Visszavágtunk Izraelnek
2021.03.11 | 08:14
Visszavágtunk Izraelnek

Revánsot vettük az izraelieken a múlt heti, hazai vereségért: férfi futsalválogatottunk a Risón Lecijónban rendezett idegenbeli Eb-selejtezőn Tatai, Dróth, Horváth Sz. és Komáromi góljaival 4-1-re nyert, és továbbra is versenyben van a második hely megszerzéséért, valamint az Eb-szereplés kiharcolásáért csoportjában.

A kazahoktól elszenvedett vereség, és a fehéroroszok hazai legyőzése után a magyar válogatott terve az volt, hogy a csoport negyedik kalapos tagja, Izrael elleni két meccsén hat pontot szerez, de ez terv már a múlt heti hazai meccsen füstbe ment. A budapesti találkozón Izrael remek napot fogott ki, sok esetben a szerencse is mellé állt, és végig vezetve megszerezte a három pontot. Az más kérdés, hogy a végeredmény (3-7) nem tükrözte a játék képét, a második félidőben az öt a négy elleni játékban megszerzett labdákból egész pályáról üres kapuba lőtték góljaik nagy részét a vendégek.

A visszavágóra Turzó József egy helyen változtatott a kereten (Tatai József került be a csapatba), és amellett, hogy a két meccs közti egy hétben igyekezett mentálisan rendbe tenni a gárdát, és változtatott a mieink taktikáján is. A Rishon Lecijónban lejátszott összecsapást lendületesen, támadó szellemben kezdte az izraeli válogatott, míg a mieink fegyelmezett, türelmes játékkal igyekeztek lehetőségeket kialakítani a hazai kapu előtt. Turzó József első időkérése után aktívabb lett támadásban a magyar csapat, előbb Dróth Zoltán lövését kellett védenie a hazai kapusnak, majd további ígéretes próbálkozások következtek, és a 12. percben megszereztük a vezetést: Tatai József és Dávid Richárd pontos összjátékát követően előbbi lőtte a visszakapott labdát a hálóba (0-1). A gól után is a mieink voltak veszélyesebbek, és még a szünet előtt megdupláztuk az előnyt: Dróth Zoltán kisbüntetőjét elsőre védte Hafif, az izraeliek kapusa, de a kipattanót csapatkapitányunk a hálóba lőtte (0-2). A szünet előtt lőttünk még egy kapufát is, de az eredmény nem változott az első félidő végéig.

A második félidőben nem vállalt fölösleges kockázatot a magyar csapat, türelmesen játszva őrizte előnyét, és várta az hazaiak kockázatvállalásából és hibáiból adódó lehetőségeket. A 23. percben Dávid Richárd előtt adódott nagy helyzet, ez kimaradt, majd másodpercekkel később szépítettek a hazaiak, egy lövésbe Dávid tette bele a lábát, onnan a labda a kapunkba pattant (1-2). Nem kellett sokat várni a válaszra, a 25. percben Alasztics Marcell ejtett kidobása után Horváth Szabolcs 9 méterről, fordulásból a jobb alsó sarokba lőtt (1-3). A hazaiak nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, így izgalmas volt a folytatás is, ellenfelünk helyzetekig, kapufáig jutott, Alaszticsnak nagy védéseket is be kellett mutatnia, igaz, a kontrákból a mieink előtt is adódtak lehetőségek.

A képre kattintva megnézhetjük a győztes mérkőzést:

A játékrész felénél alábbhagytak a hazai rohamok, magabiztosan őriztük az előnyt, így az izraeliek öt perccel a vége előtt támadásban öt a négy elleni játékra álltak át. Ebből ezúttal mi jöttünk ki jobban, a 27. percben Komáromi blokkolt egy lövést a kapunk előtt, majd kapásból az üresen álló hazai hálóba emelt (1-4). Ezzel a találattal eldőlt a mérkőzés, a hátralévő időben nem változott az eredmény, válogatottunk megszerezte második győzelmét Eb-selejtező csoportjában. A négy forduló után hat ponttal a csoport második helyén álló magyar csapat továbbra is versenyben van a második hely megszerzéséért, áprilisban a kazahok elleni hazai összecsapás, majd a fehéroroszországi zárómérkőzés vár a mieinkre.

– Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, az izraeli válogatottat kiváló képességű játékosok alkotják, a taktikai fegyelmezettséggel és a lelkesedésünkkel tudtuk legyőzni őket. Az első gólunknál egy pici lelki teher lekerült a vállakról, de így is végig feszült volt a mérkőzés, a játékosok érezhetően nehezen lendültek túl a múlt heti vereségen. Nagyon fontos volt ez a győzelem, mert ezzel megmaradt az esélyünk a céljaink elérésére, minden bizonnyal az utolsó fordulóban, Fehéroroszországban dől el, hogy sikerül-e megszereznünk a második helyet. A mai mérkőzésen a küzdeni tudásunkra nem lehetett panasz, és erre szükség lesz a folytatásban is, egészen a csoportküzdelmek utolsó pillanatáig – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

Izrael-Magyarország 1-4 (0-2)
Rishon Le-Zion, Maccabi House


Izrael: Hafif - Itzhak Halevy, Shkolnik, Lavie, Cohen
Cserék: Biton, Diedunov, Buda, Bar-El, Ben Zion, Goldstein, Noyman, Dahadi, Jubran

Magyarország: Alasztics Marcell - Horváth Norbert, Komáromi Péter, Hajmási Milán, Dróth Zoltán
Cserék: Sásdi Bálint, Dávid Richárd, Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Tatai József, Vas Ádám, Rábl János, Pál Patrik, Rutai Balázs

Góllövők: Dávid 23' öngól, illetve Tatai 11', Dróth 17', Horváth Sz. 24', Komáromi 36'

A csoportunk állása:

 


Hírdetés

Videók

Kistarcsa Futsal - TFSE-Bestrong (2021.09.13, stream)
2021.09.13 | 12:37
Veszprém Futsal - ÚJPEST FC-220VOLT / Élő közvetítés 18:30
2021.09.10 | 15:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.08.12 | 09:00
2021.07.25 | 13:45
2021.04.14 | 01:24
2021.04.13 | 07:34
2021.04.06 | 15:45
Férfi válogatott
2021.04.04 | 22:45
Támogatóink

Partnereink