Kezdődik a férfi magyar kupa!
2021.11.16 | 21:21
 Kezdődik a férfi magyar kupa!

Szerda este a férfiaknál is megkezdődnek a kupaküzdelmek. Az első fordulóban 20 csapat érdekelt, amelyet 10 párba, öt nyugatibe, öt keletibe sorsoltak. Egy továbbjutó már megvan, a Nyíregyháza játék nélkül jutott tovább a Bodon FC visszalépésével. Több párosításnál harmadosztályú csapatok találkoznak, ahol nehéz megjósolni az esélyeket, de mellettük akadnak érdekes összecsapások is. Döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú együttes jut tovább, míg azonos osztályú csapatoknál jöhet a hosszabbítás, majd a büntetők.

1.forduló:

A STUDIO NYÍRGEHYÁZA FUTSAL – BODON PÉTER FC 3-0

A Bodon FC visszalépésének köszönhetően játék nélkül jutottak tovább a nyíregyháziak, akik a keleti csoport meglepetéscsapata. Komoly erőfelmérő lehet nekik a második fordulóban az élvonalbeli Kistarcsa elleni összecsapás.

 

DUNAÚJVÁROS FUTSAL – NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB
19:00 Dunaújváros, Egyetemi Sportcsarnok

Nem rég találkoztak a felek a bajnokságban, ugyanebben a felállásban, így tisztában vannak vele az alakulatok, mire számíthatnak a másiktól. Akkor a Nagykanizsa örülhetett, és ha teljes kerettel utaznak el, akkor most is ők az esélyesek. Jelenleg a felsőházban tanyáznak, míg az Újváros utolsó előtti. Amennyiben a Kanizsa komolyan veszi, továbbjuthat a második körbe, ahol az ENCS – Csenger győzteséhez utaznak. Két éve is Csenger – Nagykanizsát sorsoltak a kupában, de végül elmaradt az összecsapás a nagy távolság miatt.

                                                 

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA – ELTE-BEAC
19:30 Érd, Treff Sportcsarnok

Az első kör egyik rangadóját rendezik Érden, hiszen a nyugati csoport két élcsapata találkozik. Az egymás elleni emlékek frissek, mivel múlt héten már összecsaptak, akkor az egyetemisták örülhettek, egy jó kis meccs után. Most is egy kiélezett mérkőzésre van kilátás, csak most az MFA a pályaválasztó. A győztes az Aramist láthatja vendégül a második körben.

 

LURKÓ FOCIMÁNIA – RECSK FC
20:00 Szászberek, Városi Sportcsarnok

Ebben a párharcban nehéz megítélni az esélyeket. A vendégek például a regionális bajnokságban egyetlen bajnokit sem játszottak még. Egy biztos, a továbbjutó a Veszprémmel találkozik majd.

 

KISÉP FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓS – SÁRVÁR FUTSAL
20:30 Tököl, Városi Sportcsarnok

A szezon elején már fogadta a Szigetszentmiklós a Sárvárt, és akkor a hazaiak könnyedén nyertek. Azóta a vendég újoncok felvették a másodosztály ritmusát és jól is szerepelnek, így biztos nem lesz olyan könnyű dolga a miklósi együttesnek. A párharc győztese majd a Maglód vendégeként folytathatja a következő körben.

 

UTE – BAK
20:30 UTE, Labdarúgó Akadémia

Három napon belül másodszor találkozik a két együttes, de vélhetően ennek csak a lila-fehérek örülnek. A hétfői bajnokin tíz góllal nyertek az újpestiek, és magabiztosan vezetik a bajnokságot nyugaton, míg ellenfelük az utolsó. Ezek ismeretében nem kérdés, hogy a vendéglátók az esélyesei a párharcnak. A BAK leginkább a tisztes helytállásban bízhat. Aki továbbmegy, az a Tihanyt fogadhatja a második fordulóban.

 

KINCSEM FUTSAL – MEAFC-MISKOLC
20:30 Tápiószentmárton, Városi Sportcsarnok

A bajnokságban már összecsaptak, most a kupa következik. Az ősz elején Miskolcon találkoztak, ahol a Kincsem örülhetett a végén, egy nagyon fordulatos meccset követően. A tápiószentmártoniak a kupában többnyire a fiataloknak adnak lehetőséget, akik többször is éltek vele. Vélhetően most is így lesz, így akár a vendégek okozhatnak meglepetést is, de a hazaiak az esélyesebbek. A feleket motiválhatja, hogy a továbbjutó a magyar bajnok Haladást láthatja vendégül a következő körben.

 

RUBEOLA FC – DAFC SZEGED
20:30 Kistarcsa, Városi Sportcsarnok

A Tigrisek kissé megbotlottak a bajnokságban, hiszen legutóbbi három meccsükön nyeretlenek maradtak és mindössze két pontot gyűjtöttek. Most a kupában javíthatnak a Szeged ellen, akiket kiütöttek a szezonban, egy 13-0-ás győzelemmel. Nem kérdés, hogy a Rubi az esélyes. Amennyiben érvényesül a papírforma, legközelebb Hidegkútra látogatnak a Rubisok.

 

Decemberre halasztva:

ENCSI VIKINGEK SE – CSENGER FUTSAL

A hazaik első szerepelése lesz a magyar kupában, ami nem ígérkezik könnyűnek a Csenger ellen. A vendégek számítanak az esélyesnek, de a döntetlen az Encsi Vikingeknek lenne elegendő, így a hazai pálya és a döntetlen lehetősége mellettük szól. A továbbjutó a Dunaújváros- Nagykanizsa győztesét fogadja a második játéknapon.

 

KŐSZEGI LÓRÁNT FC – VS DUNAKESZI

A Kőszeg tavaly közel volt a csodához, hiszen három másodpercen múlt, hogy kiejtsék az Újpest FC-t, de végül elmaradt a bravúr, így hamar véget ért a sorozat a számukra. Most ahhoz képest egy gyengébb együttes érkezik, de így sem mehetnek biztosra. A Keszi a harmadosztályban vitézkedik szintén, de nem esélytelenül utaznak Kőszegre. Aki továbbmegy, az a REAC-t fogadhatja majd a második körben.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink