A Fradié az alapszakasz győzelem nyugaton!
2014.02.08 | 00:00
A Fradié az alapszakasz győzelem nyugaton!


BME DOCLER AKADÉMIA II. - KELEN SC 10-3 (7-1)
Annak ellenére, hogy a BME elsõ csapata csak hétfõn játszik, meglepõen kevés, mindössze nyolc mezõnyjátékossal álltak ki. Utólag azonban elmondhatjuk, nem volt szükségük több játékosra. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy a második percben máris vezetést szerzett a Kelen, ám a hazaiak a múlt héttõl eltérõen most fel tudtak állni vesztes állásból. A félidõ vége elõtt nem sokkal már hárommal elhúztak, majd a 19. perc három újabb MAFC-találatot hozott. A második félidõ is Kelen-góllal indult, ráadásul most kettõvel, de a BME-nek újra volt három válasza rá és végül 10-3-ra nyert. Gyõzelmével az egyetemista csapat megerõsítette pozícióját a második helyen, míg a Kelen hiába veszített, elmaradt a prognosztizált visszaesésük a tabellán, mivel a Törökbálint kikapott a Kormányõrtõl.

FERENCVÁROS - RÁBA ETO II. 7-4 (4-1)

Nagy érdeklõdés elõzte meg a Fradi mérkõzését, hiszen gyõzelmük esetén behozhatatlan elõnyre tesznek szert, amivel megnyerik az alapszakaszt és biztosítják helyüket a feljutásért küzdõ hatosba.  A zöld-fehérek ennek megfelelõen kezdtek, és az ötödik percben Bogár Krisztián szerezte meg a vezetést, amit Babics Zsolt egalizált nyolc perccel késõbb. Úgy tûnt, hogy döntetlennel mennek a felek a szünetre, de a Fradi szenzációs utolsó két percet produkálva 4-1-es elõnybe került. A második játékrészt parádésan kezdte az FTC, kilenc perc alatt három gólt lõve eldöntötték a találkozót. Bár a Gyõr még tudott kozmetikázni az eredményen, a 7-4-es gyõzelem azt jelentette, hogy a Ferencváros megnyerte a nyugati csoport alapszakaszát. A Gyõrnek pedig nagyon rosszul jött a vereség, három fordulóval a vége elõtt hét pontra van tõlük az ötödik Csõ-Montage, és mögöttük csak egy ponttal van a Fehérvár, valamint hárommal a Göcsej. Nagy csata lesz még a többi helyért, az elsõ pozíció azonban már nem kérdéses többé.

KÜLKER SC-DUPONT - AC VILLÁM GEOBUSZ.HU 8-2 (1-0)

Sima meccsre volt kilátás ezen a találkozón. Ehhez képest a vendégek remekül játszottak az elsõ félidõben, majdnem sikerült döntetlennel menniük a szünetre, csak a huszadik percben szerezte meg a vezetést a Dupont. A második játékrészben aztán beindult a hazai henger: hét gólt lõttek és csak kettõt kaptak. Gyõzelmével a Külker két helyet ugrott felfelé a tabellán és legalább hétfõig harmadik.


KORMÁNYÕR SE - TÖRÖKBÁLINTI FSE 7-3 (1-0)

Úgy futott neki a Törökbálint a mérkõzésnek, hogy tudhatta, hogy a Kelen veresége miatt, ha nyernek, feljebb lépnek a tabellán. Ennek ellenére nem sikerült nekik, mert a Kormányõr egyik legjobb mérkõzését produkálta a szezonban. Gólszegény elsõ félidõt láthattak a kilátogatók, csak az utolsó percben tudott vezetést szerezni a hazai csapat. A második félidõ már sokkal érdekesebb volt, hat perc alatt két újabb gólt lõtt a Kormányõr, és bár ezután nem sokkal megszületett az elsõ vendégtalálat, a hazaiak újabb gólokkal el tudtak húzni. A 33. percre 5-1 volt az elõnyük, akkorra pedig már eldõlt a mérkõzés. A vendégek újabb gólokat nem, csak piros lapokat tudtak szerezni, és ezzel nagy lehetõséget mulasztottak el, hogy jobb pozícióban fejezzék be a bajnokságot, így maradtak a tízedikek, míg a Kormányõr a tizenegyedik, de hét ponttal elhúzott a Villámtól.


KÖZÉP


ROMHÁNY SE - DF GREEN PET FC 0-2 (0-1)

Rangadót rendeztek Kartalon, és mivel a Romhánynak nagyon kellett volna a három pont, erõs összeállításban érkeztek. Ennek ellenére az utazástól függetlenül is friss DF-nek indult jobban a találkozó, a második percben Ivacs Gábor révén szerezték meg a vezetést. A 23 éves játékos 19. meccsén 52. gólját szerezte meg a szezonban! Több gólt a félidõig már nem láthattak a nézõk. A második játékrészben tovább küzdött a Romhány, hogy visszajöjjön a meccsbe. A 30. percben emberhátrányba kerültek a 32.-ben pedig elszálltak a reményeik, amikor Huber Balázs eldöntötte a találkozót. Több gól már nem esett, 2-0-ra nyert a Dunaújváros és megerõsítette második helyét a tabellán, míg az ötödik helyezett Romhánynak úgy tûnik elszálltak a reményeik, hogy a dobogón végezzen.

GARVITTAX - DECATHLON TOLNA-MÖZS 2-4 (1-2)

Nem szerette volna a Tolna, hogy megint olyan kellemetlen meglepetés részese legyen, mint õsszel, amikor veszítettek a Garvittax ellen, ezért már a második percben megszerezték a vezetést. Az ötödik perc mindkét oldalon gólt hozott, a maradék tizenöt azonban egyiken se, így nyitott maradt a találkozó a második félidõre. Az pedig Nagymaros góllal indult a 27. minutumban, így újra felcsillant elõttük a remény. Az utolsó tíz perc azonban már csak vendég gólokat hozott, szám szerint kettõt, így 4-2-re nyert a Tolna. Mindkét csapat megtartotta pozícióját (12. ill. 6.) a tabellán.

DREAM TEAM FUTSAL - DUNATOURS VÁC FUTSAL SE 1-5 (0-1)

Az õszi nagy kiütés után szeretett volna szebben helytállni a Dream Team, ami az elsõ félidõben sikerült is: csak egy gólon tartották nagyobb nevû és tapasztaltabb riválisukat. Még 31 perc elteltével sem nyugodhattak meg a vendégek, bár öt perccel korábban növelte elõnyét a Vác, ekkor azonban megjött az elsõ DT-találat. Akkor még nem tudták, de ez egyben az utolsó is volt, a záró hét perc három újabb vendéggólt hozott. Gyõzelmével a Vác továbbra is harmadik és tapad a Dunaújvárosra, míg a Dream Team maradt a tizenegyedik.

KELET

MMSZ SE - BÁBOLNA NATURAL MEAT FC 6-4 (2-3)

Aki csak a tabellát nézi, annak meglepõ lehet az eredmény, de aki tudja, hogyan alakult az elmúlt hetekben a két csapat sorsa, annak már nem annyira. A hazaiak remekül erõsítettek, legfõképpen mostani ellenfelüktõl, hiszen több játékos is érkezett a Bábolnásoktól. Az elsõ félidõ a vendégeké volt, ekkor még vezetettek is egy góllal, de fordulás után a monoriak megfordították az eredményt és a hajrában már õk vezettek egy góllal. A végjátékban a Törökszentmiklós kockáztatott, de nem jött össze, aminek egy újabb kapott gól lett a hozománya, így elveszítették a találkozót. Ezzel a vereséggel az Ózd számára elérhetõ közelségbe maradt a dobogó.

Kántor Barnabás 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink