Ragyogó győzelem Szerbia ellen!
2022.04.11 | 01:00
Ragyogó győzelem Szerbia ellen!

Férfi futsalválogatottunk idei harmadik felkészülési mérkőzésén az európai topcsapatok közé tartozó szerb válogatottat fogadta a Sterbinszky Amália Csarnokban. Az első félidő a szerbeké volt, a fordulás után azonban feljavult a magyar csapat, és 3-1-es győzelemmel zárta a találkozót.

Turzó József együttese első idei összetartásán, a horvátországi Porecben két mérkőzést játszott, akkor a norvégok és a San Marinó-iak ellen is magabiztos győzelmet aratott. A mostani, idei második összetartáson egy egészen más kaliberű csapat volt az ellenfél: a világranglista 16. helyén álló szerb együttes.

A találkozó előtt Kozma Mihály, az MLSZ szakágvezetője négy játékost köszöntött kerek válogatottsága alkalmából: Harnisch Ákos 125, míg Vas Ádám, Tatai József és Komáromi Péter 50 válogatottbeli mérkőzéssel a háta mögött kapta meg a szövetség emlékplakettjét.

A dupla mérkőzés vasárnapi első felvonását jól kezdte a magyar csapat, az első percekben egy-két ígéretes helyzetünk is volt, amelyekkel azonban nem sikerült élni. A félidő feléhez közeledve a szerbek előtt is kialakult egy-két lehetőség, de csak egy lövésük volt pontos, azt Alasztics Marcell hárította.

Az első félidőben nagyjából végig kiegyenlített volt a meccs, de a szerbek fizikai fölényüket, agresszívebb játékukat kihasználva több helyzetet alakítottak ki, és a 14. percben egy szöglet utáni hatalmas bombagóllal - Matijevic - vezetéshez is jutottak (0-1). A folytatásban is  veszélyesebb volt egy fokkal a vendégcsapat, de a magyar válogatott is szerezhetett volna gólt, a legnagyobb első félidei lehetőségünk a 20. percben maradt ki, ekkor Pál Patrik lövése után a bal kapufa tövéről pattant ki a labda.

A második félidő érdekesen kezdődött, előbb Tatai József nagy hibájából majdnem gólt szerzett a szerb csapat (Alasztics nagyot védett), pár másodperccel később viszont egyenlítettünk: Komáromi lövését még védte a kapus, de a kipattanót a hibáját javító Tatai lőtte a kapu közepébe (1-1). A gól után lendületbe jöttünk, másfél perc alatt kétszer is közel jártunk az újabb gólhoz, Dróth és Tatai is kevéssel tévesztett célt. A második félidőben jobb hozzáállásban futsaloztunk, agilitásban, erőszakosságban is felvettük a versenyt a szerbekkel, és sikerült megfordítanunk az állást: a 30. percben Harnisch ívelte fel a labdát saját térfeléről a bal oldalon helyezkedő Dróth fejére, csapatkapitányunk pedig kihasználva, hogy a szerb kapus rosszul jött ki, a hálóba bólintott (2-1). Hátrányban a szerbek próbálták növelni a tempót, de nemcsak tartottuk az eredményt, hanem előbb Suscsák Máté révén ziccerünk volt a kétgólos vezetéshez, majd a 36. percben egy kontra végén Horváth Benedek gurított éles szögből a jobb alsó sarokba, beállítva a 3-1-es végeredményt. 


– Az első félidőben nem ment a játék, az első húsz percet inkább mi adtuk oda a szerbeknek, ezért a szünetben szükség volt némi taktikai átszervezésre. A második félidőben már sikerült alkalmazkodnunk az ellenfél játékához, támadásban és védekezésben is feljavult a csapat, nagyon örülök, hogy ez gólokban is megmutatkozott, és sikerült legyőznünk a remek erőkből álló szerb csapatot –
mondta a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

A két csapat hétfőn 16.00 órakor ismét megmérkőzik egymással a Fáy utcában.

Magyarország-Szerbia 3-1 (0-1)
Budapest, Sterbinszky Amália Sportcsarnok
Vezette: Kovács Gábor - Nikola Rabrenovic

Magyarország: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Komáromi Péter, Vas Ádám, Tatai József
Cserék: Vámosi Marcell, Szabó Péter, Harnisch Ákos, Rutai Balázs, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Pál Patrik, Horváth Benedek, Bíró Attila, Büki Baltazár, Suscsák Máté
Edző: Turzó József

Szerbia: Nikolic - Aleksic, Ramic, Stojcevski, Petrov
Csere: Dordevic, Gavrilovic, Rosic, Kostic, Marinkovic, Trajkovic, Matijevic, Milosavijevic, Zivanivic, Stojanovic
Edző: Dejan Majes

Forrás: Mlsz.hu

Hírdetés

Videók

Kistarcsa Futsal - Aramis SE (2022.05.23, stream)
2022.05.23 | 11:19
Aramis SE - TFSE-BeStrong (2022.05.16, stream)
2022.05.16 | 10:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.05.21 | 11:00
2022.05.02 | 21:54
2022.04.12 | 11:30
2022.04.11 | 01:00
2022.04.09 | 08:19
Férfi válogatott
2022.03.15 | 07:55
Támogatóink

Partnereink