A DEAC kiejtette a Mezei-Villt büntetőkkel!
2022.02.17 | 14:26
A DEAC kiejtette a Mezei-Villt büntetőkkel!

Kialakult a legjobb 8 mezőnye. A játéknapon különösebb meglepetés nem történt, ha csak a Mezei-Vill kiesését nem tekintjük annak a DEAC ellen, ahol büntetőkkel nyertek az egyetemisták. Az alacsonyabb osztályú együttesek nem tudták megszorítani magasabban jegyzett ellenfelüket, így végül hat NBI-es és NBII-es alakulat várhatja a sorsolást a negyeddöntőben.

 

NYÍRGYULAJ FUTSAL – SG KECSKEMÉT FUTSAL 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Sallai, Bíró, Klacsák, Vlasovych öngól

A Kecskemét tűnt az esélyesebbnek, de nem számíthattak könnyű meccsre, ami be is igazolódott. Hamar megszerezték a vezetést a vendégek, de utána nem sikerült növelni az előnyt, így nyitott volt az összecsapás egészen a hajráig. Ekkor egy szerencsétlen hazai öngól megpecsételte a Nyírgyulaj sorsát, az utána érkező két vendég gól már csak a kegyelemdöfés volt. Ha nehezen is, de a Kecskemét elérte célját és ott van a legjobb nyolc között.

 

DEAC – MVFC BERETTYÓÚJFALU 3-3 (1-0, 2-2, 2-3) Büntetők után 5-4
Gólszerzők: Rodrigo, Thiago (2) illetve Nagy, Matheus, Tóth

Ez volt a forduló slágermeccse, és ahogy a beharangozóban is írtuk, itt benne van a döntetlen és vele a hosszabbítás, vagy akár a büntető párbaj is. Az izgalmakban nem volt hiány Debrecenben, és egy végletekig kiélezett, izgalmas csatát hozott. A DEAC szerzett vezetést, de hamar jött a válasz még az első játékrészben. Mind a két oldalnak megvoltak a lehetőségei a vezetésre, ami a második félidő derekán a Mezei használt ki előbb, Matheus első meccsén betalált új csapatában. Egészen az utolsó pillanatokig úgy tűnt, győztes találat lehet, de az egyetemisták a legvégén döntetlenre mentettek a mérkőzést, így jöhetett a hosszabbítás.
A ráadásban is megjósolhatatlan volt ki örülhet a végén, de a Mezei állt szünetre közelebb a továbbjutáshoz, mert Tóth Attila révén ismét a vendégek kerültek előnybe. A hazaiak a második játékrészben nem vártak a végéig, hamarabb sikerült egalizálni, így jöhetett a szétlövés. Az első négy párban nem volt hiba, majd az ötödik körben Matheus lövését védte Dobi, így Szabónak „csak” be kellett lőni hazai oldalról, aki nem is hibázott, így nagy küzdelem után az egyetemisták vannak ott a negyeddöntőben.

 

CSENGER FUTSAL – VESZPRÉM FUTSAL 1-12 (0-3)
Gólszerzők: Bodó illetve Tatai (6), Fellembek (2), Rutai, Kiss, Serginho, Ton

Nem nagyon volt kérdés, hogy ki nyeri a párharcot, inkább csak a különbség volt nyitott. A Veszprém nem bízott semmit a véletlenre és Tatai mester hármasával szünetre eldöntötték a továbbjutást. A fordulás után a biztos előny tudatában sem álltak le a vendégek, és sorra szerezték a gólokat, amiből nem csak a hat gólig jutó Tatai, de a fiatalok is kivették a részüket. A Csenger a legvégén megszerezte becsület gólját Bodó büntetőjéből, a szép számú hazai publikum nagy örömére.

 

SÁRVÁR FUTSAL – HALADÁS VSE 1-9 (0-6)
Gólszerzők: Halmos illetve Kovács (2), Sipos (2), Dróth (2), Luiggi, Vas, Manganelli öngól

Hali hamar dűlőre vitte a mérkőzést esélyeshez méltóan, hiszen öt perc után három góllal vezetett. Szünetig újabb három gólt szerzett a magyar bajnok, így hat volt a különbség a félidőben. A fordulás után nagy erőket mozgósított a Sárvár, hogy meglegyen a becsületgól, amit Halmos Máté révén el is értek. A hazaiak tétmeccsen is megtapasztalhatták, hogy milyen  az ország legjobb csapata ellen játszani, míg a Halinak egy jó lehetőség volt, hogy akik meccshiánnyal küzdenek, játékba lendüljenek.

 

A STUDIO NYÍREGYHÁZA – ÚJPEST FC-220 VOLT 4-10 (2-3)
Gólszerzők: Ladányi, Fábri, Kovács, Panyi öngól illetve Sustyák (3), Östör (3), Horváth (2), Sánta, Kovács öngól

A Nyíregyháza az előző körben már kiejtett egy élvonalbeli csapatot, így a lila-fehérek sem mehettek biztosra. A vendéglátók nem ijedtek meg nagynevű ellenfelüktől, annak ellenére sem, hogy a hamar vezetést szereztek a fővárosiak. A Nyíregyháza hamar fordítani tudott, de sokáig nem örülhetett, a játékrész második fele az Újpesté volt. A hazaik nagyjából szünetig tudták tartani a lépést ellenfelükkel, a fordulás után a lilák magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak és eldöntötték a párharcot. Az utolsó tíz percben még küzdött becsülettel a Nyíregyháza, és szerzett is két gólt, de a hajrában újabb fővárosi gólok érkeztek, így nagyarányú különbség lett a vége. Az Újpest a továbbjutást megszerezte, de két légiósát elveszítette. Lucas megsérült, míg Ricardo piros lapot kapott.

 

ARAMIS SE – TFSE-BESTRONG 4-3 (3-3)
Gólszerzők: Bognár, Szabó öngól, Büki, Hosszú illetve Szabó (2), Vagner

A két fél a bajnokságban ellentétes utat járt be hétfőn, így hiába nyert kétszer fölényesen az Aramis, nem volt egyértelmű, hogy ők az esélyesebbek. Az egyetemisták ezt meg is érezték, és abszolút egyenrangú partnerei voltak a budaörsi csapatnak. A hazaiak hamar két gólos előnyre tettek szert, de a TF szinte rögtön válaszolt majd fordítania is sikerült. Hogy ne vendégelőnnyel menjenek a csapatok szünetre Büki gondoskodott, aki kiegyenlített a lefújás előtt.
A mozgalmas első félidő után a másodikban mindössze egyetlen gól született, ami a hazaiak nevéhez fűződött, így megnyerték a párharcot. Az egyetemistáknak is volt bőven lehetősége gólokat szerezni, de nem tudtak élni velük, aminek kiesés lett a vége.

 

REAC SPORTISKOLA – RUBEOLA FC 3-6
Gólszerzők: Kiss (3), Kaszala, Szántovszki illetve Fischer (3), Schrancz (2), Maruzsi, Fekete, Víz

Másfél év után tért vissza a Rubi Csömörre, amit a szurkolók igen emlékezetessé tettek. Megtöltötték a csarnokot, és igazi futball hangulatot teremtettek, ami igencsak motiválta a játékosokat. Viszonylag gyors gólváltással indult az összecsapás, majd utána hosszú gólcsend következett, és a hajrára felpörögtek az események. A REAC szerzett újra vezetést két perccel a játékrész vége előtt, de a Rubi három góllal válaszolt, így már náluk volt az előny szünetre. A térfélcsere után a Rubeola ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta, és két újabb góllal pontot tett a továbbjutás kérdésére. A folytatásban mind a két csapat jegyzett még találatot, de a vendégek továbbjutása nem forgott veszélyben, így a meccs után jöhetett az ünneplés, ami sokaknak egy újabb felejthetetlen estét jelentett.

 

KELEN SC – UTE 3-6 (1-4)
Gólszerzők: Nemes Béres, Kovács illetve Szűcs (3), Gregus, Czerman, Milavecz

A vendégek voltak a találkozó esélyesei, és ezt már az elején ellenfelük tudtára adták egy gyors Szűcs duplára. A játékrész hajrájában még tudott szépíteni a Kelen, de szünetig újabb két góllal az újpestiek el is döntötték a párharcot. A fordulás után tovább nőtt a lilák előnye, de a hazaiak a hajrában tudtak kozmetikázni az eredmények, így végül tisztes helytállás lett a vége. Az UTE továbbjutása egy pillanatig sem volt veszélyben.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink