A Final Four előtt
2014.03.06 | 00:00
A Final Four előtt

 

Ki lesz az idei kupagyõztes?

Már csak egy-két nap és itt a hétvége, rövidesen eljön végre az idei Magyar Kupa sorsát eldöntõ négyes torna kezdete.

Közhely, de igaz, hogy a Kupa egy kicsit mindig más, mint a bajnokság. Itt valahogy az esélyek könnyebben felborulnak, gyakrabban születnek meglepetések, mint a bajnoki pontvadászatokban. Ki tudja hányszor igazolta már az élet, hogy azokon a találkozókon, ahol a továbbjutás, vagy az érem sorsa csupán egyetlen meccsen, két félidõn múlik, valóban sok minden megtörténhet. Egy kupában soha és semmi nincs lefutva, itt minden és bármi lehet.

A Final Fourba jutott csapatoknál lassan, de fokozódnak az izgalmak. Annak próbáltunk utánajárni, hogy a döntõn résztvevõ gárdák miként készültek a négyes tornára és hogyan látják az esélyeket:

Harnisch Ákos (ETO):

  • A csapat jó formában van, ezért jelenleg jobbára csak a frissítéssel foglalkozunk. Emellett odafigyelünk, hogy a kupadöntõre mindenki egészségesen legyen, mert ez is nagyon fontos! A kupa Final Fourjába négy remek csapat került be. A szombati ellenfelünket, a Veszprémet egy nagyon jó gárdának tartom, Madi (Madarász János) munkája határozottan meglátszik. Úgy gondolom, hogy egy kitûnõ meccset fogunk ellenük vívni és természetesen bízom benne, hogy sikerül rajtuk túljutnunk! A másik ágon is meglehetõsen érdekes a párosítás, hiszen az utolsó elõtti fordulóban a MAFC meg tudta verni az MVFC-t, így itt is szoros csata várható...
  • Mi mást is mondhatnék, mint hogy azért utazunk olyan sokat, hogy vasárnap hazahozhassuk Gyõrbe a kupát! Sajnos, jelenleg egy kisebb húzódással bajlódok, de remélem, hogy a hétvégére felépülök, mert nagyon szeretnék játszani. Ha ez mégsem jönne össze és továbbra is fájni fog, akkor sem hagyom cserben a csapatot és a berettyóújfalui lelátóról fogok szurkolni a többieknek!

Boromisza Gábor (Veszprém):

  • Semmi különleges, ugyan úgy készülünk a Final Fourra is mint, ahogy bármely más meccsre...
  • Az elõdöntõben a Gyõrrel kerültünk össze és papíron ugyan õk az esélyesek, de a továbbjutás majd a pályán fog eldõlni. Szeretnénk megnehezíteni az ETO dolgát és a bravúrt sem tartom kizártnak. Remek formában vagyunk, egy izgalmas, valódi kupameccsre számitok. Úgy vélem, hogy a másik ágon a MAFC is képes lehet megfogni a Berettyót - ez legutóbb a bajnokin is kiderült - ezért várhatóan ott is egy érdekes, egyáltalán nem lefutott meccset láthat a publikum. Nem szeretnek jósolni, szerintem négyesélyes a torna...

Póta Balázs (MAFC):

  • Nagyon várjuk a Final Fourt. Szeretnénk megmutatni, hogy ott van a helyünk a döntõben és bebizonyítani, hogy akár a végsõ gyõzelmet is képesek vagyunk megszerezni! Nagyon keményen készülünk, hogy elérjük a célunkat, az edzéseken sokat dolgozunk.
  • A legjobb négyben már nincs könnyû ellenfél, a sorsolásnál bárkit kaphattunk volna. A házigazda Berettyóújfalu nagyon jó csapat, de nem gondolom, hogy erõsebbek lennének nálunk, ezt megmutattuk a legutóbbi meccsen is ellenük. Abban biztos vagyok, hogy jó kis csata lesz! A Magyar Kupa más „kávéház", itt egy-egy meccs dönt, a pillanatnyi forma sokat számít. Remélem, hogy az idén mi emeljük a magasba a kupát!

Trencsényi János (MVFC):

  • Sok edzéssel, videózással, mentális felkészítéssel hangolódunk a négyes döntõre. A trénerünk, Turzó József feltérképezett minden csapatot és célirányosan készülünk ellenük. Szombaton a MAFC-ot kell legyõznünk, úgyhogy egyelõre ebben az egy meccsben gondolkodunk. Nem lesz könnyû mérkõzés, hiszen négy jó csapat jutott be a Final Fourba, de hazai pályán nem lehet más célunk, mint a döntõbe jutás.
  • Örülök, hogy így alakult a sorsolás és elkerültük a Gyõrt. Ha mindkét oldalon az esélyesebb csapat nyer, akkor vasárnap egy igazi csúcsrangadót láthatnak a szurkolók a Pálfi István Rendezvénycsarnokban, illetve a tv-nézõk a Sport2 csatornán. Bízom benne, hogy mi nyerjük a kupát, nem lesz könnyû dolgunk, tudjuk, hogy az ETO a legnagyobb esélyes, de egy mérkõzésen bárki legyõzhetõ. Ehhez a hazai pálya, a reményeim szerint telt ház, a remek hangulat elegendõ plusz erõt kell, hogy adjon nekünk...

 - Molnár Ákos/Berettyóhír.hu -

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink