A DVTK és az Astra megszerezte első pontjait
2014.09.21 | 00:00
A DVTK és az Astra megszerezte első pontjait

UNIVERZUM - HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE 3-12 (0-3)
2014.09.20 - szombat 13:30
Üllõ, Üllõ Városi Sportcsarnok
Játékvezetõk: Laczkó Zoltán, Kozma Zoltán, Kéri I. Zoltán.

Univerzum: Deczki Vanda Kinga - Török Kira Katalin, Horváth Hanna, Bereczki Orsolya, Garamvölgyi Nikolett.
Cserék: Kaiser Karina, Lukács Ágnes, Balogh Nikolett.
Edzõ: Jávor István.
Gólszerzõk: Balogh Nikolett (2), Lukács Ágnes.
Sárga: Horváth Hanna, Balogh Nikolett.

Hajdúböszörményi TE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Halászi Kinga, Vágó Fanny, Nagy Ágnes.
Cserék: Czegény Zsuzsánna, Bernhardt Barbara, Sebestyén Györgyi, Farkas Éva, Sándor Zita, Bernhardt Bernadett, Benkõ Mónika, Várkonyi Orsolya, Hummel-Smuczer Angéla Edina.
Edzõ: Simonyi András.
Gólszerzõk: Vágó Fanny (3), Bernhardt Barbara (3), Nagy Ágnes (3), Halászi Kinga, Sebestyén Györgyi, Bernhardt Bernadett.

A 2. forduló nyitómérkõzésén Üllõn fogadta az Univerzum az újonc Hajdúböszörményi TE csapatát. Nagy Ágiékat ezúttal mintegy 30 fanatikus drukker biztatta, akik Böszörménybõl, illetve Rákospalotáról érkeztek, lévén, hogy a HTE és a REAC fanatikusai évek óta szoros barátságot ápolnak egymással. Otthon érezhette tehát magát a vendégcsapat és a böszörményiek jó játékkal hálálták meg szurkolóik rajongását.

Vágó Fanny már az elsõ percben betalált és Jávor István az Univerzum vezetõedzõje már ekkor úgy érezte érdemes megpróbálkoznia az 5-4 elleni játékkal ami a Tolna ellen az elsõ fordulóban jó döntésnek bizonyult,a mai napon azonban kevésbé.

Nagy Ágnes gólja után már 0-2 állt az eredményjelzõ táblán és ha nem Deczki Vanda védte volna kapujukat már a szünetben minden eldõlt volna. Vanda földöntúli bravúrok sorozatával igazolta, hogy egyike a legjobb nõi hálóõröknek.

A második félidõ elején a sorcseréknek köszönhetõen fokozatosan elhúzott a Hajdúböszörmény és sokkal frissebbnek is tûntek. Az Univerzumot dicséri, hogy egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet ám így is csak annyit sikerült elérniük, hogy 10 gólos különbségen belül maradjanak.

Az egyaránt három gólig jutó Bernhardt Barbara, Nagy Ágnes és Vágó Fannyt képtelenek voltak tartani a hazaiak és a kilenc gólos különbségnél akár nagyobb is összejöhetett volna ha Deczki Vanda nem fog ki ilyen jó napot.

A mérkõzést követõen a HTE vezetõedzõje megdicsérte az Univerzumot, ugyanakkor rendkívül visszafogottan nyilatkozott bajnoki esélyeikrõl. Pedig az eddig mutatott forma alapján egyáltalán nem lenne meglepõ ha az újonc harcban lenne a bajnoki dobogóért.

Jávor István (Univerzum): - Elõször is szeretnék gratulálni az ellenfelünknek, akik megérdemelt gyõzelmet arattak ellenünk. Ennek a mérkõzésnek és a múlt heti találkozónak is rengeteg tanulsága van, amelyek reményeim szerint az átalakuló csapatunknak a hasznára lesznek! A múlt heti találkozóhoz hasonlóan ismét gyõzelmre játszottunk nem pedig a túlélésre, és ha a lányok elhitték volna az elsõ félidõben, hogy van keresnivalónk, akkor más koreográfia szerint is alakulhatott volna a mérkõzés elsõ szakasza. Sajnos nem így lett, míg a második félidõre a létszámunk miatt újra elfogytunk. A mi csapatunk nem viseli el, hogy két meghatározó játékosa nem tud pályára lépni. Mindezen tényezõk ellenére az eredményt kissé túlzónak tartom, vagyis amit mondtam alakulhatott volna másképp is a mérkõzés. A lényeg viszont nem is ez! El kell kezdenünk edzeni, a keretet feltölteni, hogy elmaradásunkat csökkentve, méltóképpen képviselhessük a legtradicionálisabb nõi futsal csapat színeit! Ezen vagyunk!

Simonyi András (HTE): - Aki az eredménybõl indul ki azt hihetné, hogy nagyon sima volt a mérkõzés, de valójában nagyon meg kellett szenvednünk a három pontért. Beke Adrienn hiányát nagyon megérezte az Univerzum, ha õ pályára lépett volna, sokkal szorosabban alakult volna a találkozó. Nagyon tisztelem ellenfelünket és annak edzõjét is, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan összeállnak és bármely magyar csapatnak méltó ellenfelei lesznek. Van ugyanis elkèpzelès az Univerzum jâtèkâban és Istvàn munkàja is be fog érni hamarosan. Az már más kérdés, hogy az èlcsapatok ellen kevès lesz  kèt-hàrom cserèvel kiàllniuk. Dühitõ, hogy mennyi helyzetet elszórakoztunk, azonban azt is meg kell jegyeznem, hogy Deczki Vanda õrületbe kergetett minket , elképesztõ mennyi bravúrt mutatott be. A hosszabb kispad is döntõnek bizonyult, hiszen a hajrában már sokkal frissebb embereket tudtam pályára küldeni így sikerült összehoznunk a kilenc gólos különbséget. A kihagyott helyzetek ellenère a jâtèk kèpe alapjàn nem volt ekkora különbség a mérkõzõ felek között. Jelen pillanatban még mindig nem vagyunk csúcsformában és óva intenék mindenkit attól, hogy dobogóesélyesnek tituláljanak minket. Továbbra is tartom a Rába ETO és az Astra gazdaságilag és játékosállományát tekintve is kiemelkedik a mezõnybõl, a BME is erõsebbnek tûnik, így jó esetben a DVTK-val futhatunk versenyt a negyedik helyért. Végezetül szeretném megköszönni a HTE és a REAC fanatikusainak a kitartó buzdítást, sokat jelentett számunkra a jelenlétük.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

ASTRA HFC - BME FC 4-2 (4-0)
2014.09.20 - szombat 18:00
Kiskunfélegyháza, Kiskunfélegyházi Sportcsarnok
Játékvezetõk: Kaszala Mihály, Halasi Zoltán Krisztián, Andrásy Balázs.

Astra HFC: Vincze Anikó - Gál Tímea, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Megyes Ágnes.
Cserék: Molnár Judit, Godvár Katalin, Szabó Nóra, Király Bianka, Dombai Nagy Anett.
Edzõ: Dombó János.
Gólszerzõk: Szabó Boglárka (2), Gál Tímea, Molnár Zsófia(öngól).

BME FC: Õsz Csenge - Szalkai Kitti, Szekér Anita, Gnaczer Hajnalka, Molnár Zsófia.
Cserék: Hargas Annamária, Fábián Dóra, Bobok Csilla Mária, Molnár-Sáska Ildikó, Urbán Anett, Winternitz Katalin.
Edzõ: Csernai Gábor László.
Gólszerzõk: Ganczer Hajnalka, Szalkai Kitti.

A hétvége rangadóján az bajnoki cím védõje megmutatta, hogy idén is számolnia kell velük a mezõnynek. A múlt heti vereséget követõen mintha egy egész más csapat lépett volna pályára a BME ellen. A félidõ felétõl Szabó Bogi vezetésével folyamatosan támadt az Astra és Szabó majd Gál góljaival hàrom gólt akasztottak a BME hálójába. A kegyelemdöfést Molnár Zsófia szerencsétlen labdábaérése volt, ami egyben a hazaiak negyedik találatát jelentette. Fordulás után szintén a félidõ közepén kezdte meg a BME a felzárkózást Ganczer, majd Szalai góljaival 4-2 jött fel a vendég együttes. A BME részérõl Hargas Annamária remek teljesítményt nyújtott, fõképp ez volt az oka, hogy az Astra képtelen volt növelni elõnyét. Vendég részrõl sem sikerült az egyenlítés, így a három pont Kiskunfélegyházán maradt, s az Astra is megszerezte idei elsõ bajnoki pontjait.


--------------------------------------------------------------------------------

 

ELTE-BEAC - RÁBA ETO 1-6 (1-2)
2014.09.21 - vasárnap 14:20
Budapest, BEAC Sportcsarnok
Játékvezetõk: Török Zsolt, Dobó Gábor, Marcz Rajmund Tamás.

ELTE SE: Szabó Annamária - Juhász Adrienn, Tatai Krisztina, Baksai Éva, Orbán Csilla.
Cserék: Móczik Alexandra Cintia, Fóris Renáta, Malinovszky Cintia Ibolya, Pfundtner Vivien, Hangonyi Anna, Szöllõsi Júlia, Szabó Éva.
Edzõ: Sajben Marcell.
Gólszerzõ: Pfundtner Vivien.
Sárga lap: Juhász Adrienn.

Rába Eto: Oláh Erika - Jakab Petra, Vígh Renáta, András Franciska, Pádár Anita.
Cserék: Fogl Katalin, Szûcs Vivien, Csuti Melinda, Bocsárdi Eszter.
Edzõ: Molnár Attila.
Gólszerzõk: Vígh Renáta (3), Pádár Anita (2), András Franciska.

Szinte a kezdetektõl beállt védekezni a házigazda BEAC, azonban Vígh R, hamar rést talált védelmükön, Pádár A. oldalberúgását követõen a 4. percben (0-1). Ezután jól zárt az Elte-Beac, sõt egy-két kontrára is futotta erejükbõl, aminek végén Oláh E. a gyõriek kapusa könnyûszerrel védett. A mezõnyfölénye a gyõrieknek góllá érett a 12. percben, amikor mintaszerû akció végén Vígh R. vált le emberérõl, majd mesterien tálalt Pádár A. elé, aki szép csel után gurított a hálóba. (0-2). Meglepetésre szépített a BEAC a 15"-ben Pfundtner Vivien szánta el magát hirtelen lövésre, a labda a kapufáról vágódott az elvetõdõ Oláh E. mögött a hálóba (1-2).

A szünet után kapust cserélt az ETO, Bocsárdi E. váltotta Oláh E.-át. Felgyorsították támadásaikat a gyõriek, ami megzavarja a hazaiakat, fõleg a jobb oldal gyengélkedett. Gyors egymásutánban érték el góljaikat a zöld fehérek a jobb oldalról, András F. a 21"-ben Vígh R. passzából jobb oldalról szép lövéssel volt eredményes (1-3), majd ismét Vígh R. következett a 22. percben, aki erõszakosságának köszönhetõen lövése után duplázhatott (1-4). Pádár Anita 3 perccel késõbb ismét betalált (1-5). Ezt követõen felbátorodtak mindegy alapon a prá helyzetre a hazaiak, de Jakab R. és Bocsárdi E. jól takarított hátul. A 37. percben végül Vígh R. jól érkezett a jobb szélre, lövése Juhászról pattant véthetetlenül a kapuba, beállítva a meccs végeredményét. (1-6).

A hazaiak mindazt amit felépítettek az elsõ félidõben, nem tudták már játszani a szünet után, azonban dicséret illeti õket, hogy így is nyílttá és élvezhetõvé tették a mérkõzést, bátran támadtak és lõttek kapura. A gyõri portáscsere után Bocsárdi E. bravúros védései a mérkõzés lefújása elõtt jelezték, jó formában van a sérülésbõl visszatért válogatott hálóõr, mindent védett amit kapura tettek a hazaiak a 2. félidõben.

A vége fölényes ETO gyõzelem lett, könnyedén, megerõltetés nélkül nyertek a gyõri futsalos lányok az ELTE-BEAC ellen. Az eredmény azonban a BEAC számára hízelgõ, a Gyõr találatai mellett rengeteg helyzetet is kidolgozott, amit nem sikerült végül értékesíteniük. Pádár Anita sikeresen és gólokkal mutatkozott be az ETO Futsal csapatában, Vígh R. triplájával ismét rendkívül eredményes volt.

Molnár Attila (ETO): - A mai mérkõzésen nem tünt pofozógépnek az Elte csapata. Agresszív,  bátor letámadással kísérleteztek, és meg is leptek bennünket. Megnehezítették a helyzetek kialakítását, amikor azonban sikerült helyzetbe kerültünk,  a lányok ki is hagyták. Nem voltunk meggyõzõek az elsõ félidõben. A második játékrészre sikerült rendezni a sorokat, többet futottunk, kreatívabb lett a támadásvezetésünk, és ez gólokban is megmutatkozott. Azt el kell ismernem, Fortuna is Velünk volt, szerencsés gólokat szereztünk, de összességében megérdemelten nyertük meg a találkozót.

etofutsal.hu

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

DVTK-VÉNUSZ - BRAND MISSION TOLNA-MÖZS 5-2 (3-2)
2014.09.21 - vasárnap 16:00
Miskolc, Városi Sportcsarnok
Játékvezetõk: Pápai Zoltán, Katona Brigitta, Újhelyi Tamás.

DVTK-Vénusz: Németh Diána - Bernáth Csilla, Váradi Cintia, Miliczki Noémi, Kovács Alíz.
Cserék: Mikó Vivien, Kresák Katalin, Boros Kinga, Rondzik Júlia, Bukovszki Mónika, Szõke Zsuzsanna, Almási Ildikó, Lipták Aida.
Edzõ: Sárréti Géza.
Gólszerzõk: Bernáth Csilla (4) Szõke Zsuzsanna.

Tolna-Mözs: Ficsór Mónika - Maláti Dalma, Hodován Edit, Buchmüller Petra, Simon Boglárka. Cserék: Varga Adél, Fábián Rebeka, Mausz Renáta, Orbán Rebeka, Folk Zsuzsanna, Szabó Vivien. Edzõ: Simon Ferenc (Frank Tamás).
Gólszerzõk: Fábián Rebeka, Varga Adél.
Piros lap: Folk Zsuzsanna.

Hazai környezetben is bemutatkozhatott a DVTK-Vénusz a 2014-2015-ös szezonban, ahol a régi riválist, a Tolna-Mözs-t fogadták. A két együttes találkozása azért lehet érdekes, mivel a magyar futsal életben ennek a két együttesnek van a legrégebbi és legnagyobb utánpótlás bázisa. (az Astra közelít e két együtteshez)
Tudósításunkban lehet némi kavar, ami az idõt illeti, mivel a mérkõzésen nem volt óriáskivetítõ , csak a zsûriasztalon elhelyezett apró idõmérõ berendezés. A mérkõzés egyik legnagyobb furcsasága, hogy a vendégekkel érkezett meg Frank Tamás a magyar futsal válogatott vezetõ edzõje, aki levezényelte a bemelegítést és taktikai tanácsokkal látta el a tolnai hölgykoszorút mindezt a lelátóról téve. Természetesen nem ott kezdte a mérkõzést, ám az igazolások és a jegyzõköny ellenõrzésekor Pápai Zoltán  felküldte lelátóra, mivel nem szerepelt semmilyen státuszban a jegyzõkönyvben. Mint utólag megtudtuk a regiszterével volt valami probléma, így a szabályok értelmében nem ülhetett le a kispadra.
A mérkõzést a hazai csapat kezdte jobban hiszen már a 2. percben egy hatalmas lövéssel köszöntek be Kovács Alíz által. A félidõ elsõ felében Vénusz dominancia volt inkább jellemzõ. a 9. percben megtört a gólcsend: Benáth oldalról belõtt labdáját Ficsór kiejtette Szõke Zsuzsanna pedig közelrõl betessékelte a játékszert a Tolna kapujába.
Két percre rá a Tolna egyenlített Fábián révén, majd utána Varga labdaszerzésének és higgadságának köszönhetõen a vezetést is megszerezték a vendégek.  A 16 percben Bernáth Csilla lapos lökete tréfálta meg Ficsór Mónikát, aki még tudott védeni, ám a labda a védeni igyekvõ lábáról jutott a kapuba.  A lefújás elõtt  ismét Bernáth volt messzirõl eredményes, ezzel 3-2.

A fordulás után tovább nyomott  a Vénusz. Nem más mint Bernáth szerezte a miskolciak újabb gólját.  Ezt követõen kb a félidõ felénél Frank Tamás lehozta a kapust, és helyére Varga Adélt küldte vissza megkülönböztetõ szerelésben. Elkezdõdött az 5-4 -es játék, amit olykor jól, olykor rosszul alkalmazott a tolnai együttes. A türelem játékot jól bírta a Sárréti gárda, aminek meg is lett az eredménye: egy kapuközeli labdavesztés után Kovács Alíz robbant a labdára, ám Folk Zsuzsanna utána nyúlva megakadályozta a gólszerzésben, ám e nemes akciót utolsó emberként végrehajtva nem volt túl szerencsés húzás, mivel a bíró kiállítással és büntetõvel jutalmazta. A 6 méterest Bernáth Csilla értékesítette, aki ezzel megszerezte negyedik találatát is a találkozón. A Tolna jó kezdet után sajnos nem tudta tartani a lépést a Vénuszal, így pont nélkül távoztak Borsodból . A DVTK megérdemelten gyõzött hazai környezetben.

Sárréti Géza (DVTK-Vénusz): - A mezõny legjobbja Bernáth Csilla volt. Végre meg voltam elégedve a csapat mentalitásával és játékával. Remélem, hogy ez tartós lesz és elhiszik végre, hogy többre képesek, mint amit nyújtanak.

Frank Tamás (Tolna-Mözs): - Sajnos két-három egyéni hiba eldöntötte a mérkõzést, amelyen néha riadt nyúlként viselkedtünk a pályán! Gratulálok ellenfelünknek bár úgy érzem, saját magunkat vertük meg.

Összeállította: Kozák Attila és Simonyi András

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink