Újabb nehéz feladat előtt a válogatott!
2021.03.02 | 13:57
Újabb nehéz feladat előtt a válogatott!

A januári sikeres hazai EB selejtező után itt az újabb feladat, Izrael ellen kell begyűjteni a három pontot. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen Izrael annak ellenére, hogy nem szerepelt még kontinenstornán, remek játékerőt képvisel. A csoportban az előző játéknapon elmaradt a kazahok elleni összecsapásuk, mivel a vendégek nem tudtak beutazni Izraelbe, így eddig egyetlen találkozót játszottak, hazai környezetben fogadták a fehéroroszokat. Az a mérkőzés 0-3-as végeredménnyel zárult, de csalóka a végeredmény a játék képét tekintve. Rengeteg helyzete volt az izraeli együttesnek, akadt két büntetőjük is, de így sem sikerült betalálniuk, míg ellenfelük háromszor is pontrúgásból mattolta őket. Egyénileg képzett, dinamikus játékosok alkotják a keretet, de talán taktikailag nincsenek olyan magas szinten.

Ami a magyar csapatot illeti, két fordulón vagyunk túl. A kinti Kazahsztán elleni meccset követően sikerült javítani a fehéroroszok ellen, így a második helyen állunk a négyes csoportban. A beloruszok elleni kerethez képest egyetlen változás van. A kapusoknál ezúttal ismét Sásdi van az összetartáson, Krajcsi helyett. A mezőnyjátékosoknál nem volt változás, így ugyan az a 14 játékos készül, amit kedden este fog Turzó mester 12 főre leszűkíteni. Legutóbb Szentes-Bíró és Rutai maradt ki, kérdés, hogy most lesz-e változás ebben.

Ami biztos, hogy akad a keretben több olyan játékos, akinek vigyáznia kell sárga lap miatt, hiszen ha kapnak még egyet, akkor a következő mérkőzést ki kell hagynia. Veszélyeztetett Tatai, Dávid, és a Horváth ikrek. A helyszín ismét a Fáy utca lesz, ami bevált legutóbb is találkozót ezúttal is az M4 sport élőben közvetíti a Vasas csarnokból, 13:30-tól.

Turzó József: - Egy hét alatt kétszer is megmérkőzünk Izraellel, de jelenleg csak a mostani találkozóra koncentrálunk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Persze tudjuk, hogy ez legalább olyan nehéz lesz, mint a fehéroroszok ellen. Nemzetközi szinten már nincs könnyű ellenfél, és ez hatványozottan igaz szerdai ellenfelünkre is. Úgy érzem, sikerült feltérképeznünk és kielemeznünk őket, és becsülettel felkészülni. Remek, jól cselező, gyors játékosaik vannak, akik sok fejtörést okoztak a beloruszoknak, annak ellenére, hogy nem nyertek. Célunk továbbra is a csoport második helye, amihez feltétlenül szükség van a mostani sikerre. A csapatom elszánt, bizakodó vagyok!

 

EB SELEJTEZŐ, 5. CSOPORT

MAGYARORSZÁG - IZRAEL
13:30 Budapest, Fáy utca
TV: M4 sport (élő)


A válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu)
Sásdi Bálint (B.B.Veszprém FC)

Mezőnyjátékosok:

Komáromi Péter (B.B.Veszprém FC)
Horváth Szabolcs (FTC-Fisher Klíma)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Dávid Richárd (Haladás VSE)
Hajmási Milán (Haladás VSE)
Tatai József (B.B.Veszprém FC)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Pál Patrik (B.B.Veszprém FC)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Haladás VSE)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)
Rutai Balázs (B.B.Veszprém FC)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink