Megvan a Fradi első győzelme!
2020.11.01 | 07:50
Megvan a Fradi első győzelme!

Igazi alsóházi rangadóra került sor péntek este a Népligetben, hiszen két nyeretlen csapat találkozott. Hiányzó akadt bőven mind a két oldalon, így a nagy kérdés az volt, hogyan tudják pótolni őket a felek.

FTC-FISHER KLÍMA – NYÍRGYULAJ KSE 1-0 (0-0)
Népliget, 150 néző
Játékvezetők: Vass, Kovács G., Héra

FTC: Nyerges – Gellérfi, Sámson, Büki, Érsek
Cserék: Tóth – Rábold, Öreglaki, Fekete, Cseri, Hosszú, Fülöp, Milavecz.
Megbízott vezetőedző: Machalek Attila

Nyírgyulaj: Opre – Orosz, Harmati, Vlasovych, Csoma
Cserék: Dobó – Sárga, Vass, Nagy, Hajdu, Fedor, Nahornyi
Vezetőedző: Lovas Norbert

Sárga lap: Hosszú (12.) illetve Csoma (9.)

Piros lap: Harmati (40.)

Gólszerző: Rábold (21.)

FOTÓGALÉRIA

A Fradi lépett fel kezdeményezőleg, de a vendégek jól szervezték a védekezésüket, így nem alakult ki az elején nagyobb helyzet egyik oldalon sem. Ahogy telt az idő, állandósult a zöld-fehérek nyomása és többször megszerezhették volna a vezetést, de Opre rendre hárított. A játékrész második felére a Nyírgyulaj többször is megpróbálkozott a vészkapusjátékkal, de inkább csak labdatartás volt a cél, mint a gólszerzés. A hazaiak jól zártak, így az első félidőben nem láthattak gólt a nézők, így későbbre maradt a döntés.

A második játékrészt remekül kezdte a Ferencváros. 10 másodpercnyi játék után Rábold egy labdaszerzést követően megszerezte a vezetést. Ezután a Lovas alakulatnak sürgősebb lett a támadójáték és próbáltak gólratörően rohamozni, szinte a teljes második félidőt végig vészkapussal játszották, de így is kevés lehetőség adódott előttük. Ha mégis eljutottak helyzetig, a Fradiban most debütáló fiatal kapus, Nyerges védett remekül. A fővárosiak egyébként többször is labdát szereztek, de nem tudták kihasználni az üres kapus lehetőségeket. A hajrára aztán teljesen beszorultak Öreglakiék, a Nyírgyulaj mindent egylapra feltéve támadott, de elmaradt az egyenlítés, ráadásul Harmatit a végén a játékvezető kiállította, így emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

A Fradi hősiesen védekezett, aminek meglett az eredménye, megszerezték első idei győzelmüket. A zöld-fehérek játéka javuló tendenciát mutat, főleg a hátsó alakzatban, hiszen az elmúlt két meccsen mindössze két gólt kaptak. Ami a Nyírgyulajt illeti, hiába voltak rendben hátul, ezúttal is a gólszerzéssel álltak hadilábon, így ők továbbra is várnak idei első sikerükre.

Machalek Attila. FTC: - Azt kaptuk a mérkőzéstől amire számítottunk, egy szervezett Nyírgyulajjal találkoztunk. Tudtuk, hogy bátran játszani fogják az öt a négyet, amire megpróbáltunk felkészülni, ami a látottak alapján jól sikerült és döntőnek bizonyult. Emellett fiatal kapusunk, Nyerges Andris is remekül védett. Amennyiben a kapu előtt jobban koncentrálunk, nagyobb is lehetett volna az előnyünk, és nem kellett volna ennyire izgulni a végén. Most, hogy sikerült végre megszerezni első győzelmünket, reméljük lekerül a görcsösség és elindulunk felfelé.

 

Lovas Norbert, Nyírgyulaj:  - Játszottunk egy jó mérkőzést a Ferencváros ellen de győzött a rutin és megérdemelten tartották otthon a 3 pontot. Dolgozunk tovább és reméljük hamarosan megszerezzük mi is az első győzel

 

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink