A forduló meccse: ASTRA - BME
2014.09.20 | 00:00
A forduló meccse: ASTRA - BME

UNIVERZUM - HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE
2014.09.20 - szombat 13:30
Üllõ, Üllõ Városi Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Laczkó Zoltán, Kozma Zoltán, Kéri I. Zoltán.

Rég jártunk már üllõn a nõi elsõosztályú bajnoksággal, ám idén ez is sokszor fog megesni, hiszen az Univerzum csapata  ezt a pályát nevezte meg hazai küzdõterének, így nagyságrendekben minden második héten látogatóba érkezik ide valaki. Jelenleg az egyik újoncon a sor. A Hajdúböszörmény csapatát elnagyolva lehet újoncnak mondani a bajnokságban, hiszen mind a vezetõedzõ mind a játékosok többsége vett már részt az legjobbak küzdelmeiben.  Ráadásul Simonyi András ismét ütõképes csapatot rakott össze, aminek az ELTE látta kárát az elsõ fordulóban. A nagyarányú (9-0- ás hazai siker) egybõl a dobogó legtetejére dobta a Hajdú-Bihari együttest.

Sok más csapat mellett az Univerzum az egyik, akik teljesítményét, illetve várható helyezését szinte lehetetlen megjósolni. Ami viszont biztos, hogy mind Jávor István, mind Simonyi András ismeri a futsal csínyját-bínyját , így aki kilátogat üllõre abban biztos lehet, hogy igazi futsalt fog látni.


 

ASTRA HFC - BME FC
2014.09.20 - szombat 18:00
Kiskunfélegyháza, Kiskunfélegyházi Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Kaszala Mihály, Halasi Zoltán Krisztián, Andrásy Balázs.

A hétvége rangadójaként harangoztuk be a mérkõzést, hiszen a tavalyi bajnok és egy megerõsödött trónkövetelõ párharcáról van szó. Igazából az Astra együttesét nem kell bemutatni, hiszen már két éve szinte mindent megnyernek. Viszont erre az évre Dombó Jánosnak valamivel mérsékeltebb csapatot sikerült összerakni, annak ellenére, hogy soriban tudhatja Dombai-Nagy Anettet, Vincze Anikót, Megyes Ágnest és Godvárt Katalint is. A rutin és a tapasztalat mellett sok fiatal, ám bizonyítani akaró játékosuk is van, nem tudni, hogy mi fog kisülni ebbõl az egyvelegbõl. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a nyitófordulóban a „Dombó alakulat" vereséget szenvedett az Eto-tól.

Vendég oldalon a megerõsödött BME található, akik már kétszer is maguk mögé utasították a 3 évvel ezelõtti bajnokot, a DVTK-Vénuszt. Szekér, Hargas és Ganczer érkezése mindenképp erõsítést jelenthet a csapat számára. Úgy érzem a BME felnõtt ahhoz a feladathoz, hogy komoly ellenfélt jelentsen a bajnoki címért folytatott harcban.  Remek mérkõzésre van kilátás, így aki teheti mindenképp látogasson ki a mérkõzésre.


 

ELTE-BEAC - RÁBA ETO
2014.09.21 - vasárnap 14:20
Budapest, BEAC Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Török Zsolt, Dobó Gábor, Marcz Rajmund Tamás.

Erre a találkozóra mondják, hogy  „papírforma mérkõzés". Az idei ELTE sem tudott nagyot erõsíteni, így várhatóan idén õk lesznek a „pofozózsák". Ezt a gondolatomat a nyitófordulóban már bizonyította a Hajdúböszörmény, hisz 9 rúgott és kapott gól nélkül küldte haza az egyetemi csapatot. Viszont nem szabad elfeledni, hogy az elmúlt években is betonvédekezést mutattak az ellenfeleknek, s emlékezzünk vissza, hogy volt aki nem tudott eme deffenzív játékkal mit kezdeni, így akár 2-3 mérkõzésen is komoly meglepetés, eredmény születhet az ELTE ellen. Várhatóan nem a soron következõ mérkõzés lesz az, hiszen az egyik bajnoki trónkövetelõ érkezik a BEAC Sporttelepre.

Az ETO remekül kezdte az évet, megverve a címvédõt megmutatva, hogy idén még komolyabban kell velük számolni az élmezõnyben.

 


DVTK-VÉNUSZ - BRAND MISSION TOLNA-MÖZS
2014.09.21 - vasárnap 16:00
Miskolc, Miskolc Városi Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Pápai Zoltán, Katona Brigitta, Újhelyi Tamás.

A három évvel ezelõtti bajnoki cím után nem igazán találja a jó utat a Vénusz, hiszen minden egyes évvel távolabb és távolabb kerülnek az dobogó legfelsõ fokától. Hasonlóan mint a Tolna õk is a legtöbb reményt az utánpótlásukban látják, ami követendõ példa lenne, de mind úgy mint a Tolna, úgy a Vénusz sem tud a fiataljaival komoly eredményeket elérni. Ahhoz, hogy a sok tehetséges fiatal játékosból Csepregihez, Újvárihoz hasonló klasszisok legyenek, még sok idõnek el kell telnie. De ahogy szokták mondani, ami késik nem múlik. A jövõ az utánpótlás nevelésé! A sors iróniája, hogy most éppen a másik utánpótlás fellegvárral mérkõznek meg.

A Tolna a nyitófordulóban hazai közönsége elõtt tudta legyõzni a régi riválist, az Univerzumot. Ahogy a Miskolc, úgy a Tolna is csak a helyét keresi a bajnokságban, igazi eredményt nem tudtak az elmúlt években felmutatni, de bízzunk benne, hogy az éven beérnek a fiatalok és a befektetett munkának megfelelõ eredményt érnek el az idei szezonban.

 

Kozák Attila

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink