A döntő második meccsének krónikája
2008.05.24 | 00:00
A döntő második meccsének krónikája

A második meccs krónikája

Remek volt az atmoszféra már kezdéskor is, szépen megtelt a sportcsarnok.

A felvezetõ meccs, amely a nemrég alakult csömöri és az I. osztályú nõi futsal bajnokságban szereplõ Berettyóújfalu csapatainak csatáját hozta, már megadta az alaphangot. A bihari lányok nyerték azt az összecsapást 6-1-re, s a tervek szerint a férfi bajnoki döntõ héfõi, harmadik meccsét megelõzõen sor kerülhet a visszavágóra.

Weisz, Gyõrfi, Pelles, Vörös, Schrancz, Somogyi és Vidák is új ember volt a hazaiaknál, hiszen kiállítások és sérülések megfogyatkozott a Pest-megyei gárda. A vendégeknél csak Szitkó Róbert nem játszhatott, Nagy István visszetért a csapatba.

A Mezei-Vill letámadással kezdett, de pár perc elteltével a Csömör vette át az irányítást, s meg is szerezték a vezetést. Gyõrfi kapott egy labdát a hosszú saroknál állva, s nem is hibázott.

Jó volt az iram, folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk, a hazaiak birtokolták többet a labdát, az MVFC inkább védekezett és a kontrákra apellált, habár egyszer-egyszer a letámadással is megpróbálkoztak.

A tizenhatodik percben Angyalos a jobb oldalról adta be a labdát, Nagy István érkezett, s ez a találat az egyenlítést jelentette a Berettyóújfalunak.

Habár a félidõ végére a Mezei-Vill összeszedte ötödik faultját is, sokkal sprotszerûbb volt ez a meccs, mint az elsõ, játékvezetõi szempontból hálásabb volt ezt a mérkõzést dirigálni.

Négy perc telt el a második játékrészbõl, amikor két találatot is láthatott a publikum. Elõbb Pelles értékesítette Weisz passzát, majd Nagy István elõretörését követõen Nagy Tamás lõtt, kipattant a labda, ám Nagy István ott termett, s bevágta a hálóba az egyenlítést jelentõ gólt.

Két perccel késõbb már ismét a hazaiak vezettek. Pallai elõreívelését Gyõrfi lefülelte, majd saját térfelérõl az üresen maradt kapuba helyezett.

Ezek után inkább a vendégek voltak kezdeményezõbbek, érthetõ módon. A Csömör a védekezésre összpontosított. Megpróbálkozott Szitkó Róbert legénysége a kapuslehozatallal is, ami eredményre vezetett: Nagy Tamás egyenlített.

Az utolsó percben is sok esemény sûrûsödött össze. Nagy István betalált, így már a Mezei-Vill vezetett, erre rögtön idõt is kért Somogyi Krisztián, és behozta Jávor Istvánt, mint vészkapust. Nem sikerült egyenlíteni a hazaiaknak, sõt egy Lovas-Tamás összjátékot utóbbi fejezett be góllal. Ezután egy kisebb összezördülés volt a két csapat játékosai között, ám hamar lenyugodtak a felek.

A remek színvonalú összacsapást a Gödöllõ edzõje, Tóth Károly is végignézte, s nyilatkozott is honlapunknak:
- Nagyon örülök annak, hogy ilyen szépszámú közönség elõtt zajlott a döntõ második mérkõzése. Ahogy én is elmondtam korábban, pontosan ezt a csatát vártam. Egyéni játékosok a Rubeola csapatánál, egyéni gólok, amelyek paprikássá tették a hangulatot és fokozták az izgalmakat. A Mezei-Vill mindig hamar egyenlített, tudtak válaszolni a kapott gólokra, próbáltak végig versenyben maradni. A nagy akaraterejük és az összetartozásuk hozta meg számukra ezt a sikert, megérdemelten nyertek. Ha ezt tovább tudják vinni, akkor már hétfõn eldõlhet a bajnoki cím sorsa. Sportszerû volt a közönség, ez nagyon tetszett, s a csapatok is próbáltak egy döntõnek megfelelõ módon viselkendi és játszani, ami nagyon fontos.


Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink