A Hali csak szünetig örülhetett!
2014.09.02 | 00:00
A Hali csak szünetig örülhetett!

 

MVFC Berettyóújfalu - Swietelsky - Haladás VSE 6-4 (1-2)
Berettyóújfalu, 400 nézõ
Játékvezetõk:
Viczián, Flinta, Takács A.

MVFC: Mezei - Trencsényi, Lovas, Rábl, Nagy T.
Cserék: László, Dávid, Szabó, Gál, Birinyi, Sánta, Fehér
Vezetõedzõ: Turzó József

Haladás: Tyukász - Gyulás, Gyurcsányi, Öreglaki, Vidák
Cserék: Matyi - Borsi, Horváth, Hajmási, Németh, Kiss, Biró, Márkus
Vezetõedzõ: Marcus Angulao

Sárga lap: Rábl illetve Gyulás, Gyurcsányi

Piros lap: Vidák

Gólszerzõk: Trencsényi (3), Rábl, Lovas, Borsi (öngól) illetve Gyurcsányi, Öreglaki, Németh P. (2)

A hazaiaknál Turzó mester kénytelen volt nélkülözni kapusát, Tihanyit, és Komáromit, akiket még a bajnoki döntõn állítottak az elmúlt szezonban.  A Haladásnak nem volt ilyen gondja, teljes kerettel érkeztek a bajnok otthonába. A Hali játszott az elsõ fordulóban és kiütötte a szegedieket, így kellõ önbizalommal várhatták a mérkõzést. Egyedül a hosszú utazás miatt fájhatott a fejük.
Nem sokáig ismerkedtek a csapatok, az elsõ percben már mind a két kapuba bekerült a labda egyszer-egyszer. A vendéglátóknál Lovas, míg a vendégeknél Gyurcsányi volt eredményes. A Mezei irányította a mérkõzést, többet birtokolta a labdát, a vendégek kontrákkal próbálkoztak. A két gyors gól után hosszú gólcsend következett, amit Öreglaki tört meg a félidõ hajrájában, amivel szünetben vezetett is a Hali.
Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a vendéglátó és Trencsényi vezérletével megfordították az eredményt. A félidõ 2. percében a hazaiak csapatkapitánya egalizált, majd pár perccel késõbb egy szerencsés öngóllal már az elõny is náluk volt. A Hali nem esett kétségbe és a félidõ derekán egyenlített Németh révén, de egy percen belül Trencsényi újra beköszönt, így ismét a Mezei vezetett. A hajárhoz érve felgyorsultak az események. A 37. percben három találat is esett. Elõbb Vidák kapta meg második sárga lapját, egy hatoson belüli kezezés miatt. Emberhátrányba ettõl függetlenül nem kellett játszania a vendégeknek, mert a büntetõt Trencsényi értékesítette. A hazai szurkolók talán még a gólt ünnepelték, mikor jött az újabb találat. Az elõzõ bajnokság gólkirálya, Rábl is megszerezte idénybeli elsõ találatát. A vendégek nem adták fel, és Horváth újabb góljával feljöttek két gól különbségre, de idejük már nem maradt, így ha nehezen is, de nyert a címvédõ. A Mezei-Vill nagyobb rutinjának köszönhette sikerét. Nem játszottak jól, de a végére felõrölték ellenfelüket. A Haladásnak maradt a tisztes helytállás.

Rábl János: - Nagyon örülünk neki, hogy nyerni tudtunk. A felkészülési meccseink nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, és még a játékunk is csak helyenként volt megfelelõ. Sikerünket most is annak köszönhetjük, ami jellemzõ ránk.  A csapategységnek és a gyõzni akarásnak. Nehéz meccs volt, de erre is számítottunk. Tudtuk, hogy a Hali nyáron megerõsödött és az új edzõvel még taktikusabbak lettek. Játékban természetesen javulnunk kell még, de reméljük, ahogy jönnek a fordulók, visszatérünk a megszokott teljesítményhez, és akkor megfelelõ önbizalommal várhatjuk a BL-t.

Vidák Balázs: - Az elsõ félidõben végig kiegyenlített csata folyt a pályán, ahol talán nagyobb elõnyre is szert tehettünk volna. A 2. félidõben a hazai csapat könyörtelenül kihasználta a hibáinkat, ezért megérdemeltem tartotta otthon a 3 pontot! Sok sikert szeretnénk nekik kívánni a nemzetközi porondon.

Marcos Angulo: - Nehéz meccs volt, amelyen a csapatom hibátlan teljesítményt nyújtott az elsõ félidõben, ennek köszönhetõen vezettünk is 2-1-re. A koncentrációnk megvolt ahhoz, hogy a végéig kitartson az elõnyünk, de a Berettyóújfalunak jobb játékosai vannak. Nagy szívvel küzdöttünk. Nem szeretek kiemelni senkit, de Bika (Horváth Péter) remekül játszott. Szeretnék sok sikert kívánni az MVFC-nek a BL-ben, mert nagyon fontos a magyar futsal szempontjából, hogy sikeres legyen.

Turzó József: - Semmi panaszom nem lehet a fiúkra, mentek, hajtottak. Az ellenfélnek nem sok lehetõséget hagytak, fõleg az elsõ félidõben. Sajnos, most ilyen passzban vagyunk, nagyon sok helyzet kimaradt - remélem nem csak én láttam így! Elõbb-utóbb be kellett valaminek pattannia, aztán a második félidõben egy legegyszerûbb helyzetbõl lõttünk gólt. Aztán már a kipattanó is a miénk volt és sok olyan szerencsés helyzet adódott, amiért nagyon sokat tettünk, így végül felénk billent a mérleg nyelve. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a mérkõzést.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink