Válogatott: páros meccsek Angyalföldön
2021.11.12 | 10:45
Válogatott: páros meccsek Angyalföldön

Férfi futsal A-válogatottunk és U19-es válogatottunk is pályára lép jövő hétfőn és kedden a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban.

Az A-válogatott az Eb-selejtező sorozat lezárultával már a következő tétmérkőzésekre, a jövő évi vb-selejtezőkre készül. Turzó József szövetségi kapitány a jövő heti, bosnyákok elleni mérkőzések előtt több olyan játékost is meghívott a keretbe, aki az előző egy évben nem volt alapembere a válogatottnak, vagy egyáltalán nem volt még a keret tagja. A mieink november 15-én, hétfőn 17.30-kor és november 16-án, kedden 20.45-kor is megmérkőznek az Európa-bajnokságra készülő bosnyák válogatottal.

– A következő néhány hónapos időszak a vb-selejtezőkre való felkészülésről, és az optimális keret kialakításáról szól a válogatottnál – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány. – Az előkészületek már megkezdődtek, a bővebb keret tagjai alapos fizikai felméréseken estek át, az előttünk álló összetartáson pedig az is kiderül, hogy nemzetközi szinten, egy erős európai együttes ellen mire képesek a játékosok. A bosnyákok egy rendkívül erős csoport megnyerésével harcolták ki az Európa-bajnoki részvételt, és egyáltalán nem véletlenül: nagyon erős csapatuk van, tele gyors játékosokkal, valamint egy kivételes képességű kapussal. Ezúttal a szokásosnál nagyobb létszámmal készülünk az előttünk álló mérkőzésekre, jó pár olyan futsalossal, akik az előző selejtező sorozatnak nem voltak részesei, de az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményük alapján kiérdemelték a meghívót. Így amellett, hogy több játékos aktuális formájáról kaphatunk pontos képet, könnyebben megoldható az is, hogy a nemrégiben a Bajnokok Ligájában is helytálló Haladás játékosait megóvjuk a túlzott terheléstől.

A felnőttek mellett az U19-es csapat játékosai is pályára lépnek hétfőn (20.45) és kedden (17.30), ők a moldovai korosztályos válogatottat látják vendégül a Sterbinszky Amália Csarnokban. A korosztályos válogatott a tervek szerint márciusban játssza le Eb-selejtező mérkőzéseit, a négycsapatos tornán a francia, a házigazda szerb és a szlovén együttes lesz a három ellenfele.

– Hosszú idő után tudunk ismét nemzetközi mérkőzést játszani, és szükség is van a nemzetközi tapasztalatra, mert már nincs sok időnk az Európa-bajnoki selejtezőkig. A moldovai együttes az utóbbi hónapokban többször is pályára léphetett, ezért egy összeszokottabb riválisra számítok az előttünk álló összecsapásokon – mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás szövetségi edző.

A november 15-i és 16-i páros mérkőzésekre 1000 forintba kerülnek a belépők, melyeket kizárólag online lehet megvásárolni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Az A-válogatott kerete:

Kapusok:

Spandler Mátyás (Veszprém Futsal)
Alasztics Marcell (Haladás VSE)

Mezőnyjátékosok:

Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Dávid Richárd (Haladás VSE)
Sipos Gergő (Haladás VSE)
Pál Patrik (Veszprém Futsal)
Vas Ádám (Haladás VSE)
Tatai József (Veszprém Futsal)
Bíró Attila (SG Kecskemét Futsal)
Harmati Tamás (DEAC)
Hajmási Milán (Haladás VSE)
Rutai Balázs (Veszprém Futsal)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)
Büki Baltazár (Aramis SE)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Tóth Attila (MVFC Berettyóújfalu)

Az U19-es válogatott kerete:

Kapusok:

Nyerges András (Aramis SE)
Molnár Gábor (Aramis SE)

Mezőnyjátékosok:

Vatamaniuc Bartha Dávid (Haladás VSE)
Kovács Máté (Haladás VSE)
Gerencsér Antal (Haladás VSE)
Szalmás Zoltán (Haladás VSE)
Panyi Kristóf (Újpest FC-220 Volt)
Lipl Noel (TFSE-Bestrong)
Béres Dominik (Újpest FC-220 Volt)
Szatmári Ákos (MVFC Berettyóújfalu)
Dorogi Benjamin (Veszprém VSE)
Véghelyi Balázs (MFA)
Csercsa Gergő (Gyulaháza Futsal)
Kardos Olivér (Rubeola FC)

Hírdetés

Videók

ElPozo Murcia - Barça
2022.06.11 | 09:29

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.06.29 | 08:30
Női válogatott
2022.06.26 | 00:00
2022.06.25 | 20:15
2022.06.24 | 07:45
Női válogatott
2022.06.21 | 17:30
2022.06.20 | 09:45
Támogatóink

Partnereink