NBI 8. forduló összefoglaló – túl a felén!
2020.12.08 | 16:10
NBI 8. forduló összefoglaló – túl a felén!

A női futsal NBI-es bajnokság nyolcadik fordulója után elmondhatjuk, hogy túl vagyunk az alapszakasz felén. Jelenleg a tabella nagyjából három részre szakadt, az Astra és a DEAC biztos, hogy az élen telelhetnek, ám az a hétvégén derül ki, hogy milyen sorrendben. Óriási a harc a felsőházért, a Budaörs a várakozásokkal talán kicsit ellentétben jelenleg bronzérmes pozícióban van, míg ugyanannyi ponttal, ám negatív gólkülönbséggel követi őt a TFSE csapata a negyedik helyen. A tolnaiak sem adták még fel felsőházas álmaikat, nyolc ponttal szorosan a két Pest megyei csapat mögött vannak, és az Astra ellen is megmutatták, hogy velük is számolni kell. Kissé lemaradva áll az utolsó helyen a Szekszárd, akik szoros, parázs meccseket játszanak a legerősebb ellenfelekkel is, ám sajnos ez egyelőre a tabellán nem látszik.

 

Szekszárdi FC – DEAC (1-0) 2-3
2020.12.05. 11:00
Vezette: Kiss – Álló – Horváth

Szekszárdi FC: Kerekes – Kágyi, Nagy-Cseke, Horváth K., Schell
Csere: Csóka, Lipovszky, Dombi

DEAC: Torma – Tóth N., Krascsenics, Fülöp, Horváth V.
Csere: Tóth R. (kapus), Fekete, Pócsik, André, Nagy, Üveges, Czégény
Vezetőedző: Üveges Katalin

Gólszerzők: Horváth K. (2’), Nagy-Cseke (22’), illetve Krascsenics (24’), Nagy (30’), Fülöp (32’)

Kis híján megtréfálták a vendég debreceni alakulatot a szekszárdiak, akik különösen otthonukban számítanak igen veszélyes ellenfélnek. Már a mérkőzés legelején, a második percben megszerezték a vezetést a hazaiak az (újra) visszatérő Horváth Katalin szabadrúgásból szerzett találatával, aki sokat hozzátehet rutinjával fiatal csapata játékához. Számos veszélyes kontrát vezetett mindkét csapat az első játékrészben, ám talán a Szekszárd játékában volt több veszély, Torma Lillának éberen kellett őriznie kapuját. Több gól azonban nem esett a félidőben, majd némi szusszanás után megint a szekszárdiak voltak éberebbek, és kétgólosra növelték előnyüket. A vendég Debrecennek így többet kellett kockáztatnia, letámadta ellenfelét a cívisvárosi csapat, aminek rövidesen meg is lett az eredménye, Krascsenics Csilla lövése talált utat a hálóba. A szépítés után is tovább nyomtak a vendégek, és az ex-böszörményi Nagy Anikó fejezett be egy kontratámadást sikeresen, így már döntetlen állt az eredményjelzőn. Két perccel később a győzelmet érő találatot is megszerezte a DEAC, az év talán egyik legnagyobb potyagólját Fülöp Diána pofozta a hazaiak kapujába, így három pontot vihetett haza, és maradt szorosan az Astra nyomában a Debrecen.

Kágyi István, Szekszárdi FC: Nagyon jól kezdtünk, hiszen rögtön a mérkőzés elején egy szabadrúgásból megszereztük a vezetést. Ellenfelünk nagyobb fokozatra kapcsolt, de csak távoli lövésekkel veszélyeztették kapunkat, mi viszont több veszélyes kontrával próbáltunk túljárni a kapusuk eszén, de sajnos sikertelenül. A második félidőben tudtuk növelni előnyünket, de sajnos így sem sikerült itthon tartani legalább egy pontot. Az utolsó tíz percben nagyon elfáradtunk, amit a rutinosabb ellenfelünk gólokkal ki is tudott használni. De nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtanak.

Üveges Katalin, DEAC: - A második félidőre feljavult a játékunk, ez a legnagyobb pozitívum. Remekül kezdtek a szekszárdiak, sokáig tudták tartani és diktálni az iramot, az utolsó tizenöt percben viszont már mi domináltuk a mérkőzést, ami végre a gólok tekintetében is megmutatkozott. Nagyon felszívták magukat a lányok, amiért dicséret illeti őket. Jó lenne, ha ezt a formát már a meccs elejétől sikerülne hozni. Külön öröm számomra, hogy mindkét újoncunk góllal tudott hozzájárulni ehhez a sikerhez, amely már fordulók óta érett nekik.

 

Budaörs Futsal – TFSE 1-1 (0-0)
2020.12.06. 12:00
Vezette: Muhari – Ficsor – Soós

Budaörs Futsal: Terdik – Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Kardosi, Bede Anett, Balya, Majtán
Edző: Korozmán Krisztián

TFSE: Ősz – Tell, Pádár, Folk, Gruber
Csere: Móczik, Kovács, Dióssy, Kiss, Horváth, Benkő, Winternitz
Vezetőedző: Csernai Gábor

Gólszerzők: Bede Anna (33’), illetve Gruber (23’)

Sárga lap: Koch (40’), illetve Folk (40’), Benkő (40’)

Női futsalmeccsen igen ritka számok álltak az eredményjelzőn mind félidőben, mind a találkozó végén, hiszen kevés gólos döntetlent játszott egymással a meccsről-meccsre javuló tendenciát mutató Budaörs és az állandóan változó formában játszó TFSE csapata. Az első félidőben akadtak itt is, ott is lehetőségek, talán a TF-nek volt több kidolgozott helyzete, de egyik csapat sem tudott túljárni a kapusok eszén. A második játékrész elején Pádár Anita ment el szép csellel a félpályánál, adott jó passzt Tell Zsófinak, aki gyakorlatilag az alapvonallal párhuzamosan tudta beadni a labdát, három budaörsi védő és a kapus sem tudott tisztázni, ott volt viszont Gruber Brigitta, aki védőjéről a gólvonalon lefordulva talált a hálóba, megszerezve a csapata vezető, illetve egyetlen gólját. A Budaörs sem volt rest, egy labdaszerzés után kettő az egyben kontrázhattak a vendégek kapujára, Bede Anna spiccel eleresztett lövése pedig a kapufáról vágódott Ősz Csenge hálójába, döntetlenre alakítva a végeredményt.

Korozmán Krisztián, Budaörs Futsal: - A mai mérkőzésen nem játszottunk jól, de ennek ellenére sikerült 1 pontot szereznünk a TFSE ellen, ami az alapszakasz végén sokat számíthat. Idén van még három fontos meccsünk, amit meg szeretnénk nyerni.

Csernai Gábor, TFSE: - Sajnálom, hogy nem sikerült elhozni mind a 3 pontot Budaörsről. Sikerült egész szép támadásokat vezetnünk és pár játékos teljesítménye kezd javulni, amire nagy szükségünk van. Sajnos a mérkőzés kimenetelét eldöntő kontrákból megint nem jöttünk ki jól, így a játék képe alapján igazságosnak mondható a döntetlen végeredmény.

 

Tolna-Mözs – Astra HFC Üllő 2-2 (2-2)
2020.12.06. 17:00
Vezette: Szabó – Pekoli – Petrovics

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Vámosi, Nagy, Ferencz
Csere: Kulcsár (kapus), Horváth, Sereg, Méhes, Kiss, Mogyorósi, Csapó, Szöllős, Domján
Vezetőedző: Biczi Gábor

Astra HFC: Hargas – Ganczer, Varga, Urbán, Dorner
Csere: Egri (kapus), Czinege, Kota, Csolti, Gimes
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Nagy (3’), Ferencz (10’), illetve Varga (5’), Kota (8’)

Sárga lap: Kiss (32’), illetve Urbán (11’), Csolti (14’)

Talán egyik csapat sem várta a legderűsebben ezt a találkozót, főleg a listavezető dolgát nehezítették sérülések és betegségek, de ennek ellenére rangadónak ígérkezett a mérkőzés, mint a két gárda összecsapásai általában. A hazaiak már a meccs legelején megszerezték a vezetést, Nagy Noémi lövésénél Hargas hibázott, így a labda a hálóban kötött ki. Nem teketóriáztak azonban sokáig az üllőiek, hiszen Kota Gabi kezdett cselezni, majd Horváth Hanna a büntetőterületen belül lerántotta, a kiharcolt pontrúgást pedig Varga Adél értékesítette higgadtan. Tovább veszélyeztettek a vendégek, számos akció, kapura lövés követte egymást a rózsaszín mezesektől, és nem sokkal később Ganczer Hajnalka keresztpasszát Kota vitte két ember között a kapu felé, majd értékesítette ziccerét, megszerezve ezzel a vezetést csapatának. Az összecsapás intenzitását a számos szabadrúgás, illetve elkövetett szabálytalanság is jól mutatta, ezek egyikét a Tolna igen jó helyről, éppen a hatoson kívülről végezhette el. A hazaiak szabadrúgásfiguráját még ki tudta védekezni a vendég alakulat, azonban a kipattanót a jó helyen álló Ferencz Flóra könyörtelenül bevágta. Így 2-2-re módosult az állás, ami aztán a végeredmény is lett. Az első játékrészben a vendégek veszélyeztettek többször, illetve voltak nagyobb lehetőségeik, a második félidőben, pláne az utolsó öt percben azonban néha Hargas, néha a kapufa, de legtöbbször csak a Jóisten mentette meg az Astra csapatát a góltól. Így két ellentétes félidő után talán igazságos a kiharcolt döntetlen, a Tolna folytatta a felzárkózást, és folytathatja a küzdelmet a felsőházért, az Astra pedig a jövő héten eldöntheti, melyik csapat kezdi az élen a 2021-es évet.

Deczki Vanda, Tolna-Mözs: - Rendkívül motiváltan léptünk pályára. Tudtuk, hogy ha felsőházba szeretnénk jutni, akkor a pontokat el kell kezdenünk gyűjteni. Az egész mérkőzésben mi domináltunk, az edzői utasításokat betartva fegyelmezettek voltunk, azonban a helyzetkihasználásunk még mindig borzalmas. A kapufa éle most nem volt igazságos, de ez megmutatta, hogy még többet kell dolgoznunk.

Dombó János, Astra HFC: - Ha valaki néhány nappal ezelőtt felajánlotta volna, hogy döntetlent játszunk, és egy igen értékes ponttal távozunk, egy szervezett, és jól felkészített Tolna otthonából - látatlanban aláírtuk volna előre. A mérkőzés utolsó 5-6 percét megélve szintén ezt gondoljuk. Csak azt a két bekapott "üzemi baleset" gólt tudnánk valahogy elfelejteni...

 

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink