Tud-e nyerni a Berettyóújfalu Győrben?
2018.01.29 | 09:23
Tud-e nyerni a Berettyóújfalu Győrben? A Visegrádi Négyek tornája miatt szünet volt a bajnokságban. A DEAC-Aramis mérkőzést korábban lejátszották  a 7. fordulóból (7-6), de ma este négy, igazán érdekes mérkőzéssel folytatódik a magyar bajnokság. Rába ETO - MVFC Berettyóújfalu A forduló, de talán a bajnokság csúcsrangadóját a következőképpen vezeti fel a Kisalföld.hu szakírója: A győri csapatnál sok változás történt, ennek ellenére az idén a Bajnokok Ligája négyes döntőjéig jutó együttes nagyrészt Juanra és Alex s a megfogyatkozó keret többi tagjának, no meg a vezetőedző Javi Rodríguez kitartásának köszönhetően harcban áll az újabb bajnoki címért. A győri csapat legutóbb például a Dunaferrt győzte le a vártnál is simább mérkőzésen. Nyilván a Berettyóújfalu ellen hétfőn még ennél is jobb teljesítményre lesz szükség, ám az előző fordulóból ismét kiderült, a már légiósokkal megerősített MVFC sem verhetetlen. Szombathelyen 4–2-re kapott ki az éllovas, amelynek előnye így négy pontra csökkent a második helyen álló győriekkel szemben.  Az MVFC egyébként a brazil Sergio Loch, azaz Serginho személyében nemrég újabb légióst  igazolt. A 33 éves futsalos nyolc évet Katarban futsalozott, majd tavaly nyáron tért vissza anyaklubjába és a brazil első osztályban tölthetett el fél évet.  A Rába ETO-val kapcsolatos hír, hogy a klub vezetése szeretné a zaragoziai Final Fourra legalább két spanyol légióssal megerősítenie keretét. Játékos a spanyol edző személye és a csapat előtt álló hatalmas lehetőség miatt akadna, ám a leigazolás anyagi feltételei remélhetőleg csupán egyelőre hiányoznak. A Hungary a vendégeknek ad esélyt a győzelemre, mert hosszú idő után erősebb a játékoskeretük, mint a Rábának. Nyírgyulaj KSE - Bőny-Szavill Consulting: Alapból a Nyírgyulaj a felső házért, a Bőny pedig az NB I-es tagság meghosszabbításáért küzd. A Bőny már korábban beerősített Harnisch Ákos leigazolásával, de mint szokták mondani egy fecske nem csinál nyarat, a többieknek is el kell hinni, hogy partnerek tudnak lenni az első osztálybeli csapatokkal. Úgy tűnik, hogy a Nyírgyulajt is elérte a "külfüldi játékost igazoljunk" láz, és a hírek szerint három ukrán játékossal erősítik meg tavaszra a keretüket. Nevük egyenlőre ismeretlen, de azt a tájékoztatást kaptuk Lovas Norbert edzőtől, hogy a mai mérkőzésen még nem állnak a rendelkezésére a Nyíradonyi Sportcsarnokban megrendezendő mérkőzésen. A mérkőzés esélyese a Nyírgyulaj, de ehhez kulcsjátékosaik jó játéka, és góljai is szükségesek.

1

Swietelsky Haladás VSE - Dunaferr DUE Renalpin FC: A szombathelyieknek hazai pályán kell megőrizni a dobogós helyet a tabellán. Mindezt egy kemény mérkőzésen, rangadón kell megtenni, ami nem lesz egyszerű. A két csapat azonos pontszámmal áll, a vasiak a harmadikak, míg a Dunaújvárosiak a negyedikek és csak a jobb gólkülönbség miatt van előbbre a Hali. Mindkét csapat igazolt a szünetben, de ebben a Haladás volt aktívabb. Dróth Zoltán megszerzésén túl (aki egyébként még nem játszik a mai mérkőzésen) Andersson Michel De Sousa Santos személyében egy brazil légióssal bővült a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának kerete. Az érkező játékosok mellett egy távozója is van a szombathelyieknek. Németh Erik egy pesti NB III-as klubhoz igazolt nagypályán, így szünetelteti futsal karrierjét. A Dunaferr Szeghy Szabolccsal erősítette meg keretét. A közel 70-szeres válogatott jelentős erősítés lesz a klub számára tavasszal. Ám az igazi változás az újvárosi csapatnál, hogy a csapat edzői posztján ezentúl ténylegesen Takó Csaba veszi át az irányítást Schrancz Balázs helyett.

FC Veszprém - FTC Futsal: A nyírségiek ellen is beigazolódott a sportág közhelye, vagyis hogy a helyzeteket gólra kell váltani. Nem tudtam haragudni a fiúkra, mert a mezőnyben jó teljesítményt nyújtottak, a kapu előtt azonban már nem voltak kellően határozottak. Ellenfelünk kapusa is kiválóan védett, amikor pedig már ő sem tudott segíteni az övéin, az üres kaput sem tudtuk eltalálni – pillantott vissza az 5-3-ra elveszett ütközetre a mieink vezetőedzője, Madarász János. Hazai pályán azonban még veretlen az idényben a Veszprém, amely sorrendben a Debrecen, a Nyírgyulaj, a Dunaferr és az Aramis ellen is otthon tartotta a pontokat, legutóbb pedig a Haladással játszott 5-5-ös döntetlent. A Fradi rosszul kezdte a pontvadászatot, hiszen az első öt fordulóban négyszer is kikapott. Később azonban bravúros eredményeket is szállított a társaság: legyőzte például a Berettyóújfalut, s „ikszelt” Győrben. Eddig megszerzett tizenhat pontjukkal a hatodik helyről várják a fordulót Schmidmajerék, akiket éppen az FTC követ egyetlen egységgel lemaradva. – A ferencvárosiak is ugyanabban a cipőben járnak, mint mi: véghezvisznek egy bravúrt, aztán pontot veszítenek egy gyengébb ellenféllel szemben. Tehát hozzánk hasonlóan ők is kiszámíthatatlanok. Remélem, hogy a hazai pálya varázsa ki fog tartani számunkra. Izgalmas, jó mérkőzésre számítok. A sikerhez az kell, hogy a kapu előtt határozottak legyünk, s jó döntéseket hozzunk – fogalmazott a tréner, aki hozzátette: sérülések, betegségek nehezítik együttese felkészülését. Mint megtudtuk, Püspök Péter betegsége miatt egész héten nem edzhetett, Boromisza Dániel pedig éppen a hétvégére dőlt ki. Fivérének, Boromisza Gábornak február 5-én műtik a térdét porcelválás miatt. Utóbbira tehát még jó ideig nem számíthat a stáb. Visszatérve a fővárosiakra: információink szerint a nemrégiben Győrből igazolt válogatott kapus, Tóth Gyula a mienk ellen még nem léphet pályára. forrás: vehírsport.hu  
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink