A Fradi a Debrecent is legyőzte!
2021.01.13 | 13:27
A Fradi a Debrecent is legyőzte!

Jó formában várta az összecsapást mind a két fél, így számítani lehetett, hogy jó kis mérkőzés lesz, és nem is kellett csalódnia annak, aki úgy döntött, hogy figyelemmel kíséri.

FTC-FISHER KLÍMA – DEAC 5-4 (3-1)
Budaörs, Aramis csarnok
Játékvezetők: Vass, Tamási, Imrő

FTC: Tóth, Hosszú, Fekete, öreglaki, Horváth
Cserék: Nyerges – Gellérfi, Rábold, Büki, Bognár, Érsek, Milavecz
Vezetőedző: Machalek Attila

DEAC: Krajcsi – Faragó, Szentes-Bíró, Siska, Berecz
Cserék: Tóth – Kántor, Dobi, Szabó L., Alves, Rácz, Szabó J.
Vezetőedző: Elek Gergő

Sárga lap: Fekete, Büki illetve Kántor, Alves

Gólszerzők: Horváth, Bognár (2), Faragó (öngól), Öreglaki illetve Berecz, Alves, Érsek (öngól), Szentes-Bíró

A DEAC lépett fel támadólag, a Fradi inkább a védekezésre összpontosított, és kontrákra rendezkedett be. Az első nagy lehetőség a vendégek előtt adódott Siska révén, de kimaradt. A zöld-fehérek remekül szervezték meg a védekezésüket, és jól zártak, és a labdaszerzések után több veszélyes kontrát is vezettek, amiből elég hamar megszerezték a vezetést. Hosszú iramodott meg a szélen, majd Horváth elé tálalt, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A gól után a játék képe nem változott, a Debrecen irányított, a hazaiak meg vártak a lehetőségre. A meddő mezőnyfölény ellenére nem voltak nagyon veszélyesek kapura a vendégek, de két megpattanó lövésnél Tóthnak kellett bravúrral hárítania. Aztán a Fradi a sokadik újabb kontrája után eredményes volt ismét, ezúttal Bognár talált be, egy kipattanót követően. Sokat nem késett a válasz, Rafael volt szemfüles és egy lecsorgó labdát okosan lőtt a hálóba. Már-már úgy tűnt, ez marad a félidő vége, de az utolsó pillanatokban Rábold keresztbe lőtt labdája Faragóról vágódott a saját kapujába.

A térfélcsere után a fővárosiak akár el is dönthették volna  a találkozót mert több nagy ziccerük is akadt, de a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat. Egy kihagyott helyzet után a vendégek kontrázhattak ezúttal, amit Alves fejezett be góllal. A gól kissé megfogta a Fradit, és a vendégcsapat egyre jobban vette át az irányítást, és érett is az egyenlítő találat, ami a játékrész derekán érkezett is. Ezúttal Elek Gergő fiainak volt szerencséje, mert a sarokból középre érkező labda Érsekről a saját kapujába pattant. Kezdődhetett minden elölről. A Ferencváros nem nagyon tudta megtartani a labdát, így benne volt, hogy a vendégek megszerzik a vezetést, de aztán érkezett ismét Bognár. Egy gyors kontra után az első lövését még védte Krajcsi, de a kipattanónál már nem hibázott, így újra a zöld-fehérek vezettek. A vendégek gondjai nem sokkal később tovább nőttek, mert egy újabb labdavesztés után egy szépen kijátszott góllal ismét kettő volt a hátrányuk. Ezek után nem volt meglepő, hogy érkezett a vészkapus. A Fradi hősiesen védekezett, de Alves remek passza után Szentes-Bíró szépített. Ekkor volt még hátra két perc, de már igazi helyzetig nem jutottak el az egyetemisták, így végül egy góllal alulmaradtak.

Az előzetes várakozások azt sejtették, hogy egy parázs hangulatú mérkőzés is lehet, de a csapatok csak a játékkal foglalkoztak, így egy jó színvonalú, élvezetes meccs lett belőle. A DEAC csak pár percig tudta megmutatni, miért is van versenyben a dobogóért. A mérkőzés összképe alapján megérdemelt a Fradi győzelme, amivel feljöttek a hatodik helyre.

Elek Gergő, DEAC: - Önmagunkat vertük meg. Ekkora és ennyi ki nem kényszerített hibát nem vétettünk az idény folyamán, ha így játszottunk volna a többi mérkőzésen, nem lennénk felsőházasok. Taktikailag nagyjából megvoltunk, de a játékosok nem tudták hozzátenni a saját jó teljesítményüket. A legutóbbi, Kecskemét elleni meccsünk volt az idényben a legjobb, ez pedig az egyik legrosszabb, amit a hektikus bajnokságra és a fiatal korunkra tudok visszavezetni. Vissza kell találnunk arra az útra, amin eljutottunk a tabellán ide, ahol most vagyunk. Kis Janinak jobbulást kívánok, egy ilyen nemzeti kincsre, mint ő jobban kell vigyázni!  forrás: deac.hu

Machalek Attila, FTC: - Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, egy jó iramú, sportszerű találkozón, így különösen értékesnek tartjuk a három pont. Egyfelől nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen az ellenfél kispadján Magyarország legjobb edzője ült, másfelől viszont könnyű volt, mert ellenfelünknek most idegenben nem 7, hanem 14 emberrel kellett megküzdenie... Nagyon örülünk a győzelemnek, csak azt sajnáljuk, hogy a vírus és szigorú járványügyi szabályok miatt nem volt lehetőség a végén a mezcserére. Sikerünket Sámson Zolinak ajánljuk, aki sajnos nem tudott velünk lenni a mérkőzésen, de érte is küzdöttünk!

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink