A DEAC megállíthatatlan!
2020.10.17 | 09:48
A DEAC megállíthatatlan!

A DEAC megerősítette a negyedik helyét a tabellán, és most már felfelé is tekinthet, dobogós helyezés eléréséért.

A tabella negyedik helyén álló DEAC és az ötödik Dunaferr debreceni találkozója igazi csemegének ígérkezett a futsal bajnokság hetedik fordulójában, s bár valamivel inkább a házigazdák számítottak esélyesebbnek, a pontszerzés reményében vágott neki az este fél hétkor kezdődő meccsnek Frank Tamás együttese is.

A kezdés a vendéglátók számára alakult jobban, ugyanis Kántor találatával már a 3. percben megszerezte a vezetést a Debrecen, s bár a folytatásban Szeghy, Montero és Németh is veszélyeztetett, a túloldalon is volt dolga Rigónak, akinek több alkalommal is játékba kellett avatkoznia, hogy megőrizze  kapuját az újabb hazai góltól. A Frank Tamás a 12. percben időt kért, s a rövid pauza után több komoly ziccert is sikerült kialakítani a DEAC kapuja előtt, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így mikor a 19. percben Rácz egy szép összjáték végén nem hibázott, megduplázta előnyét a házigazda (2-0).

A félidőből hátralévő egy percben is volt azonban erre válasza a Dunaferrnek, mely a hajrához érkezve Csányi átlövésével szépített, majd nem sokkal a lefújás előtt kisbüntetőhöz jutott, s mivel ezt Montero magabiztosan értékesítette, így a szünetre 2-2-es állással vonultak a felek. A térfélcserét követően beszorította a vendégeket a DEAC, s bár egy ideig állták a rohamokat, a 28. percben kettő az egyben indultak meg a hazaiak, s mivel Sisa nem hibázta el a ziccert, így újra előnybe került a házigazda (3-2). A folytatásban mindkét gárda előtt bőven adódott lehetőség az újabb gól megszerzésére, ám vagy a kapusok parádéztak, vagy az irányzékba csúszott hiba, így nem változott az eredmény. Az utolsó percekben megpróbálkozott az öt a négy elleni játékkal is a Dunaferr, ám az egyenlítés így sem jött össze, így a házigazdák örülhettek a 3-2-es sikernek.

DEAC – Dunaferr DUE Dutrade FC 3-2 (2-2)
DESOK Csarnok, Debrecen
Vezette: Szilágyi – Takács – Kiss P

DEAC: Krajcsi – Szentes-Bíró, Faragó L, Siska, Kántor
Csere: Dobi, Tóth A, Szabó L, Thiago, Berecz, Szabó J,
Edző: Elek Gergő

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó - Németh P., Klacsák, Seregy, Horváth B. 
Csere: Sánta, Csányi, Szeghy, Östör, Dorogi, Montero, Németh L. 
Vezetőedző: Frank Tamás.

Gólszerzők: Kántor, Rácz, Siska, illetve: Csányi, Montero.

Elek Gergő: - Az első félidőbe 19 és 3/4 percig minden rendben volt! Domináltunk, jóval több helyzetünk volt, felépítettük 2 gólos vezetésünket! Majd ezt a munkát 16 másodperc alatt elrontottuk. Kezdhettünk mindent előröl, kezdtünk is! 10 percig benyomtuk az ellenfelet, itt a hiányérzetem annyi lehet, hogy nem vezettünk több góllal. A végjátékba itt-ott rutinos dolgokat tudtunk felmutatni, így majdnem nyugodt lett a meccs vége. Egyet előreléptünk védekezésbe, néha már egész jól néztünk ki!

Frank Tamás: - Sajnos nem tudtuk átlépni az árnyékunkat. A debreceni csapat élesebb, pörgősebb volt, amihez nyilván hozzátartozik a hazai pálya előnye is. Sokat kell még tanulni a fiatalabb játékosaimnak ahhoz, hogy egy ilyen ki-ki meccsen jól tudjanak teljesíteni.

Fotók: Papp Attila

 

Hírdetés

Videók

SG Kecskemét - ARAMIS SE (Stream, 11.23 19:00 )
2020.11.23 | 15:38

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2020.11.10 | 16:09
2020.11.09 | 21:50
2020.11.05 | 15:28
2020.10.22 | 22:40
2020.09.10 | 17:17
2020.09.02 | 15:11
Támogatóink

Partnereink