A DEAC ellen javíthat a Veszprém
2024.01.15 | 09:03
A DEAC ellen javíthat a Veszprém

Négy mérkőzés maradt hétfőre a 19. fordulóból. A pénteki két összecsapáson érvényesült a papírforma. A Mezei-Vill könnyedén vette a Pécs elleni mérkőzést, és ugyan így tett a Nyírbátor az MFA ellen. Most a játéknap legérdekesebb összecsapásának a Debrecen veszprémi vendégjátéka tűnik, míg a többi három meccs elég egyértelműnek ígérkezik.

A Kecskemét a dobogóra, míg az Újpest a hatodik helyre hajt, így mind a két együttesnek fontos lenne a győzelem. A hazaiak magabiztos győzelemmel zárták az évet a Maglód vendégeként, így tartja a lépést az előttük állókkal. Az élboly annyira sűrű, hogy egy-egy botlás már végzetes lehet az alapszakasz végeredménye szempontjából, így a nagyobb nyomás a vendéglátón van. A papírforma az ő győzelmüket ígéri, de Pál Patrikék nem mehetnek biztosra, amit az őszi mérkőzés is bizonyít. A fővárosban ősszel TV-s mérkőzést játszottak egymással, ahol döntetlen lett a vége. Most ennek az eredménynek egyik fél sem örülne. A lilák legutóbb majdnem meglepték a Berettyóújfalut. Ha azt a játékot meg tudják ismételni, akkor a Kecskemét dolgát is megnehezíthetik.

Megállíthatatlan a Nyíregyháza, már hat győzelemnél jár zsinórban. Most egy olyan együttest fogadnak, ahol kötelező a jó sorozat folytatása. Az újonc Maglód érkezik, akik régóta nem nyertek és nem valószínű, hogy a rossz sorozatuk most szakadna meg. A vendégek már csak az előttük álló Pécset érhetik utol, így számukra nagyobb téttel nem bír a találkozó. Viszont a hazaiak még a dobogón is zárhatják az alapszakaszt, így ők igen motiváltan lépnek pályára ma este. Az ősz folyamán könnyedén nyertek Lovas Norbert fiai a Maglód otthonában és most is valami hasonlóra számíthatunk.

 

A Veszprém számára már múlt héten elkezdődött a bajnokság, mivel pótolták a Haladás elleni meccsüket. Azon a találkozón jól kezdtek Fehér Zsolt fiai, de végül nem volt esélyük a pontszerzésre. Ennek ellenére továbbra is dobogósok a bakonyiak, amit egy újabb sikerrel megerősíthetnek. A nyakukban liheg a Kecskemét és a Nyíregyháza is, így muszáj lenne otthon tartani a három pontot. Erre jó esélyük van hazai pályán, ahol különösen erősek. Persze az őszi mérkőzés megmutatta, hogy a Debrecent nem szabad leírni, hiszen Siskáék értékes győzelmet arattak Tataiék ellen. Ráadásul az egyetemistáknak is égető lenne a győzelem, hiszen még van esélyük a hatodik helyre. A két fél mindig izgalmas, fordulatos meccseket játszik egymással és most is jó esély van egy szoros csatára, ahol a hazai pálya mindenképp a Veszprém mellett szól.

 

A Hali múlt héten megmutatta, hogy továbbra is jó formában van és ott folytatja, ahol az év végén abbahagyta. A Veszprém elleni pótolt mérkőzésen magabiztosan nyert és ezúttal is lehozta kapott gól nélkül. Nem kérdés, hogy Budaörsön is a szombathelyiek az összecsapás esélyesei. Az Aramis felszállóágban van, de a címvédő ellen így is nagy bravúr lenne akár a pontszerzés is. Az ősszel könnyedén nyert a Haladás, de akkor a budaörsiek igencsak tartalékosan álltak ki. Most teljes kerettel szorosabbá tehetik a találkozót, de meglepetés lenne, ha nem a vendégek győzelmével érne véget a találkozó.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink