A DEAC vagy a Nyírbátor lesz a befutó?
2024.02.02 | 00:16
A DEAC vagy a Nyírbátor lesz a befutó?

Ma este véget ér az alapszakasz, ahol egy igazi nyitott kérdés van, azaz kié lesz a felsőházi rájátszást érő hatodik hely. Erre két együttesnek van esélye, a Debrecennek és a Nyírbátornak. A DEAC az, akinek a saját kezében a sorsa, viszont a címvédő otthonába látogat. A Nyírbátor függ a Debrecen meccsétől, viszont papíron könnyebb meccsre számíthat.

 

A Haladás számára az alapszakasz hajrája teljesen tétnélküli, hiszen hetekkel ezelőtt megnyerték az alapszakaszt. Ennek ellenére hozták az összes meccsüket. Valószínűleg ezt a remek sorozatot nem szeretnék hazai pályán elrontani, így minden bizonnyal teljes kerettel és megfelelő motivációval fognak pályára lépni. Ha valóban így lesz, akkor a Debrecen nem sok jóra számíthat, akiknek égető lenne egy bravúr. Az egyetemisták jelenleg két ponttal előzik meg a Nyírbátort a hatodik helyen, így egy meglepetés győzelem biztosan felsőházi rájátszást jelente. Amennyiben elmaradna a sikerük, a Nyírbátor kezébe kerül a sorsuk, akik ha nyernek, megelőzik őket, minden más esetben maradnak hatodikok. Amiben bízhatnak a vendégek, hogy az ősz folyamán is csak néhány másodperc választotta el őket a bravúrtól. A Hali hibátlan hazai pályán, és kevés az esély rá, hogy ez változni fog hétfőn este.

 

Az Aramis számára a múlt heti, Újpest elleni vereség azt jelentette, hogy biztosan az alsóházban ragad, így igazi tétje nincs a Mezei-Vill elleni összecsapásnak. A vendéglátó már bebiztosította második helyét, míg a budaörsiek maximum egy helyet tudnak előrébb lépni egy bravúrgyőzelemmel, de csak ha nem nyer a Nyírbátor Újpesten. Viszont amennyiben Bognárék nem nyernek, a lila-fehérek még megelőzhetik őket. Mind a két együttesből akadnak majd hiányzók, de a hazai pálya és az eddigi eredmények mindenképp a Berettyóújfalu mellett szólnak, akiknek lehetőségük van az őszi vereségért visszavágni.

 

Ez a forduló egyetlen találkozója, ahol mind a két fél helyezése eldőlt. Az már korábban kiderült, hogy az MFA utolsóként fordul, míg a Maglód tegnapi vereségével a Pécs biztosan a 10. helyen zár. Ezek ismeretében a két csapat egy jó felkészülési meccsnek tekintheti az összecsapást, ahol próbálnak nem sokat megmutatni magukból a másiknak, hiszen a rájátszásban majd kétszer is találkoznak, ahol vélhetően komoly tétje lesz a párharcuknak. Az ősszel Pécsen az újonc diadalmaskodott, így van törleszteni valója a fővárosi együttesnek.

 

A forduló zárómeccse lehet a játéknap legizgalmasabb összecsapása. Ez a párosítás úgy kezdődik, hogy már vége lesz a Hali - DEAC találkozónak és ott amennyiben az egyetemista alakulat nem nyer, nagy téttel bír ez a találkozó, hiszen akkor a Nyírbátor győzelmével a felsőházban végezhet. Ha a papírformát nézzük, jó esély van rá, hogy a Debrecen nem szakítja meg a Hali hibátlan hazai mérlegét, így egyelőre úgy tűnik, Elek Gergő fiainak hatalmas lehetősége van, hogy meglepetéscsapatként ott legyen a felsőházban. Persze ez nem lesz egyszerű, hiszen az Újpest egyre jobb formába lendül. Legutóbb nyerni tudtak Budaörsön, míg előtte hazai pályán pontot szereztek a Nyíregyháza ellen, és közel voltak az MVFC ellen is. Ráadásul a lila-fehérek egy győzelemmel akár feljöhetnek a nyolcadik helyre, amivel még kedvezőbb pozícióból várhatnák a rájátszást. Az ősz folyamán Nyírbátorban Szentes-Bíróék kiütötték az Újpestet, így van miért visszavágni Moga Lorant együttesének. A hazai pálya mindenképp a lilák mellett szól, de a vendégek elérhetik a céljukat, de ehhez majdhogy nem hibátlan teljesítményre lesz szükségük.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink