Papírforma szombaton, meglepetés vasárnap!
2021.03.21 | 20:00
Papírforma szombaton, meglepetés vasárnap!

A Debrecen és a Budaörs elődöntőjén egy pillanatra se volt kérdéses, hogy ki fogja győztesen elhagyni a parkettet, erről a meccs elejétől tettek a csapatok. Az Astra óriási küzdelem után, hosszabbításban múlta felül a hozzájuk látogató Szekszárdot, de a hétvége legnagyobb meglepetése a TF otthon elszenvedett veresége volt. Részletek itt!

Női futsal NBI, rájátszás 1. forduló

1. elődöntő


DEAC - Budaörs Futsal 4-0 (2-0)
2021.03.20., Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Szabó - Tóth - Papp

DEAC: Torma - Tóth N., André, Üveges, Horváth V.
Csere: Tóth R. (kapus), Fekete, Pócsik, Nagy An., Krascsenics, Fülöp, Böröczky, Czégény
Edző: Quirikó Vivien

Budaörs Futsal: Terdik - Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Kajdy, Kardosi, Bede Anett, Nagy Al., Majtán
Technikai vezető: Korozmán Krisztián

Sárga lap: Tóth N. (15'), Pócsik (39'), illetve Kajdy (38')

Gólszerzők: Horváth V. (3'), Üveges (11', 32'), Fülöp D. (29')

A DEAC az első percektől kezdve nagy nyomást helyezett ellenfelére, magasan, letámadva védekeztek a cívisvárosiak, és ez meg is hozta a gyümölcsét: már a harmadik percben megszerezte a vezetést a Debrecen, André Antónia centerezése után Horváth Viktória volt eredményes a hatoson belülről, kapásból. A meccs képe a továbbiakban is hasonlóan alakult, debreceni támadások, budaörsi kontrák, de a vendégek nem tudtak igazán veszélyes helyzetet kialakítani. A félidő derekán tovább nőtt a hazai előny, Fülöp Dia nagy passzába Üveges Katalin jól bele tudott pörgetni, így újra a budaörsi kapuban kötött ki a játékszer. A következő gólra többet kellett várni, egészen a második játékrész kilencedik percéig, amikor Pócsik Lívia és Fülöp támadtak le nagyszerűen, a labdaszerzés után pedig higgadtan lejátszották az akciót, Fülöp talált végül be Terdik Tamara lábai között. Az utolsó, bár ezen a meccsen nem mindent eldöntő gólt újfent a jól sikerült letámadásának köszönhetően szerezte meg a DEAC - Üveges gyakorlatilag egyedül mehetett a kapura, távolról elvállalt lövését Terdik nem tudta hárítani. Fölényes győzelemmel várhatja tehát a második elődöntőt a Debrecen, a Budaörsnek pedig ennél sokkal többet kell mutatnia, ha meg akarja őket szorongatni.
A mérkőzésről készült képeket itt megtekinthetik.

Üveges Katalin, DEAC: - Az első pillanattól fogva kézben tartottuk az összecsapást. Amit előzetesen megbeszéltünk, azt meg tudtuk valósítani, bár néhány hiba azért becsúszott. Remélem, hogy a következő meccsen hasonló teljesítménnyel rukkolunk elő.

Korozmán Krisztián, Budaörs Futsal:

- Óvodás hibákat követtünk el, amiket rendre kihasznált az ellenfelünk és ezzel párosult a borzasztó helyzetkihasználásunk ami a vereségünkhöz vezetett. Konkrétan 3 gólt ajándékoztunk a DEACnak. Az első félidőben a DEAC akarata érvényesült a pályán, megérdemelt volt a 2-0-ás vezetésük annak ellenére, hogy többször egy az egyben vezettük a labdát Lillára amiket rendre kihagytunk. Második félidő első részében tudtunk váltani és egyre több helyzetett alakítottunk ki, ha ebben az időszakban sikerült volna gólt szereznünk más lehetett volna a mérkőzés kimenetele, de ameddig mi kihagytuk az ajtó ablak ziccereket a DEAC nem hibázott ugyanezekben a szituációkban ezért megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Gratulálok nekik.

A mérkőzésről készült összefoglalót itt megnézhetik:



Női futsal NBI, alsó-házi döntő

Astra HFC - Szekszárdi FC 6-4 (1-3)
2021.03.20., Üllői Városi Sportcsarnok
Vezette: Liebhardt - Szűcs - Szabados

Astra HFC: Hargas - Varga, Dorner, Csolti, Gimes
Csere: Egri (kapus), Ganczer, Urbán, Balogh, Lipkovics
Vezetőedző: Dombó János

Szekszárdi FC: Kerekes - Mausz, Nagy-Cseke, Horváth, Schell
Csere: Csóka, Kágyi R., Dombi
Edző: Kágyi István

Gólszerzők: Gimes (11'), Dorner (23', 43'), Csolti (37', 44', 47'), illetve Nagy-Cseke (2'), Schell (9'), Kágyi R. (18'), Csóka (41')

Igazán drámaira sikerült a két csapat ötödik helyért vívott találkozójának az első felvonása. Tíz perc elteltével még a vendégek vezettek, ráadásul két góllal is, Nagy-Cseke Edina megrúgta szokásos találatát, rajta kívül Schell Dorina volt eredményes. Két percre rá Gimes Georgina szépített, ezzel egygólosra faragta hátrányát az Astra. Mindhiába, hiszen a félidő utolsó találatát Kágyi Rebeka szerezte, visszaállítva a kétgólos különbséget a csapatok között. Használhatott a rózsaszíneknek a fejmosás, amit a szünetben kaptak, hiszen három perccel a játékrész kezdete után már szépített is az Astra, a Tolna-megyei csapatokra specializálódott Dorner Dóra találatával.

Ettől még azonban vesztésre álltak a hazaiak, egészen a második félidő végéig, ahol mindössze három perccel a sípszó előtt tudtak kiegyenlíteni, Csolti Réka első góljával a találkozón. Az izgalmak tovább fokozódtak, következett a hosszabbítás, ahol rögtön újra a Szekszárd tudta megszerezni a vezetést Csóka Panna által. Nem tartott sokáig, hiszen két percre rá Dorner második találatával kiegyenlítettek a hazaiak. És itt, amikor a legjobban kellett, jött Csolti, rúgott újabb két gólt, ezzel eldöntve a találkozót. Az Astra így tett egy nagy lépést az ötödik hely felé, a visszavágóra pedig jövő héten kerül majd sor, Szekszárdon. A mérkőzésen megsérült Balogh Noéminek ezúton is jobbulást kívánunk!

A mérkőzésről Sajó Dóra nagyszerű képeiből itt csemegézhetnek.

Kágyi István, Szekszárdi FC: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, gólokat lőttünk, próbáltuk tartani a labdát, letámadtunk ha kellett, így a félidőben 3:1-es vezetéssel mehettünk az öltözőbe. Aztán a második félidő közepére elfáradtunk, amit ellenfelünk ki is használt és kiegyenlített. A hosszabbítás elején gyorsan vezetést szereztünk, de utána már csak hibát hibára halmoztunk, aminek az lett a vége, hogy kikaptunk 6:4-re. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor eldönthettük volna, de hiányzott a koncentráció a befejezésnél. Csalódott vagyok, mert több volt szerintem ma bennünk, de a fontos pillanatokban nem tudtunk ellenfelünk fölé nőni. A rutin győzött az ellenfelünk javára, de a következő mérkőzést meg szeretnénk nyerni mindenképpen idehaza!


Női NBI., 2. elődöntő

1. meccs

TFSE - Tolna-Mözs 1-2 (0-0)
2021.03.21., Vasas Sportcsarnok
Vezette: Apkó - Gyana - Dobó

TFSE: Móczik - Kiss G., Pádár, Folk, Benkő
Csere: Ősz (kapus), Kovács, Dióssy, Tell, Králik, Gruber, Janicsek, Winternitz
Vezetőedző: Csernai Gábor

Tolna-Mözs: Deczki - Horváth H., Krár, Szalkai, Vámosi
Csere: Kulcsár (kapus), Sereg, Bajcsy, Méhes, Mogyorósi, Nagy N., Csapó, Szöllős, Domján 
Vezetőedző: Reveland Zoltán

Sárga lap: Janicsek (31'), Benkő (33'), illetve Horváth H. (34')

Gólszerzők: Pádár (35'), illetve Horváth H. (33'), Nagy N. (39')

A forduló meglepetésére vasárnapig kellett várni, a tolnaiak talán még most is emésztik, hogy sikerült a TF otthonában megnyerniük az elődöntő első mérkőzését. A találkozó első félideje némileg eseménytelenül telt, inkább mezőnyben folyt nagy küzdelem, mintsem a kapuk előtt, ennek eredményeként a játékrész gól nélküli döntetlennel zárult. Az első gólra a második félidőben is majdnem negyed órát kellett várni, de aztán Vámosi Gina jó passza után Horváth Hanna lőhetett szabadon hat méterről, és lövése talált utat a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a tolnaiaknak. Két perccel ezután megszerezte hatodik szabálytalanságát a vendég gárda, Pádár Anita élt a lehetőséggel, pedig kapust is cserélt a szabadrúgás idejére a Tolna. A dráma a meccs végére maradt, Mogyorósi Zsuzsanna adott egy visszapassz után kapásból óriási labdát Nagy Noéminek, aki szintén kapásból elpasszolta a kijövő Móczik lába között a labdát. Meglepetés-győzelmet arattak tehát a vendégek, mondhatni a szív diadala volt ez, de természetesen semmi nem dőlt még el, kíváncsian várjuk a találkozót, mire mennek egymással a csapatok a hírhedt tolnai katlanban.

A teljes találkozó visszanézhető itt:

 

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink