A Final Four a szakvezetők szemével!
2021.05.20 | 21:19
A Final Four a szakvezetők szemével!

Hétvégén rendezik a férfiaknál a magyar kupa négyesdöntőjét Budapesten és Budaörsön. Idén fordult elő először, hogy külön rendezik a férfit és a nőit. A hölgyeknél két hete rendezték, ahol a Debrecen emelhette magasba a serleget, és most Pünkösd hétvégén kiderül, hogy az uraknál ki fogja elhódítani.

Ami biztos, hogy a címvédés elmarad, hiszen a Haladás nem került be, mert meglepetésre a Nyírgyulaj kiejtette és történelme során először készülhet a Final Fourra. Ugyan ez elmondható az Újpestről, akik szintén nem kerültek be eddig egyszer sem. Ami a négy szakvezetőt illeti, ketten tavaly is ott voltak. Sergio tavaly csapatával alulmaradt a döntőben, míg Frank Tamás akkor még a Veszprém mestereként próbálkozott, de a Hali ellen elbuktak az elődöntőben. Fehér Zsolt is többször is szerepelt már, még döntőt is játszott, de nyernie nem sikerült. Egyedül Lovas Norbert nem szerepelt még, legalábbis szakvezetőként, mert játékosként a Mezeivel többször is magasba emelhette.

Most őket kérdeztük, hogyan látják az esélyeket. Úgy tűnik sérült és eltiltott egyik csapatnál sem nagyon van, így izgalmas, érdekes meccsekre van kilátás. Mind a két összecsapást élőben közvetítjük!


Magyar kupa elődöntők, május 22. szombat:

BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM – NYRGYULAJ KSE
13:00 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

Fehér Zsolt, Veszprém: - A Nyírgyulajt mindig is jó csapatnak tartottam, a rossz alapszakasz ellenére! Sikerült két jó brazil játékost igazolniuk, akiknek köszönhetően jövőre is az  I. osztályban szerepelhetnek majd! Jó mérkőzésre van kilátás! Szeretnénk vasárnap este döntőt játszani, amiért mindent meg fogunk tenni!

Lovas Norbert, Nyírgyulaj: - Nagy izgalommal várjuk az első elődöntőt. Látom a játékosokon az elszántságot és azt, hogy tényleg mindenki átérzi, minek a kapujában van már most. Úgy gondolom, hogy a Veszprém elleni mérkőzésen nem lesz motivációs problémám és ez így van jól. Nehéz szezon áll mögöttünk, mindenki ismeri a történetünket, de ezt már lezártuk, teljesítettük a kitűzött célt. Játékosként átéltem már sokszor a Magyar Kupa döntőjének varázsát, voltam mindkét oldalon, tudom milyen elveszíteni, illetve a kupát a magasba emelni, de vezetőedzőként most lesz az ,,első”. Rajtunk nyomás nincs, már most óriási dolgot vittünk véghez azzal, hogy bejutottunk a legjobb négybe. A szombati ellenfelünk  rendkívül jó csapat, a mérkőzés esélyese, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat. Nagy alázattal és koncentrációval lehet csak esélyünk a Veszprém ellen.


ÚJPEST RFC-220 VOLT – MVFC BERETTYÓÚJFALU
13:00 Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Frank Tamás, Újpest: - Becsülettel felkészülünk a MVFC elleni  mérkőzésre. Tudjuk, hogy a papírforma nem mellettünk szól, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát. Remélem, hogy ugyanolyan mentalitással megyünk ki a pályára, mint tettük azt az utolsó két bajnoki mérkőzésünkön. Szurkolóink nem sokat láthatták csapatukat, és azon leszünk, hogy akik kilátogatnak majd a meccsre, egy olyan csapatot lássanak a pályán, akikért a következő mérkőzéseken, újra és újra érdemes lesz szurkolni.

Mullor Cabreea Sergio, MVFC: - A négyes döntő mindig nagy esemény számunkra. Ott voltunk a legutóbbi négy alkalommal, most is elértük az elődöntőt, célunk megnyerni a trófeát. Mind a négy csapat megérdemelten szerepel a fináléban. Ebben az idényben nem volt egyszerű utunk ide, tavaly ősszel kezdtünk, amikor a bajnokságban és a BL-ben is egyszerre szerepeltünk. De a játékosok és a stáb is nagyszerűen dolgozott azért, hogy elérjük a céljainkat. Az Újpest lesz az ellenfelünk, egy igazán jó csapat, akik ellen akadtak gondjaink az alapszakaszban. És emlékezhetünk arra is, amikor Frank Tamás - akit kiváló  szakembernek tartok, remekül végzi a dolgát - volt a Dunaújváros edzője és ellenük is csak az utolsó másodpercekben nyertünk. Tudják mik az erősségeik és azt hogyan vessék be ellenünk. Remélem ez a hétvége is hasznos lesz a magyar futsal számára. Sok sikert kívánok a résztvevőknek!

 

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink