A Haladás , vagy a Berettyóújfalu?
2021.02.11 | 12:45
A Haladás , vagy a Berettyóújfalu?

Már csak egy forduló van hátra az alapszakaszból, de előtte még van egy pótolandó összecsapás, ami a bajnokság legnagyobb rangadója. A Mezei-Vill szombathelyi játékára kerül sor, ami dönthet, kié lehet az alapszakasz-győzelem. A találkozót eredetileg már korábban le kellett volna játszani, de mind a két csapatba voltak vírusos betegek az eredeti időpontban, majd jött a válogatott mérkőzése, így mostanra sikerült időpontot találni.

HALADÁS VSE – MVFC BERETTYÓÚJFALU
18:30 Szombathely, Haladás Sportcsarnok
Játékvezetők: Wittner - Juhász - Ibriksz

Az előző hétig úgy tűnt, hogy a vendégek készülhetnek előnnyel a rangadóra, ami a tabellán elfoglalt pozíciókat illeti, de Ráblék egy szintén pótolt mérkőzésen elbuktak két nagyon fontos pontot a Fradi ellen, amivel oda lett a pontelőnyük. A Fradit fogadta a Mezei és úgy tűnt, simán nyernek, de a fővárosiak az utolsó pillanatokra ledolgozták három gólos hátrányukat. Ez azt jelenti, hogy a Berettyóújfalunak nem elég a döntetlen Szombathelyen, ha az élen akarnak zárni. Ez a tény kicsit felülírja az előzetes elképzeléseiket, de a Mezei-Vill van olyan erős, hogy egy jó játékkal begyűjtsék a három pontot.

Persze a Hali is szeretne nyerni és eldönteni az elsőség sorsát. Dróth Zoliék hazai pályán hibátlanok, és egyedüliként legyőzték a Mezeit. Ennek ellenére idén nem olyan olajozott a gépezet, mint ősszel, de egy ilyen rangadóra biztosan a zöld-fehérek is összeszedik magukat. Ami érvágás a számukra, hogy Dávid begyűjtötte ötödik sárgáját az előző meccsen, így rá nem számíthat Juanra mester. Ami a szombathelyiek mellett szól, hogy nekik a döntetlen is elég lehet, bár akkor az utolsó fordulóban kötelező a győzelem az Újpest otthonában.

Nehéz megjósolni, hogy ki örülhet a végén. Ahogy szokták mondani, abszolút háromesélyes a találkozó.  A tét nagy, hiszen az alapszakasz elsőnek két pont előnye lesz riválisával szemben. Ezúttal a televízió nem adja az összecsapást, de lesz élő stream, ahol követhető a mérkőzés.

Alasztics Marcell, Haladás: -  Egy kiélezett mérkőzésre számítok, ahol a jó helyzetkihasználás döntő faktor lehet. Sok újdonságot valószínűleg egyik csapat sem tud mutatni a másiknak, hiszen rengeteg játékos régóta ismeri egymást. Célunk, hogy nyerjünk, hiszen ennek fényében az utolsó forduló előtt már hivatalosan is első helyen tudnánk zárni az alapszakaszt.

Dávid Richárd, Haladás: -  Nagyon fontos mérkőzés számunkra, szeretnénk az alapszakaszt az első helyen zárni, illetve megőrizni veretlenségünket. Sajnos zárt kapuk mögött játszunk, ami sajnálatos, mert jó mérkőzésre számítok.  Apróságok fognak dönteni, hogy ki koncentrál jobban saját és az ellenfél kapuja előtt. A héten videóelemzéssel és taktikai edzésekkel is készültünk a rangadóra, bízom benne, hogy győztesként tudjuk elhagyni a pályát.

Rábl János, MVFC: - Egy nagyon nehéz mérkőzésre készülünk. Tudjuk, hogy hazai pályán nagyon erős a Haladás, de ahhoz hogy első helyen tudjunk fordulni a bajnokságban, mindenféleképpen nyernünk kell. Az egyetlen vereségünk mostani riválisunk ellen van, amiért szeretnénk visszavágni.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink