontot.

KINCSEM LOVASPARK FUTSAL - CSENGER FUTSAL
19:30 Tápiószentmárton, Városi Sportcsarnok
A forduló rangadóját rendezik Tápiószentmártonban, ahol a harmadik fogadja a másodikat. A két együttes régi motoros az NBII keleti csoportjában, így sok nagy csatán vannak túl. A meccsnek mind a két fél számára nagy jelentősége van, hiszen a Csenger még beérheti az élen álló Tiszaföldvárt, de ehhez nyernie kell, de ez nem lesz könnyű, mert a Kincsem is a győzelem reményében lép pályára. Vörös Péterék legutóbbi sikerükkel a Rubit megelőzve felléptek a dobogóra és ha szeretnék megtartani dobogós pozíciójukat, akkor otthon kell tartani a három pontot. A Csenger legutóbb pontokat veszített a sereghajtó otthonában, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy igen foghíjasan utaztak el. Ez most is befolyásoló tényező lehet, mert ha ezúttal is sok lesz a hiányzójuk, akkor pont nélkül maradhatnak. Ősszel a csengeriek örülhettek, így van miért visszavágni a Kincsemnek.

TISZAFÖLDVÁR SE - ENERGIA SC GYÖNGYÖS
19:30 Kunszentmárton, Városi Sportcsarnok
A Tiszaföldvár jelenleg három ponttal vezeti a Csenger előtt, így egy győzelemmel karnyújtásnyira kerülne az alapszakasz-győzelem, ha pedig a csengeriek nem nyernek idegenben, akkor matematikailag is meglenne az első hely. Ez kellő motiváció lehet a sereghajtó ellen, akik legutóbb meglepték a csengerieket is. A Berkes alakulat 10-10-es döntetlent játszott, így megmaradt az esélye, hogy ne utolsóként forduljon. Ehhez bravúrra lenne szüksége, de nem valószínű, hogy ez hétfő este sikerülni fog. Magabiztos hazai siker prognosztizálható.

VS DUNAKESZI - RUBEOLA FC
20:00 Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium
Az előző játéknapon idegenben javított a Dunakeszi, amivel még egy helyet előrébb jött a tabellán, így már hetedik. Most hazai pályán egy újabb bravúrral akár a hatodik hely is meglehetne, de ez nehéznek ígérkezik a Rubeola ellen. A Tigrisek legutóbb döntetlenre végeztek egy remek meccsen a listavezető Földvár ellen, de az egy ponttal lecsúsztak a dobogóról. Mivel az előttük álló Kincsemre is nehéz meccs vár, van esélye a Rubinak visszaelőzni, de ehhez mindenképpen nyernie kellene. Az ősszel szoros meccset játszott a két csapat és vélhetően most is hasonló lesz.

MEAFC-MISKOLC - GYULAHÁZAI FUTSAL
20:30 Miskolc, Egyetemi Körcsarnok
Mind a két együttes vereséggel zárta az előző játéknapot, ami inkább a miskolciaknak lehetett a fájóbb, mert ezzel végkép eldőlt, hogy az alsóházban zárnak. Jelenleg vezetik az alsó ötöst, de csak két pont az előnyük, így nyerniük kéne, ha biztosan az első helyen akarnak fordulni. A Gyulaháza jelenleg utolsó előtti, de egy esetleges győzelemmel javíthatnak is akár, így ők is motiváltak lehetnek. A legutóbbi idegenbeli meccsükön nyerni tudtak a gyulaháziak, ami bizakodásra adhat okot. Az őszi meccsen a Miskolc diadalmaskodott és ezúttal is ők az esélyesek.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink