A DEAC legyőzte a Ferencvárost is!
2020.09.08 | 20:03
A DEAC legyőzte a Ferencvárost is!

Az első fordulóban a debreceniek nyertek a Fradival ellentétben, így ők várhatták nyugodtabban a mérkőzést. Hétfőn este az egyetemi csarnok szinte megtelt, ahol egy maroknyi Fradi szurkoló is akadt a lelátón, így jó hangulatban indult a mérkőzés.

DEAC – FTC-FISHER KLÍMA 3-1 (0-1)
Debreceni Egyetemi Sportaréna, 300 néző
Játékvezetők: Belicza B., Takács Á. Harsányi

DEAC: Krajcsi – Tóth A., Pereira, Alves, Rácz
Cserék: Dobi, Faragó, Szentes Bíró, Siska, Kántor T., Szabó L., Berecz, Szabó J.
Vezetőedző: Elek Gergő

FTC: Tóth Gy. – Rábold, Fekete, Érsek, Fülöp
Cserék: Gellérfi, Horváth Sz., Sámson, Öreglaki, Hosszú, Bognár, Lőrincz, Milavecz. Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Alves (23.), Tóth A. (35.), Szabó L. (36.), illetve Bognár (7.)

Sárga lap: Siska, Krajcsi illetve Sámson

A találkozót a fővárosiak kezdték jobban, több helyzetük is akadt, csak a szerencsén és Krajcsin múlott, hogy nem kerültek hátrányban a vendéglátók. Viszont a hetedik percben már a hazai kapus is tehetetlen volt. Bognár átlövése vágódott a hosszú alsóba, megszerezve a vezetést. A gól után lendületben maradtak a vendégek, akik tovább növelhették volna előnyüket, de nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel. Az egyetemisták az első 15 percben mindössze egy kapufáig jutottak, de a hajrára feljavultak, és többször egalizálhattak volna.

A fordulás után Elek Gergő fiai nagy elánnal jöttek ki a pályára, és odaszögezték ellenfelüket a kapujukhoz. Idő kérdése volt, mikor jön az egyenlítés. Hiába Tóth bravúrjai, a 23. percben már ő sem tudott menteni és Alves révén jött az egalizáló gól, így kezdődhetett minden elölről.


A folytatásban a debreceniek akarata érvényesült, de a zöld-fehérek néhány perc után magukhoz tértek és abszolút kiegyenlített játék folyt a pályán. Mind a két oldalon akadtak helyzetek, de a kapusok remekeltek, így sokáig nem született újabb találat. Érezhető volt a hajrához közeledve, hogy aki megszerzi a vezetést, az begyűjtheti a három pontot. Ez a vendéglátóknak sikerült, öt perccel a vége előtt egy szerencsésen megpattanó lövést követően megszerezték a vezetést. Ekkor még nem értek véget a megpróbáltatások Ráboldéknak, mert egy újabb perc elteltével már kétgólos hátrányban voltak. Egy visszagurított szögletet Szabó talált el remekül, ami a jobb alsóba kötött ki. Ahogy várható volt, jött a vészkapus a vendégeknél, de csak helyzetekig jutottak a Madarász tanítványok, így maradt a kétgólos debreceni siker.

Egy jó iramú, sok helyzetet hozó meccset láthatott a szépszámú publikum, amit a jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően nyert meg a DEAC és ezzel két fordulót követően hibátlan, míg a Fradi továbbra is pont nélkül áll. Meg kell még említeni a játékvezetést is, amely szinte hiba nélküli volt. Remekül kézben tartották a kemény, ámde sportszerű mérkőzést.

Elek Gergő, DEAC: - Nem megfelelően mentünk bele a mérkőzésbe, nehezen vettük fel a ritmust, ebben az időszakban ellenfelünk dominált, aminek kapott gól lett a vége. Ezután fokozatosan felvettük a ritmus, átvettük a kezdeményezést, jól játszottunk, helyzeteink voltak, csak a gól nem jött. Félidőbe a védekezésbeli hiányosságainkról beszéltünk, illetve hogy nem kell idegeskedni, a játék jó, jönni fog a gól! Úgy mentünk ki a 2. félidőre, ahogy kell, percenként volt 2-3 kapura lövésünk, meg is lett az eredménye. A továbbiakban is megfelelő számú helyzetet dolgoztunk ki, a védekezéssel voltak gondjaink, sokkal szélesebb látókörűen kell védekeznünk! Érdekes, hogy egy ilyen sok helyzetet hozó mérkőzésen a pontrúgások döntöttek, ami a két magas színvonalú kapusteljesítménynek volt köszönhető!

Madarász János, FTC: - A vereségeknek sosem örül az ember, de teljesen nyugodt vagyok, hiszen a játékosaim jól játszanak. Valahogy a gólszerzéssel állunk hadilábon. 40 percből 30 perccel nagyon elégedett voltam, az első félidő utolsó öt perce, illetve a második félidő első 6 perce volt kritikus. Ha a következő mérkőzéseinken sikerül megtalálni a góllövő cipőinket, minden megváltozik körülöttünk. Ebben a szellemben készülünk a héten.

Fotók: Deac.hu

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink