Tolnán továbbra sem terem babér a DEAC-nak
2020.11.10 | 21:00
Tolnán továbbra sem terem babér a DEAC-nak

A szezon eddigi legnagyobb skalpját gyűjtötte be a Tolna-Mözs női élvonalbeli futsalcsapata, mely hazai pályán 3–2-re győzte le a DEAC együttesét.

Lüktető játékot hozott az felsőházra egyaránt pályázó csapatok küzdelme. Több és veszélyesebb akciót a Tolna-Mözs vezetett, de vagy az utolsó passzokba csúszott rendre hiba vagy a lövéspontossággal adódtak problémák. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek után a debreceniek szerezték meg a vezetést Krascsenics Csilla révén.

A bekapott gól láthatóan megfogta a tolnaiakat, de ebből idejekorán felocsúdva ismét átvették a játék irányítását. A szünet előtt Mogyorósi Zsuzsanna ritkán látott, félpályás góljával (a debreceni kapus előtt Csapó Orsolya végzett megtévesztő „repülést”) egyenlítettek a hazaiak.

Fordulás után a válogatott keretben rendre helyet követelő Szalkai Kitti egyéni megvillanása után már a vezetést is megszerezte a Tolna. A játék képe alapján ugyanúgy benne volt a meccsben a DEAC egyenlítése, mint ahogy a vendéglátó harmadik gólja. Végül először előbbi valósult meg Krascsenics második találatával három perccel a lefújás előtt, de időkérés után Csapó Orsolya hálóba kotort labdája döntötte el a nagyon értékes három pont sorsát.

Tolna-Mözs–DEAC 3–2 (1–1)
Tolna, Városi Sportcsarnok
Vezette: Éreth – Pekoli – Mihálovics

Tolna-Mözs: Deczki – Horváth H., Szalkai, Vámosi, Nagy N.
Csere: Kulcsár P., Wiesner, Méhes, Mogyorósi, Csapó, Domján.
Edző: Ács Gábor.

Debrecen
: Tóth R. – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges K., Horváth V. Csere: Torma, Pócsik, André, Nagy A., Fülöp D., Czégény.
Játékos-edző: Üveges Katalin.

Gólszerzők
: Mogyorósi (16.), Szalkai (24.), Csapó (37.), illetve Krascsenics Cs. (6., 37.).

FOTÓGALÉRIA

Deczki Vanda: - Fontos három pontot gyűjtöttünk be, de ennél is fontosabb, hogy szeretett Feri bácsink újra köztünk lehetett! Sokkal nagyobb arányban is nyerhettünk volna, mert rengeteg kidolgozott helyzetünk, illetve kontráink voltak, azonban a helyzetkihasználásaink eredményességén még továbbra is sokat kell dolgoznunk. Kijelenthetem, hogy a szezonban ez volt az a mérkőzés, ahol a csapat minden tagja ugyanolyan koncentráltan, ugyanakkor intenzitással, akarattal és küzdeni akarással lépett pályára. Büszke vagyok a csapatomra!

Üveges Katalin: - Nagyon szerettünk volna pontokat szerezni ezen a mérkőzésen, márcsak azért is, mert jellemző ránk, hogy ellenük valamiért görcsössé, nehézkessé válik a játékunk. Sajnos a helyzetkihasználásunkba rendre hiba csúszott, ráadásul több mélypontja is volt a mérkőzésnek, ahol sokkal inkább a Tolnaiak bizonyultak jobbnak. Fejben gyengék voltunk, valamint a sérüléseink és a megbetegedéseink sem könnyítették meg a dolgunkat, de ez már mondhatni általános probléma nálunk. Hiába emeltük ki a legfőbb hibáinkat a szünetekben, ugyanazokba ütköztünk sorra. Jó iramban kezdtük a mérkőzést, ugyanakkor 2 könnyen elkerülhető gólt kaptunk, amit már nem tudtunk korrigálni. 2:2-nél még azt éreztem, hogy meglehet a győzelem, de egy kontratámadásunk labdavesztésbe torkollott, amiből az ellenfél tudott ellentámadást indítani a rendezetlen védekezésünk ellen, ez pedig megadta számunkra a végső döfést. Gratulálok a Tolnának a győzelemhez, mi pedig tanulunk tovább a hibáinkból, amennyiben a jelenlegi kritikus járványhelyzet engedi.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink