A döntés napja
2008.03.02 | 00:00
A döntés napja

A selejtezõtorna utolsó napjához érkeztünk Gyöngyösön. Talán a legfontosabb nap ez, de hogy ide eljussunk, azért tettünk is, nem is keveset. A macedónok és az angolok legyõzése kellett ahhoz, hogy az élrõl vághassunk neki a lengyelek elleni csatának. Az eddigiekben egy remekül, taktikusa játszó, fegyelmezett magyar válogatottat láthatott a futsalt minden bizonnyal a szívébe záró gyögyösi publikum.

A mai napon is vezet edzést Kozma Mihály, délelõtt fél tizenegykor kerül erre sor. A tréninget az ebéd követi, majd csendes pihenõ következik, hogy nyugodtan készülhessenek játékosaink az este nyolc órakor sorra kerülõ megmérettetésre.

Az elõzetes nyilatkozatok alapján mindkét edzõ abban bízik, hogy az õ csapata végez a csoport elsõ helyén. Nehéz mérkõzésre számítanak a szakvezetõk, és a játékosok egyaránt, akár egygólos sikerrel is többen megelégednének. A dobogó legfelsõ foka a biztos továbbjutást jelenti, ekkor nem kell figyelni a többi csoportban az eredmények alakulását.

A nap másik meccse, az angol-macedón összecsapás a harmadik helyért dönt. Az eddig várakozásaik alatt szereplõ Macedónia Anglia elleni gyõzelme több mint valószínû.

Külföldi helyzetkép
Európa másik kilenc városában is ma döntenek a továbbjutásról. Noha három csapat már biztos továbbjutó - Olaszország, Ukrajna és Szlovénia -, csoportjaikban a második helyért még éles a harc, mert van esély a továbblépésre. Franciaország visszalépése következtében kialakult helyzetre nem számított az UEFA sem, így mivel az 1. csoportban csak egy mérkõzés lesz, még várni kell az UEFA döntésére a legjobb másodikok megállapítása miatt.
1. csoport
Ebben a csoportban csak egyetlen mérkõzés kerül lejátszásra. A Szerbia - Oroszország gyõztese továbbjut, a vesztes sorsa a nemzetközi szövetség kezében.
2. csoport
A legizgalmasabb csoport. Itt bármi lehet, akár hármas holtverseny is. Ha Bosznia és Hollandia döntetlenre végez és Litvánia gyõz Észtország ellen, akkor akár hármas holtverseny is kialakulhat. Igaz a gólkülönbség Boszniának ekkor nem kedvezne Hollandiával szemben. A bosnyákoknak ha biztosan tovább akarnak lépni gyõzniük kell. Litvánia az elõbbi két csapat remijében bizakodik és abban, hogy õk is nagy különbséggel gyõznek Észtország ellen.
3. csoport
Spanyolország a favorit, de horvát gyõzelem esetén ez nem jelentene semmit.
4. csoport
Magyarország gyõzelem vagy döntetlen esetén biztos továbbjutó, de veresége esetén is gólkülönbsége révén jó eséllyel pályázik a második helyen továbbjutók egyikére. Lengyelország csak gyõzelme esetén jut biztosan a rájátszásba, döntetlen vagy verseég esetén figyelni kell a többi csoportot is, de még ekkor is van esélye.
5. csoport
A hazai pályán játszó románokra nehéz feladat vár ma este. Belgium válogatottját kell legyõzniük lehetõleg több góllal, mint azt várhatóan Fehéroroszország teszi Montenegró ellenében. Még a legjobb második helyhez is csak a gyõzelem ad reményt. De ugyanez igaz Belgium estében is. Mindezek ellenére valószínûleg egyenes ágon Fehéroroszország lép tovább, ami nem kis meglepetés.
6. csoport
Ebben a csoportban Azerbajdzsán áll a legkedvezõbb helyzetben. Gyõzelem vagy döntetlen=továbbjutás. Csehország csak gyõzelem estén lép biztosan a rájátszásba, míg döntetlen esetén várnia kell a többi mérkõzés kedvezõ alakulására.
7. csoport
Talán ez volt a legkönnyebb csoport. Szlovénia már a rájátszás sorsolását várja. A többieknek szinte semmi esélyük.
8. csoport
Olaszország továbbjutott. Kazahsztán és Ciprus nagyon rossz gólkülönbséggel rendelkezve esélytelen a legjobb második helyek egyikére.
9. csoport
A portugálok csak akkor nem lépnek tovább, ha ma kikapnak a hazai pályán játszó törököktõl, amire vajmi kevés az esély. Szlovákia is csak szépségtapaszt tehet szereplésére gyõzelmével, mert elég rossz góljainak különbsége.
10. csoport
Ukrajna már nyugodt. Izrael és Moldova is csak egy csoport második helyért küzdhet.



Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink