9 gólt rúgott az Újpest
2024.04.28 | 20:00
9 gólt rúgott az Újpest

NB I, rájátszás, alsóház, 9. forduló

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC 9-4 (7-2)
UTE Sportcsarnok, 300 néző
Játékvezetők: Takács, Tamási, Urgyán

Újpest: Gémesi - Klacsák, Horváth Be., Östör, Lipl;
Csere: Kinics, Harnisch, Katona, Szenyán, Hadzsi, Horváth Ba., Kovács B.
Megbízott edző: Harnisch Ákos

PEAC: Molnár M. - Molnár Cs., Nospak, Tóth A., Koronics,
Csere: Bálint, Pápai, Karamarkovic, Palvek, Forró, Bartal, Vénosz, Wilkesz
Vezetőedző: Élő Tibor

Gólszerzők: Östör (2., 19.), Lipl (3., 12., 16., 21.), Hadzsi (11., 17., 32.) ill. Tóth A. (15.), Bálint (15.), Koronics (23.), Nospak (37.)

Sárga lap: Klacsák (10.), Lipl (18.), Horváth Be. (20.), Östör (27.), ill. Vénosz (16.), Nospak (19.)

A héten arra készült az újpesti csapat, hogy begyűjtse a 3 pontot és ezzel egy fordulóval a vége előtt bebiztosítsa helyét az élvonal következő idényében is. Igazi ki-ki meccset láthattak a nézők, mert a Pécs is az életben maradásért küzd, de nekik egy esetleges győzelem sem jelentette volna automatikusan azt, hogy megmenekülnek, még úgy sem, hogy az MFA tegnapi váratlan vereségével szintén újra beszállt a kiesés elleni harcba.

Nagy elánnal álltak bele a mérkőzésbe a lila mezben játszó hazaiak. Már saját térfelén letámadták a PEAC-ot és ennek gyorsan meg is lett az eredménye. Horváth Benedek lőtt takarásból kapura, amit Molnár oldalra ütött, de számított erre Östör, aki a kipattanót jobbról 4 m-ről a jobb felső sarokba bombázta. (1-0) A gól után továbbra sem tudta átlépni a felezővonalat a vendégcsapat, előbb egy labdaszerzés után Horváth Benedek, majd a sarokrúgás után Klacsák lövését védte a vendégek kapusa. Egy gyorsan elvégzett oldalberúgás után azonban már újra örülhetett az újpesti publikum, amikor is Horváth Benedek passzából Lipl lőtt kapura balról, Molnár csak beleérni tudott, de nem tudta megakadályozni az újabb lila-fehér találatot. (2-0) Az 5. percben Östör került helyzetbe egy remek csel után, de csak az oldalhálót találta el. Hatalmas lendületben voltak Harnisch Ákosék. A 6. minutumban jegyezhettük fel a vendégek első próbálkozását, de Karamarkovic kapu jobb oldalába tartó távoli lövését szögletre tolta Gémesi. Ezután Horváth Benedek tornáztatta meg a vendégek portását, majd Tóth A. lövésénél a kapufa segítette ki Gémesit. A 11. percben egy parádés labdakihozatal után növelte előnyét a hazai gárda: Horváth Barna szép cselek után Lipl elé tette ki jobbra a labdát, aki nem kapura lőtt, hanem remekül megjátszotta a hosszún érkező Hadzsit, ő pedig két lépésről nem is hibázott. (3-0) Egy perc múlva pedig visszaadta a kölcsönt a 19 éves játékos, amikor egy labdaszerzése után Lipl elé továbbított, aki kicsalta Molnárt és balról a rövid sarokba passzolt. (4-0) A 15. percben jártunk, amikor szinte a semmiből visszajött a meccsbe a Pécs, két szerencsésen visszapattanó labdát követően előbb Tóth A., majd Bálint oldotta meg szépen a helyzetét. (4-2) De nem sokáig búslakodhattak Horváth Benedekék, akit amúgy nem nagyon tudtak tartani a vendégek, hiszen Östör legurított oldalberúgását Lipl nagy erővel lőtte meg, és a labda egy védőn még fel is gyorsulva vágódott a rövid sarokba. (5-2) A gól után 5 a 4 elleni játékra váltott a PEAC, de Östör labdát szerzett, majd megjátszotta a félpályánál Hadzsit, aki rágyorsított, nem tudták utolérni, majd a kapuba hátráló Nospak mellett a bal alsó sarokba lőtt. (6-2) A 19. percben ráadásul a 6. faultot is elérték a vendégek, Östör pedig a bal felső sarokba bombázott, a büntetőre beálló Wilkesz mellett. (7-2) Nospak szabdrúgásból a felső lécet érintő bombája, majd egy szöglet utáni helyzete, amit mellé lőtt, zárta az első félidőt, ami nagy újpesti fölényt hozott.

És a második játékrész is újpesti góllal kezdődött, egy az ellenfél térfelén szerzett labdát Horváth Benedek pöckölt az üresen álló Lipl elé, aki ezúttal balról, 8 m-ről tekert a hosszú sarokba. (8-2) A 23. percben egy elrontott oldalberúgás után ajándékozott a hazai gárda egy labdát a PEAC-nak, amit Koronics megszerzett, majd a léc alá vágott a félpálya közeléből. (8-3) Ahogy teltek a percek, a hazai védekezés egyre inkább alábbhagyott, így Gémesi is bemutathatta tudását, de Molnár Milán is jól védett a sok kapott gól ellenére. Sokszor remekül játszott az idővel is az Újpest, jól tartották 4 a 4 ellen is a labdát a lilák. Aztán a 32. percben Hadzsi labdaszerzése után parádésan játszott össze Kováccsal, és a visszakapott labdát a védőjét megelőzve belsőzte 2 m-ről a kapuba. (9-3) A végén sokszor már taps kísérte a játékot, Hadzsi remekül került helyzetbe, alábökött a labdának, de a kapufa most a vendégeknek segített. A 37. percben egy kezezés után ezúttal a hazai csapat érte el a 6. szabálytalanságot, Nospak pedig ballal a bal alsó sarokba lőtt. (9-4) A végén már csak az volt a kérdés, hogy Horváth Benedeknek sikerül-e gólt rúgnia, ami ezúttal nem jött össze, de ettől függetlenül vastaps zárta az utolsó másodperceket.

Összességében nézve a mai estén nem volt kérdés ki a jobb csapat, az Újpest FC-220Volt érvényesítette a hazai pályát és a nagyobb futsal tudást, ezzel pedig egy fordulóval a vége előtt bebiztosította élvonalbeli tagságát és feljött az alsóházi rájátszás 3. helyére. Május 6-án zárul ez a 10 fordulós minibajnokság a csapatok számára, ekkor a Maglód vendége lesz az Újpest, a Pécs pedig az Aramist fogadja és egy esetleges hazai győzelem, valamint az MFA nyírbátori veresége, vagy döntetlenje esetén újoncként kiharcolhatja a bennmaradást.

Forrás: http://ujpestfutsal.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink