0-3-ról fordított a DEAC a Népligetben!
2019.10.06 | 13:16
0-3-ról fordított a DEAC a Népligetben!  A Fradinál egy komplett sor hiányzó akadt, hiszen Temesi és Büki eltiltás, míg Gergály és Fülöp egyéb okok miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére. Ennek ellenére a Fradi számított az esélyesebbnek hazai környezetben. A kérdés az volt, legyőzi-e a rutin a fiatalos lendületet. FTC-FISHER KLÍMA – DEBRECENI EGYETEMI AC 5-6 (2-0) Népliget, 200 néző Játékvezetők: Kovács G., Wittner, Apkó FTC: Tóth – Öreglaki, Bognár, Cseri, Fekete Cserék: Bajusz – Rábold, Gellérfi, Jenei, Óhidi, Roni Edző: Roni Ribeiro DEAC: Faragó – Szentes-Bíró, Tóth, Kántor, Varga Cserék: Dobi – Krajcsi, Somogyi, Nyeste, Sustyák, Rácz, Szabó, Haraszti, Békési Vezetőedző: Elek Gergő Gólszerzők: Öreglaki (2), Rábold (2), Fekete illetve Szentes-Bíró (2), Kántor (2), Tóth Az első félidő alapján úgy tűnt, igen. A zöld-fehérek irányították a játékot és több helyzetet is teremtettek az ellenfél kapuja előtt. A fölény a hetedik percben érett góllá, ekkor Fekete szerezte meg a vezetést, majd néhány perccel később Rábold bombázott a rövid felsőbe. A folytatásban is a vendéglátók domináltak, de a DEAC kapusa remekelt, így meccsben tartotta csapatát. A szünetig több gól már nem esett, így a Fradi mehetett nyugodtabban a szünetre.

72843598_486521288568961_1843923296618283008_n

A fordulás után a meccs ott folytatódott, ahol az elsőbe abba maradt. Futószalagon a fővárosi helyzetek, amiből egyet Öreglaki értékesített. Ekkor úgy tűnt, sima hazai siker lesz, de hamar jött a fordulat. Szentes-Bíró szépített egy gyönyörű pörgetés után, majd egy perccel később Kántor lőtte ki a jobb felső sarkot, újra nyílttá téve a mérkőzést. Erre még tudott reagálni a Fradi Rábold révén, így ismét kettő volt a különbség, de hamar jött az újabb válasz. Ismét Szentes-Bíró szerzett szép gólt átlövésből. A gólváltásoknak ekkor még nem volt vége. A hazaiak javára megítélt hatméterest Öreglaki vágta a kapuba.

72547545_2564895973602478_3252677040767238144_n

Ezután kockáztatott a Debrecen, így a Fradinak még több lehetősége akadt, hogy eldöntse a meccset, annak ellenére, hogy látszódott, kissé elkészültek az erejükkel. De hiába a ziccerek, Faragó eszén nem tudtak túljárni, ami mint kiderült, megbosszulta magát. Elek Gergő fiai átálltak a vészkapus játékra, amiből előbb majdnem gólt kaptak, de utána sikerült gólra váltani a létszámfölényt, így felzárkóztak egy találatra. A Fradi még fel sem dolgozta a bekapott gólt, jött a következő. A középkezdés után rögtön labdát veszítettek, majd szabálytalankodtak, amiért jöhetett a DEAC 10 méterese. A labda mögé Szabó állt, és könyörtelenül bevágta, így egalizáltak a vendégek. A Fradi kálváriájának ekkor még nem volt vége, a fekete leves még hátra volt. Az utolsó előtti percben labdát veszítettek a saját kapujuk előtt, amit Tóth Attila használt ki, megszerezve először a vezetést a meccsen. A Fradi számára más lehetőség nem volt, hozni kellett a vészkapust, amiből helyzetet nem tudtak kialakítani, de a végén mégis döntetlenre menthették volna a találkozót. Négy másodperccel a vége előtt egy hazai szögletet követően Roni egyenlíthetett volna, de egy méterről sem sikerült betalálni a szinte üres kapuba, Faragó ezt is valahogy kivédte.

A Fradi csak magát okolhatja, hogy ezt a már-már nyertnek tűnő mérkőzést elveszítette. Ahogy szokták mondani, egy bajnokságra való helyzetet hagytak ki és öt nap alatt öt pontot veszítettek, két nyerhető meccsen. A DEAC talán a meccs előtt, és a meccs folyamán is aláírta volna még a döntetlent is, főleg három gólos hátrányban. Ennek ellenére nem adták fel és küzdöttek, és ezért minden dicséretet megérdemelnek, amiért a három pont lett a jutalmuk. A vendégcsapat ezzel feljött az ötödik helyre, kissé lerázva a mögöttük állókat. fh szakmaivezető roniRoni Ribeiro, FTC: - Végtelenül szomorú vagyok, egy nyert meccset engedtünk ki a kezünk közül pillanatok alatt. Egy számunkra tökéletes első félidő után két teljesen más csapat jött ki az öltözőből. Hibát hibára halmoztunk, s ez nem maradt büntetlenül, ennyi ziccert nem szabad kihagyni! Kár magyarázkodni, a pofon után fel kell állnunk, és nagyobb intenzitással dolgoznunk a kitűzött célokért. Gratulálok a DEAC-nak, nagyot mentek, igazi csapatmunka volt. Elek GergőElek Gergő, DEAC:A mérkőzés első félidejébe fáradtságot éreztem a játékosokon, tették a dolgukat, de nem volt bennünk átütő erő. Ezek mellé komoly egyéni hibákat is vétettünk. Az első gólunk és az idő múlása hozta meg a fordulatot, elhittük, hogy lehet keresnivalónk és a Fradi fáradni kezdett. Ebből kihoztunk egy gólzáport, volt tartásunk, küzdöttünk, az 5 a 4-es gól megadta a végső lendületet, amivel nyerni tudtunk.        
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.02.12 | 09:15
Férfi válogatott
2024.02.10 | 08:00
2024.02.04 | 14:45
Férfi válogatott
2023.12.16 | 18:24
Férfi válogatott
2023.12.15 | 22:59
2023.12.14 | 20:57
Támogatóink

Partnereink