Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő
2024.04.27 | 10:30
 Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő

Idénybeli utolsó hazai bajnokiján sima, 6-1-es vereséget szenvedett a bajnok, listavezető Haladás ellen a Veszprém a férfi futsal NB I felsőházi rájátszásában. Ezzel biztossá vált, hogy idén nem játszhatnak éremért a bakonyiak.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta péntek este az NB I felsőházi rájátszásában a hatodik helyen álló 1. Futsal Club Veszprém, amely a címvédő, éllovas Haladással találkozott. Az erőviszonyok és az elmúlt hetekben mutatott forma – a rivális hétfőn 6-0-ra nyert a Kecskemét ellen, míg a hazaiak ugyanilyen arányban kikaptak a Berettyóújfalutól – alapján a vasiak számítottak a találkozó egyértelmű esélyesének, a házigazda a tisztes helytállásban bízhatott.

Alig húsz másodperc telt el a meccsből, amikor egy szép csel és szóló végén a brazil Luiggi máris kilőtte ki a hosszú alsót (0-1).

A folytatásban is a bajnok irányította a találkozót, igaz, nagy helyzetet nem tudott kialakítani.  Spandler két alkalommal is könnyűszerrel védett, nem sokkal később pedig Hajmási tévesztett célt nagy helyzetben.

Alaszticsnak a félidő derekánál kellett először hárítania – Tatai tette próbára a válogatott első számú kapusának reflexeit.

A túloldalon viszont rövid időn belül kétszer is megzörrent a háló: előbb Henrique volt eredményes az exveszprémi Rutai passzából, majd Sipos beadását követően Hadházi vágta be a játékszert (0-3).

Öttel a szünet előtt Ábrahám erőszakos labdaszerzéséből indult egy ígéretes hazai akció, amelynek végén Alaszticsnak kellett védenie Bognár Martin löketét.

A szünet előtt a negyediket is belőhette volna a Haladás, ám Henrique ziccerét védte Spandler.

A 25. minutumban Vatamaniuc-Bartha bal oldali szögletét követően Sipos gurított a bal kapufát is érintve a hálóba (0-4).

Szegény embert az ág is húzza: két perccel később Tatai a combját fájlalva elhagyta a pályát. Aztán tovább nyílt az olló, miután a 32. percben Henrique jobbról befelé húzva tizenkét méterről kilőtte a bal alsót (0-5).

Hárommal a vége előtt felcsillant az esély a becsületgól megszerzésére. Hadházi hatoson belüli kezezése után Bognár Martin lőhetett büntetőt, aki magabiztosan értékesítette is a lehetőséget (1-5).

Igaz, erre is volt válasza a Szombathelynek: Sipos éles szögből szerezte önmaga második, csapata hatodik találatát (1-6).

Ezzel biztossá vált, hogy az 1. FCV idén nem végezhet az ötödiknél jobb pozícióban a rájátszásban, vagyis nem játszhat éremért. Fehér Zsolt legénysége május 6-án a Kecskemét vendégeként zárja a pontvadászatot.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 9. forduló:
1. FC Veszprém–Haladás VSE 1-6 (0-3)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző.
Vezette: Hartung - Fehérvári - Topálszki

Veszprém: Spandler – Molnár R., Bencsik, Gavrilovics, Fellembek
Csere: Koncsol, Fellembek, Tatai, Bognár P., Molnár D., Ábrahám, Bognár M., Gerencsér, Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Haladás: Alasztics – Luiggi, Hajmási, Vas, Rutai
Csere: Homlok, Kovács M., Szalmás, Knizs, Henrique, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Hadházi
Vezetőedző: Felipe Ferraz Conde

Gólszerzők: Bognár M. (37. – büntetőből), ill. Luiggi (1.), Henrique (10., 12.), Hadházi (11.), Sipos (25., 38.)

Fehér Zsolt:Egy ilyen erős csapat ellen nem szabad ennyi egyéni hibát véteni. Mi ezt sajnos ismét megtettük, így már az első félidőben eldőlt a találkozó. A második játékrészben több biztató dolgot is láttam a fiataljainktól, így élt a remény, hogy kozmetikázhatjuk az eredményt. A helyzetek azonban ismét kimaradtak, s újabb egyéni hibákat követtünk el védekezésben. Sajnos ki kell jelenteni, hogy nincs több a csapatunkban, illetve reális az eredményjelzőn látható különbség a két gárda között.

Felipe Ferraz Conde: – Az első félidőben jól védekeztünk, irányítottuk a mérkőzést, számos lehetőséget dolgoztunk, melyek közül hármat be is lőttünk. A második játékrészben is kézben tartottuk az irányítást, így magabiztosan nyertünk. A legfontosabb számunkra mostantól a bajnoki döntő. 

Forrás: vehír.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink