A Kecskemét és a Böszi is hozta a kötelezőt
2014.03.03 | 00:00
A Kecskemét és a Böszi is hozta a kötelezőt

Nõi NB II: A Kecskemét és a Hajdúböszörmény is hozta a kötelezõt

Az MVFC Berettyóújfalu - ELTE-BEAC mérkõzést elhalasztása miatt mindössze két mérkõzésre került sor a nõi NB II-ben a 17. fordulóban.

A Kecskemét a vártnál sokkal nehezebben gyõzte le a sereghajtó Tolna-Mözs II-t. A tolnaiak ezúttal sokkal összeszedettebbek voltak, mint az elmúlt fordulókban és az elsõ félidõben még 1-1-t mutatott az eredményjelzõ tábla. A kétgólos Baksa Katalin volt Gyõzõ Gyula csapatának vezéregyénisége és Aszódi Gyöngyi is kezdi megtalálni régi formáját. Gyöngyit évekkel ezelõtt a nõi futball legnagyobb ígéretének tartották, aztán nyomtalanul eltûnt, de szerencsére végül visszatért a pályára. Jelenleg jelentõs a fizikai lemaradása, de amint ezt pótolja minden esély megvan,hogy a régi Aszódit lássuk viszont a pályán. Mindenesetre a Kecskeméti NLE jelenleg harmadik helyen áll a tabellán és van esélyük rá, hogy ott is maradjanak.

A Skorpió SE Salgótarján az elsõ félidõben teljesen egyenrangú ellenfele volt a több meghatározó játékosát (Kakuszi Adrienn, Torma Lilla, Nagy Ágnes, Ács Noémi, Vesszõs Mercédesz) nélkülözõ Hajdúböszörménynek. A végig kitûnõ iramú, kemény , ugyanakkor sportszerû mérkõzésen végül nagy különbségû vendégsiker született, de semmi szégyenkeznivalója nincs a Skorpiónak.
A mérkõzés hõse Vágó Fanny volt aki harmadik bajnoki mérkõzését játszotta a HTE színeiben és már 14 gólnál jár..Salgótarjánban is szép számmal képviseltette magát a Bocskai Katonái szurkolócsoport akik gondoskodtak a remek hangulatról.

Nõi NB II, 17. forduló

Tolna-Mözs II. - Kecskeméti NLE 1-4 (1-1)
Játékvezetõ: Hegyesi Gábor., Asszisztens: Túri Tamás, Bereczki Bence

Tolna:
Kosztyi Kata - Klézli Szandra, Horváth Csenge, Bogárdi Mónika, Folk Renáta
Csere: Méhes Kata, Maláti Dalma, Soós Petra, Gõsi Natália
Vezetõedzõ: Horváth György

Kecskemét:
Kávai Kitti - Lovas Nikoletta, Baksa Katalin, Koch Fruzsina, Gyõzõ Tilla
Csere: Aszódi Gyöngyi, Szilágyi Mariann, Nagy Vivien, Gila Nóra, Kotvics Edina
Vezetõedzõ: Gyõzõ Gyula

Gólszerzõ: Bogárdi Mónika illetve Baksa Katalin (2), Lovas Nikoletta, Aszódi Gyöngyi

Horváth György (Tolna-Mözs vezetõedzõje): Gratulálok a Kecskemétnek a gyõzelemhez. Kapusuknak nagyon sokat köszönhetnek. Fiataljaink helytálltak, javuló formát mutattak.

Gyõzõ Gyula (Kecskeméti NLE vezetõedzõje): Nem tetszett a játékunk, pedig gyors góllal megszereztük a vezetést. Ezután játékosaim elkönyvelték, hogy zsebben a három pont , szétesett a játékunk, de célunkat teljesítettük. Kapusunk tartotta bennünk a lelket.

Skorpió SE Salgótarján - Hajdúböszörményi TE 3-11 (1-3)
Játékvezetõ: Berta László., Asszisztens: Szabó Imre, Dajkó Tamás

Skorpió SE:
Rusz Bianka - Gál Veronika Szandra, Németh Zsófia, Tóth Friderika, Molnár Anett
Csere: Balya Dorottya, Ferencz Flóra Franciska, Bokor Berill, Szklenár Kitti
Vezetõedzõ: Tóth Zsolt

HTE:
Czégény Zsuzsanna - Tell Zsófia, Jakab Kata Rebeka, Godvár Katalin, Vágó Fanny
Csere: Pinczi Anita, Czakó Viktória, Bölömi Ibolya, Molnár Judit, Quirikó Vivien, Benkõ Mónika, Várkonyi Orsolya, Csepregi Gabriella

Gólszerzõ: Szklenár Kitti, Balya Dorottya, Gál Veronika Szandra, illetve Vágó Fanny (4), Benkõ Mónika (2), Várkonyi Orsolya, Molnár Judit, Tell Zsófia, Czakó Viktória, Csepregi Gabriella

Tóth Zsolt (Skorpió SE vezetõedzõje): Az elsõ félidõben még jól tartottuk magunkat, a másodikban azonban a HTE igazolta jó hírét és megérdemelten nyerte meg a mérkõzést. Nincs okunk a szégyenkezésre.

Simonyi András (HTE vezetõedzõje): Tóth Zsolt kollégám évek óta megkeseríti életemet, ezúttal is így történt. Bár a végeredmény alapján sokan azt hihetik, hogy könnyû mérkõzésen vagyunk túl, a valóság az, hogy nagyon meg kellett szenvednünk a három pontért. Ez Zsoltnak és a Skorpió valamennyi játékosának munkáját is dicséri. Ahol olyan tehetségek bontogatják a szárnyukat, mint a mindössze 15 éves Balya Dorottya azt a csapatot nem kell félteni. Örülök a gyõzelemnek és annak, hogy valamennyi játékosom hozzátette a magáét a sikerhez. Nem volt ekkora különbség a két csapat között.

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink