A Halinál az előny
2023.05.26 | 08:15
A Halinál az előny

Egy hosszú, rendkívül izgalmas alapszakasz majd rájátszást követően már csak a helyosztók vannak hátra a férfi élvonalbeli futsalbajnokságban. A címvédő Haladás ezúttal is nagy riválisával, a Berettyóújfalu csapatával néz farkasszemet a három nyert mérkőzésig tartó finálé során. Érdekesség, hogy az alapszakasz során mindkét gárda saját pályáján begyűjtötte a három pontot.

Ugyanakkor a rájátszásban és a Magyar Kupa-döntőben a Haladás játékosai örülhettek a lefújást követően. A várt nagy izgalmakat és fordulatokat hozta az első felvonás. Az ismerkedés perceit követően jobbára a Haladás birtokolta többet a játékszer, de mindkét kapu előtt alakult ki kisebb-nagyobb helyzet. A házigazda többször veszélyeztetett és úgy tűnt csak idő kérdése a vezető találat megszerzése.

Majd a hajrához közeledve két gyorsan faultot követően tízmétereshez jutott a vendég alakulat. Mattheus lába nem remegett meg. Mégsem vonulhatott előnnyel az öltözőbe a Mezei Vill FC csapata, mert az utolsó másodpercben Sipos fantasztikus egyéni megvillanásával bombagólt ragasztott a rövid sarokba és mentette egálra az első félidőt.

Nem sikerült erőt meríteni a késői góllal a címvédő alakulatnak, mert a második játékrész elején ismét lépéshátrányba kerültek Juanra Calvo tanítványai. A vendég sokkal jobb arányban használta ki helyzetei: Iszák váltott gólra közelről egy szépen kidolgozott helyzetet (1-2) Nagyon görcsössé vált a Haladás támadójátéka és a vendégek kapusa is jó érzékkel hárított ebben a periódusban. Sok apró pici pontatlanság és szabálytalanság színesítette a derbit, ez is tökéletesen tükrözte, hogy mekkora a tét. A java viszont csak ezután következett.

Alaposan felpörgette a hajrát a Haladás. Szép egyéni megoldást követően Luigi Longo egyenlített, de sokáig nem örülhettek a hazai szurkolók. Érkezett ugyanis Matheus egy parádés egyéni alakítás végén - két ellenfelét is kicselezte, bebőrözte - látványos góllal vette visszavette az előnyt a Berettyónak (2-3). Ám ki sem ünnepelhették magukat igazán a vendégek, mert Luggi is duplázott, ugyancsak egyén alakítás után talált kapuba, okos góllal egyenlített (3-3). Az utolsó másfél percnek mind a két gárda öt faulttal futott neki... Az eredmény nem változott, maradat a 3-3 - és az 5-5 csapatfault. Következett a 2x5 perces hosszabbítás.

A hosszabbítást pedig rögtön góllal nyitotta a Haladás: Szalmás jobbról átívelt szögletét rúgta kapásból a jobb alsóba a hosszún érkező Vas (4-3). Természetesen válaszként jött a vészkapus játék, a labdabirtoklás a vendégtől. És jött egy kontra a Haladástól: Henrique lekészítését a balról zárkózó Kovács helyzete keresztbe a bal alsóba (5-3). Ismét, másodszor is kisbüntetőhöz jutott a Berettyó: Matheus lövését azonban a kapuba frissen beálló Gyimesi védte! Mégis szépített a vendég, ugyanis az egyedül hagyott Nagy I. talált kapuba ziccerből, emberelőnyös játékból (5-4).

Ezután a szombathelyiek magabiztosan védekeztek és a nehezen megszerzett előnyüket megőrizve 1-0-ra állnak a három nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntőben.

Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu 5-4 (1-1, 2-2, 2-1, 0-0).
Szombathely, 500 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, döntő, 1. mérkőzés
Vezette: Zimonyi - Czene-Joó - Kovács G.

HVSE: Alasztics - Kovács M., Luiggi, Henrique, Sipos.
Csere: Gyimesi, Szalmás, Knizs, Hajmási, Dróth, Vatamiuc-Bartha, Fehér, Vas., Rutai.
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Berettyóújfalu: Sándor - Nagy I., Rábl, Rafael, Matheus.
Csere: Mezei (kapus), Korcsmáros, Erdei, Iszák, Szabó P., Gál, Nagy D., Takács Z.
Edző: Trencsényi János.

Gólszerzők: Sipos (20.), Luiggi (35., 37.), Vas (31.), Kovács M. (32.), ill. Matheus (17., 37.), Iszák (24.), Nagy I. (45).

Forrás: hungarysport.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink