Változások az edzőképzésben
2024.03.08 | 12:30
Változások az edzőképzésben

2023-ban a futsal edzőképzés változásokon ment keresztül és a 2023/24-es szezonban az MLSZ Futsal Alap képzéseken lett először „vizsgáztatva”:

  1. jelentkezési feltételek könnyítése:

A felvételi rendszer további teret nyitott a futsal felé elkötelezett játékosok és edzők felé:

  • Grassroots Alap vagy Grassroots C végzettséget igazoló diploma; vagy legalább 75 I. osztályú vagy 125 II. osztályú, vagy együttesen 170 I. és II. osztály futsal mérkőzés jegyzőkönyvében szerepel nevezett játékosként.

  1. felvételi eljárás könnyítése:

A felvételi eljárásból-a fentebb említett jelentkezési feltételek is indokolták-kikerült az eddigi Grassroots Alap tananyagát tartalmazó online teszt. Így a felvételi egy gyakorlati és egy szóbeli részt tartalmaz ezentúl.

Felvételi Eljárás

Felvételi típusa Helyszín / Időpont Követelmény

  • Gyakorlati tesztpálya teljesítése.

  • Szóbeli felvételi: A felvételi elbeszélgetés célja, megismerni a jelölt pályaorientációra vonatkozó motivációs bázisát, képet alkotni a labdarúgóedzői pálya/munka világában történő tájékozottságáról, továbbá feltárni, hogy milyen releváns kompetenciákkal bír a jelentkező a

  1. tanfolyami napokon való részvétel változtatása, annak érdekében, hogy minél több nagypályás edző ismerje és játszassa a téli, holt időszakban a futsalt. Hiszen ezen edzők már rendelkeznek edzői előtanulmánnyal. És az edzőképzések (nagypálya és futsal) együttműködésének köszönhetően a tananyagokban is összhangra törekszik a két szakág, így az oktatási napok száma is változott:

  • 4 nap- Edzői végzettséggel rendelkezőknek

  • 6 nap- Futsal múlttal rendelkezőknek

Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően 2023 őszén és 2024 tavaszán is indulhatott MLSZ Futsal Alap tanfolyam, hiszen mindkét tanfolyamra többszörös túljelentkezés volt.

Ez az edzőképzésben résztvevő kollégák számára okozhat kellemes gondokat, hiszen annak ellenére, hogy a futsal iránt elkötelezett, nyílt tekintetű, motivált jelentkezőkkel találkozhattak, sajnos a tanfolyamok hallgatói létszáma korlátozott. De talán az elmúlt évekhez képest tapasztalt pozitív változás arra „kényszerít” minket, hogy a tanfolyamok folyamatosan induljanak, hiszen nagyon nagy igény mutatkozik rá. Ami a közelmúltban egyáltalán nem volt tapasztalható.

Felvételi eljárás az Aramis Futsal Csarnokban -2024

  1. tanfolyami napok helyszín választásai:

Az elmúlt évek rezsi válsága, csarnok igénye eléggé megnehezítette a tanfolyamok szervezési lehetőségeit. Így ebben is történtek változások, az elméleti napok az MLSZ Székházban kerülnek lebonyolításra, míg a gyakorlati napok az NB1-es klubok segítségével (ki kell emelni itt az első két ilyen lebonyolítású tanfolyam résztvevő klubjait, az Aramist és a Veszprémet, de a közeljövőben a többi klub is felajánlotta a saját erőforrásait) a klubok csarnokaiban az utánpótlás csapataik részvételeivel történik. Így maga központi helyszínek is segíthetik a tanfolyamok iránti érdeklődés fellendülését.

Tanfolyami napok:

Felvételi: Aramis Sportcsarnok

  1. nap [elmélet]: MLSZ Székház

  2. nap [gyakorlat]: Aramis Sportcsarnok

  3. nap [elmélet] MLSZ Székház

  4. nap [gyakorlat]: Veszprém

  5. nap [elmélet]: MLSZ Székház

  6. nap [gyakorlat]: Aramis Sportcsarnok

Vizsga - Veszprém

Ebben a felvételi és oktatási rendszerben lebonyolított tanfolyam első, végzős hallgatói éppen a napokban vették át az oklevelüket, a Telkiben 2024. március elsején ünnepélyes keretek közt megrendezett oklevél átadón Turzó József Futsal szakágvezetőtől, aki egyben a futsal edzőképzés tanfolyam vezetője is. Külön kiemelve, hogy tanfolyamokon egyre több hölgy vesz részt, ezáltal is tovább erősítve a futsal szakágban nagyon sikeres női vonalat.

És persze nincs megállás, hiszen március elején a második MLSZ Futsal Alap tanfolyam is elindul, a fentebb említett feltételek mellett. Aztán hamarosan kikerül az ősszel induló UEFA Futsal B tanfolyam kiírása is, amely mind felvételi, mind lebonyolítási rendben hasonló változásokon ment/megy keresztül, bízva abban, hogy hasonlóan megnő a jelentkezők, ezáltal résztvevők száma.

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink