„A 3–3-ak péntekje” után jön az UTE–ELTE rangadó!
2022.05.01 | 21:40
„A 3–3-ak péntekje” után jön az UTE–ELTE rangadó!

Zárul a férfi futsal NB II Nyugati csoportjában a rájátszás első köre, amely már pénteken elkezdődött, egy-egy felső- és alsóházas meccsel – mind a kettő 3–3-as eredményt hozott. A forduló rangadója viszont még vár ránk, az éllovas ELTE az alapszakaszgyőztes UTE-hoz látogat. Jó helyzetbe kerülhet az MFA, bajba kerülhet a Nagykanizsa, a Szigetszentmiklós pedig az utolsó szalmaszálba kapaszkodna.

FELSŐHÁZ

Az előző két meccsén négy pontot szerző Tihany a Haladás II-höz látogatott és nagyrészt uralta is a találkozót. A vendégek az első félidőben kétszer, a másodikban még egyszer előnybe kerültek, sőt, büntetőhöz is jutottak 3–2-nél, de nem sikerült gólra váltaniuk. A hazaiak harmadszor is egyenlítettek, a Tihanynak pedig még megvolt az esélye a végén is öt a négyben a győzelem megszerzésére, ám végül egy ponttal utaztak haza. A két csapat maradt ugyanannyi, immár nyolc-nyolc ponttal a tabellán.

A rájátszásban hét pontot szerző Magyar Futsal Akadémia a REAC-ot fogadja, győzelmi reményekkel. A papírforma hazai sikert ígér, bár a sárga-kékeket sosem szabad leírni, mindig bennük van a meglepetés. Az MFA viszont a forduló nagy nyertese lehet, egy győzelemmel biztosan a második helyre lép, legrosszabb esetben holtversenyben. Egy esetleges REAC-sikerrel viszont igencsak sűrűvé válhat a felsőház.  

Az alapszakaszt simán megnyerő UTE a rájátszásban két váratlan és nagy különbségű vereséggel a második helyre csúszott, míg az ELTE a négy meccséből hármat hozva az élre állt. A liláknak egyértelműen a feljutás volt a céljuk, míg az egyetemisták szépen csendben építkezve listavezetők lettek, most itt a lehetőség az újpestiek előtt, hogy visszavegyék az első helyüket, de biztosan nem adja könnyen magát ellenfelük. Ez lesz a forduló rangadója, az alapszakaszban egyszer az egyik, másszor a másik nyert, jelenleg az ELTE egy ponttal jobban áll. Akármi is lesz, biztosan izgalmas lesz a rájátszás második köre is. 

 

ALSÓHÁZ

Ahogy a felsőházban az UTE homlokegyenest mást mutatott a rájátszásban (legalábbis egy részében), mint az alapszakaszban, úgy az alsóházban ezt a BAK tette meg – csak pozitív értelemben. És bár az előző hetekben már írtunk a sikereikről, most itt az idő ezt különösen is elismerni, mert miután az alapszakaszban 21-szer (!) kikapott, a rájátszásban immár negyedszer maradt veretlen, ezúttal az alsóház elsője, a Sárvár sem tudta legyőzni. Sőt, még a kék-feketék voltak csalódottak a 3–3-mal, hiszen 2–0-ra és 3–1-re is vezettek otthon, a vendégek viszont a végén megmentettek egy pontot. Bár két hónapja még ez teljesen irreális forgatókönyvnek tűnt, most már reálisnak tűnik, hogy a BAK bent marad az NB II-ben, míg a Sárvár ezzel egy picit visszább lépett az alsóház első helyéért folytatott harcban, hiszen hétfőn beérheti a PEAC, de azért így sem lehet elégedetlen.

A BAK után hétfőn a Dunaújváros is tenne egy nagy lépést a bennmaradás felé, ehhez kulcsmeccs lesz a Szigetszentmiklós elleni összecsapás. Az újvárosiak a két vereségük után két visszatérő játékosuk vezérletével szereztek két meccsen négy pontot, ezek után pedig „kötelező” a győzelem a sereghajtó, négyből négy mérkőzést elveszítő sereghajtó ellen – különösen hazai pályán. A vendégek azonban még korántsem adták fel a bennmaradás reményét, sőt! Az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodnának hétfőn, de ez már tényleg lehet, hogy konkrétan az utolsó lesz, hiszen egy vereséggel öt fordulóval a vége előtt hat pontra kerülne a bennmaradást érő 10. hely, az pedig nagy hátránynak tűnik az előző hetek formája alapján.

Eggyel jobb helyzetben van a Nagykanizsa, amely a hozott pontjaival és a Szigetszentmiklós legyőzésével még épp bennmaradó helyen van, de lehet, hogy már csak hétfőig. A többi találkozóján mind vereséget szenvedő csapat ezúttal a remek formában lévő PEAC-ot fogadja, és bár a hazai pálya nagy segítség lehet, az alsóházban a kanizsaiak kapták a legtöbb (28) gólt, ennél sokkal jobb védekezésre (na, meg a szurkolói támogatás visszaszerzésére) lenne szükség ahhoz, hogy a következő szezont is az NB II-ben kezdhesse meg a néhány hónapja még a dobogó közelében lévő csapat. Kell a bravúr a vendéglátóknak hétfőn, mert ha a pécsiek elviszik a három pontot idegenből, a Dunaújváros egy győzelemmel megelőzheti a tabellán. Izgalmas meccsre van kilátás itt is!

 

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 5. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

Pénteken játszották: Haladás II – Tihany 3–3 (Kiss, Volner, Dobos, ill. Körösi 2, Tar)

19:30 Magyar Futsal Akadémia – REAC
20:30 UTE – ELTE-BEAC

ALSÓHÁZ

Pénteken játszották: BAK – Sárvár 3–3 (Urbán, Besenyei 2, ill. Manganelli 2, Nagy)

19:00 Dunaújváros – Kisép Szigetszentmiklós
20:00 Nagykanizsa – PTE PEAC-B Build&Trade

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink