A Haladás és a Veszprém jutott a férfi döntőbe
2024.05.12 | 10:00
A Haladás és a Veszprém jutott a férfi döntőbe

A Haladás 4-2-re nyert a Berettyóújfalu ellen, a Veszprém pedig 2021 után biztosította ismét a helyét a kupadöntőben, miután 5-1-re felülmúlta a Maglód együttesét a férfi Magyar Kupa szombati elődöntőjében.

Elsőként a címvédő Szombathely biztosította a helyét a vasárnapi fináléban. Felipe Conde együttese ugyanis a negyedik percig kétgólos előnybe került, majd az első felvonás hajrájában Dróth Zoltán is betalált, így a szünetre 3-0-s vezetéssel vonulhatott vissza az öltözőbe a Haladás.

A fordulás után sokáig nem találták egymás ellenszerét a csapatok, majd Vas Ádám törte meg a gólcsendet, ezzel 4-0-ra növelve a Haladás előnyét. Egy perccel később az MVFC is megszerezte első találatát, majd a hajrában ismét bevette a szombathelyiek kapuját, ezzel viszont már csak szépíteni tudott.

"Jól játszottunk, pedig ez egyáltalán nem könnyű egy ilyen derbin. Különösen az első félidőben volt erős a védekezésünk, emellett jó volt a helyzetkihasználásunk is, a végén pedig öt a négy elleni felállásra váltottak, amivel kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A második félidőben viszont egy új mérkőzés kezdődött, védekeznünk kellett, majd értékesíteni tudtuk a lehetőségünket. Az ellenfél nem nagyon rizikózott, így nehéz volt megszerezni a labdát. Összességében nagyon boldog vagyok, hiszen ez az első döntőm a csapattal és nagyon szeretnénk ezt a győzelmet, úgyhogy már a holnapi döntőre koncentrálunk” – mondta Felipe Conde az mlsz.hu-nak a meccset követően, majd hozzátette, most az a legfontosabb, hogy vasárnapra kipihenjék magukat a játékosok és maximálisan készen álljanak a fináléra.

A második elődöntős mérkőzésen a Veszprém Gerencsér Antal révén szerzett vezetést, de a maglódiak még a szünet előtt szögletből egyenlítettek. A folytatásban két gyors góllal ellépett Fehér Zsolt együttese (3-1), majd a 39. percben Fellembek Zétény egy eladott maglódi labdából növelte a veszprémi előnyt. A hajrában Bohony Bálint összeütközött Juhász Márkkal, aki súlyosnak tűnő sérülést szenvedett - a klub közösségi oldala szerint sípcsonttörés gyanújával kórházba szállították -, a maglódi kapus ezért piros lapot kapott, a büntetőt pedig Bognár Patrik értékesítette (5-1).

„Megint keressük annak az okát, hogy miért kell a félidőben megmosni emberkéknek a fejét, hogy utána észbe kapjanak, és olyan játékot játszanak, amit nyújtottak a második félidőben. Ebben egyértelműen azt történt, amit mi szerettünk volna. Nagyon örülök a továbbjutásnak és várjuk a holnapi döntőt, Juhász Márk játékosunknak pedig mielőbbi felépülést kívánok! Ezt a továbbjutást és a mai sikert az ő felgyógyulására és az ő javára ajánlja a csapat” – mondta Fehér Zsolt, a veszprémiek vezetőedzője.

A vasárnapi döntőben tehát a Haladás a Veszprémmel csap össze, a találkozót pedig az M4 Sport+ 16:30-or élőben közvetíti.  

Forrás: mlsz.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink