Újabb szoros meccs, újabb szűk ukrán siker
2020.11.10 | 16:09
Újabb szoros meccs, újabb szűk ukrán siker

Férfi futsal válogatottunk második felkészülési mérkőzését is lejátszotta Debrecenben az ukránok ellen. Szünetben Dróth Zoltán duplájával még nálunk volt az előny, végül az ukránok nagy küzdelemben 4-3-ra nyertek.

Alig 15 órával a hétfő esti mérkőzés lefújása után ismét megmérkőzött egymással a magyar és az ukrán válogatott a debreceni Főnix Csarnokban. A hétfői összecsapáson Turzó József együttese végig egyenrangú ellenfele volt a jóval magasabban rangsorolt ukrán együttesnek, az ukránok 1-1 után egy szögletből elért találattal megnyerték a mérkőzést.

Kiegyenlített, pörgős felkészülési mérkőzést játszott férfi futsal válogatottunk a nálunk magasabban jegyzett ukrán válogatottal Debrecenben, a vendégek 2-1-re megnyerték a találkozót.

Rövid idő állt rendelkezésre a regenerációra és a hibák kijavítására, de a szakmai stáb mindent megtett annak érdekében, hogy keddre még jobb teljesítménnyel rukkoljon elő a csapat. A találkozó első perceiben érezhető volt a mieinken a fáradtság, a kezdést követő 30 másodpercben két technikai hibát is vétettünk saját térfelünkön, a másodikat góllal büntette azt ukrán együttes (0-1).

A kapott gólból hamar felállt a magyar válogatott, két perccel később Dróth Zoltán szerzett labdát az ukrán kapu előtt, majd lőtt a léc alá (1-1). A folytatás mezőnyben és a helyzetek számában is kiegyenlített játékot hozott, a gólok tekintetében pedig magyar fölényt: a félidő hajrájához közeledve Dróth Zoltán egy nagyszerű kapáslövéssel szerzett vezetést a válogatottnak (2-1), amit sikerült megtartani a szünetig.

A fordulás után az ukránok azonnal öt a négy elleni játékra váltottak támadásban, és ez bő egy perc alatt eredményt hozott számukra, Zvarych volt eredményes (2-2). A vendégek kihasználták a gól adta lendületet, és Bilotserkivets második találatával nem sokkal később visszavették az előnyt (2-3). Ezt követően mi váltottunk azonnal öt a négy elleni játékra támadásban, de nem tudtuk feltörni az ukránok védekezését.

Ami nem sikerült emberelőnyben, az sikerült egy letámadás után: labdakihozatalnál a kapujuk előtt megzavartuk az ukránokat, majd a megszerzett labdát Dávid Richárd lőtte a hálóba (3-3). Pörgős maradt a mérkőzés, mindkét oldalon lehetőségekkel, a 34. percben ebből az ukránok használtak ki egyet, Zvarych lőtt nagy gólt (3-4). Másodpercekkel később válaszolhattunk volna, Horváth Norbert próbálkozása azonban kimaradt. Az utolsó másodpercekig hajtottunk az egyenlítésért, de az ukránok megőrizték a kapujukat az újabb góltól, és megnyerték a mérkőzést.

– Játékban sikerült előrelépnünk a hétfői mérkőzéshez képest, sebességben és gondolkodásban is gyorsultunk a visszavágóra – értékelt a lefújás után Turzó József szövetségi kapitány. – Jó iramú, éles mérkőzést játszottunk az ukránokkal, ami azért is hasznos számunkra, mert az Európa-bajnoki selejtezőkön hasonló erősségű riválisok várnak ránk. Ma sokat játszottunk öt a négy elleni szituációkban támadásban és védekezésben egyaránt, és bár bizonyos automatizmusok nem mentek még tökéletesen, remek gyakorlási lehetőség volt számunkra a mérkőzés. Érezhető volt a hosszú kihagyás a csapaton, de hozzáállásban, lelkesedésben nagyszerűen teljesítettek a srácok, és ezek alapján bizakodóan várom a decemberben kezdődő Eb-selejtező sorozatot.

A magyar válogatott december 9-én kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, az első meccset a világ legszűkebb élvonalához tartozó kazahok otthonában játssza le.

Magyarország-Ukrajna 3-4 (2-1)
Magyarország: Mezei Dávid - Dróth Zoltán, Rábl János, Dávid Richárd, Vas Ádám
Cserék: Alasztics Marcell (kapus), Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Tóth Attila, Nagy Imre, Szentes-Bíró Tamás, Szabó Péter, Hajmási Milán, Siska Gergő

Ukrajna: Jurij Savenko - Ihor Korsun, Petro Shoturma, Mykola Bilotserkivets, Mykhailo Zvarych
Cserék: Kyrylo Tsypun, Oleh Yeromin, Serhii Malyshko, Mykola Grytsyna, Mykola Mykytiuk, Taras Karolyshyn, Oleksandr Pediash, Serhii Zhurba, Taras Kuz

Gólszerzők: Dróth (2), Dávid, ill. Bilotserkivets (2), Zvarych (2)

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink