A kiemeltek között várhatja a sorsolást a Berettyóújfalu
2020.12.02 | 18:51
A kiemeltek között várhatja a sorsolást a Berettyóújfalu

Az idei Bajnokok Ligája lebonyolítása speciálisra sikerült, s nem jött ki jól ebből az MVFC, hiszen idegenben, Grúziában, egy mérkőzésen kellett kiharcolni a továbbjutást. 

Az UEFA-t és Laurent Morelt külön dicséret illeti azért, hogy mindent megtettek a BL megrendezéséért, még ilyen körülmények között is, hiszen nem könnyű előre tervezni sem az utazással, sem a vírus okozta egyéb gondokkal, játékosok kiesésével. A mostani ritka repülőjáratok miatt bizony a Berettyóújfalunak ez a túra közel 10 millió forintjába került, melynek csak a töredékét támogatta az UEFA. Ám most, hogy túl vagyunk az első körön, azt mondhatjuk, hogy szerencsésen lement a selejtező, és megérte a befektetés.


Válogatott szinten is tapasztalhattuk már, hogy ha keletre utazunk, akkor nem mindig a megfelelő körülmények várnak. Most az MVFC is érezhette ezt, hiszen a szállodai szobákban nem volt fűtés, az étkezés sem volt olyan színvonalú, amilyet egy ilyen szintű esemény megkövetel. Majd jött a svéd játékvezető kiesése a koronavírus miatt, s aztán a helyette újonnan kijelölt örmény bíró sem lehetett ott vírusfertőzés és beutazási gondok miatt.

Azt tudtuk, hogy komplexebb csapat az MVFC minden téren, de így, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás mindig van benne rizikó. Végül, ilyen körülmények ellenére sem volt gond a mérkőzéssel, hiszen jól kezdtünk, 2-0-ig magabiztos játékot mutatott be a Mezei-Vill, de aztán a hazaiak felbátorodtak, letámadtak, kihasználták gyorsaságukat és így szoros lett a vége.

Sergio Mullor Cabrera: - Remek első húsz percet produkáltunk, ahol védekezésben és támadásban is domináltunk, több gólszerzési lehetőséggel, így a szünetre előnnyel mehettünk. A második félidőben elvesztettük az irányítást, nem mentek olyan gördülékenyen a támadások, mégis növelni tudtuk az előnyt. 4-0-nál egy buta hiba miatt visszajöttek a meccsbe a hazaiak és ez mutatta, hogy a Bajnokok Ligája nem olyan egyszerű terep. Mindannyian nagy erőfeszítést tettünk a győzelemért, a sok nehézség ellenére a lényeg az, hogy a következő körben vagyunk, amit már senki nem vehet el tőlünk.

Összességében teljesen megérdemelt a Berettyóújfalu továbbjutása. A körülményeket is figyelembe véve jól teljesítettünk. Ez a BL selejtezőkör is megmutatta, hogy az esélyes csapatok is megszenvednek a győzelemért, a továbbjutásért, s ezért is örüljünk annak, hogy az MVFC a következő körben, a legjobb 32 között van. Információink szerint az első 16-ba is bekerült a magyar csapat, ami kiemelt pozíciót jelent és jelentősen könnyebb ellenfelekkel találkozhat. Az MVFC ismét bejelentkezett, mint lehetséges házigazda, és előnyt jelenthetne a rendezési jog, mert ebben a körben is egy mérkőzésen dől majd el a továbbjutás.

A sorsolás időpontja: december 9,  szerda.

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink