A Halit nem lehet megállítani?
2023.12.08 | 15:00
A Halit nem lehet megállítani?

A Bajnokok Ligája elitköréből Magyarországra visszatérő, listavezető Haladás VSE kínkeservesen tudta csak megszerezni a győzelmet Kecskeméten. 

Agresszív letámadással igyekezett mindkét gárda zavarba hozni egymás. Az első komolyabb lehetőségek a Haladás előtt adódtak, noha a Kecskemét akcióiban is volt potenciál. Krajcsinak kellett bemutatnia bravúrokat a hazai kapuban, a vasi alakult folyamatosan vette át a meccs irányítását.

Az első tíz percben nem esett találat, de időt kért az SG Kecskemét Futsal stábja, mert egyre inkább kezdett a mérleg nyelve a szombathelyiek felé billenni. Pál Patrik indult meg aztán a 12. minutumban saját térfeléről, majd bátran tüzelt, de kísérlete elkerülte válogatottbeli társa, Alasztics kapuját. Két perccel később rögzített szituáció után Dróth érkezett jó ütemben, és megszerezte a vezetést a címvédőnek, 0-1.

Középkezdés után majdnem jött az egalizálás, ám ami kimaradt a hazai oldalon, az a másikon nem: Hajmási tessékelte a játékszert Krajcsi hálójába, 0-2. Ritmust váltott a Kecskemét, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, a befejezésekkel viszont hadilábon álltak a kék oroszlánok. A szünetig nem változott az eredmény. A gyerekek nagy örömére a Mikulás is tiszteletét tette a félidőben, és édességekkel lepte meg őket. 

Fordulás után is lüktető maradt az iram, egy pillanatig sem unatkozott a közönség. Krajcsi önfeláldozóan tartotta versenyben a kecskeméti alakulatot, ám a 23. percben már tehetetlen volt az ex-Scoregoal játékos Rutaival szemben, 0-3. Három minutummal később Szabó Ábel került ajtó-ablak helyzetbe, de Alasztics résen volt, és kisebb csodával határos módon kiszedte a kísérletet.

A vasiak térfelén igyekezett labdát szerezni a hírös városi alakulat, mindent egy lapra feltéve mentek előre. Törekvéseiket nem koronázta siker, és ahogy sejteni lehetett, a tartalékos hírös városi együttes egy idő után kénytelen volt hátrébb állni, hogy bírják a végéig a hosszabb cseresorral bíró Haladással szemben. A vendégek már kevésbé törekedtek a rájuk jellemző gyors támadásokra, inkább megfontoltan építkeztek.

A hajrában létszámfölényes taktikára váltottak a házigazdák, és Pál Patrik sistergős bombájával zárkóztak a 37. percben, 1-3. Nem sokat kellett várni a folytatásra: Biró Attila érkezett a centerezésre jó ütemben, 2-3. Kezdtek elszabadulni az indulatok, a Haladás edzőjét piros lappal küldték el az öltözőbe. 35 másodperc maradt még a találkozóból, időt kért a kecskeméti stáb. Sansz még volt az egalizálásra, de végül elmaradt. Ettől függetlenül a hírös városiak méltán lehetnek büszkék magukra, megmutatták karakterüket, amelyet a szurkolótábor vastapssal jutalmazott.

SG Kecskemét Futsal - Haladás VSE 2-3 (0-2)
Kecskemét, Meszi István Sportcsarnok
Vezette: Borbás Bottyán - Kakuk - Aczél

Kecskemét: Krajcsi Bence - Pál Patrik, Haász Benjámin, Fekete Márk, Szabó János,
Csere: Rigó László, Lehotai Ákos, Hajnal Norbert, Bíró Attila, Kajtár Mátyás, Nemanja Milosavljevic, Suscsák Máté, Nádudvari Bence
Vezetőedző:Koós Károly

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám,
Csere: Homlok Levente, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutau Balázs
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerzők: Pál Patrik (37’), Bíró Attila (38’), ill. Dróth Zoltán (13’), Hajmási Milán (14’), Rutai Balázs (24’)

Sárga lap: Pál Patrik (16’), Suscsák Máté (36’), Haász Benjámin (38’), ill. Sipos Gergő (34’), Vas Ádám (37’)

Piros lap: Felipe Conde (40’)

Marko Gavrilovic: - Büszke vagyok a srácokra, mert kiadták magukból a maximumot. Hét bevethető játékosom volt a mai mérkőzésre, és így sem vallottunk szégyent. Az ország legjobb csapata ellen ilyen tartalékosan nem volt elvárható, hogy mi birtokoljuk többet a labdát, vagy hogy látványos játékkal rukkoljunk elő. Megvolt a tervünk, hogyan lehet esélyünk a címvédő ellen, és majdnem sikerült is pontot szerezni. Sokat tanulhatunk a mai összecsapásból. Fiatal csapatunk számára még kihívás minden ehhez hasonló, magas hőfokú derbi, de az itt megszerzett tapasztalatok a fejlődésünket szolgálják. 

Felipe Conde: - Szerintem jól teljesítettünk ma. Úgy gondolom, a végére kijött rajtunk a fáradtság, nem is annyira fizikailag, hanem inkább mentálisan és hoztunk néhány rossz döntést, amivel így nyeregbe kerülhetett riválisunk. Ennek ellenére úgy gondolom teljes mértékben megérdemeltük a 3 pontot, jó meccset játszottunk, az idő nagy részében kontrolláltuk a mérkőzést, talán rúghattunk volna több gólt. Nagyon boldog vagyok, mert amikor egy olyan időszak után tudnak ilyen teljesítményt nyújtani a srácok, amikor 40 nap alatt 12 párharcon léptek pályára, az nem könnyű és hatalmas gratulációt érdemelnek! Keményen dolgoztunk és alázattal álltunk a munkánkhoz minden mérkőzésen és edzésen, szóval úgy gondolom, remek tempóval zártuk ezt a 2023-as évet. A folytatásban pedig már a bajnokság további részében kell gondolkodnunk, hiszen egyértelmű célunk, megnyerni azt. Most pihennünk kell egy kicsit, aztán keményen edzünk és 100%-os koncentrációval térünk vissza céljaink megvalósításához!

Forrás: scoregoal.hu és haladasvse.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.02.12 | 09:15
Férfi válogatott
2024.02.10 | 08:00
2024.02.04 | 14:45
Férfi válogatott
2023.12.16 | 18:24
Férfi válogatott
2023.12.15 | 22:59
2023.12.14 | 20:57
Támogatóink

Partnereink