Nagy iramú meccsen vendéggyőzelem
2021.11.16 | 11:30
Nagy iramú meccsen vendéggyőzelem

A vezetést az újonc Bíró Attila szerezte meg a Bosznia-Hercegovina elleni felkészülési mérkőzésen. A budapesti találkozón aztán fordítottak és 2-1-re nyertek a vendégek. A visszavágó kedden, 20.45-kor következik és az M4 Sport élőben közvetíti.

Harmincöt éves a futsal Magyarországon – ezt ünnepelték meg a szakág egykori és jelenlegi résztvevői a válogatott Bosznia-Hercegovina elleni felkészülési találkozóját megelőzően.

Az ünnepséget Kozma Mihály szakágvezető múltidézése nyitotta, majd Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja mondott köszöntőt, és fejezte ki elismerését a futsal szakág iránt.

A továbbiakban 35 díjat osztottak ki mindazoknak, akik az elmúlt 35 évben munkájukkal elősegítették a futsal hazai fejlődését.

A bosnyákok elleni válogatott találkozót bátran kezdte a magyar csapat, az Eb-résztvevő vendégek sokáig nem is tudtak veszélyeztetni – Turzó József együttese azonban többször is közel járt a gólhoz.

A kilencedik percig egyértelműen csapatunk dominált, ezt követően kezdett magára találni a vendégegyüttes, de jól működő védelmünknek és letámadásainknak köszönhetően igazán veszélyesek ekkor sem voltak a bosnyákok.

A 14. percben a vezetést is megszereztük a papíron esélyesebb ellenfelünkkel szemben, méghozzá egy újonc, Bíró Attila révén, aki nagyon magabiztosan ballal lőtt a léc alá (1–0). Mellette Sipos Gergő és Büki Baltazár, illetve a kapuban Spandler Mátyás is debütált a válogatottban.

A szünetig több nagy helyzetet hagytunk ki, végül 1–0-s magyar vezetéssel vonultak a pihenőre a csapatok.

A második félidőt dinamikusabban kezdte Bosznia-Hercegovina válogatottja. Bár sok labdát szereztünk, és helyzeteink is inkább nekünk voltak, de a 24. percben Ivankovic egyenlíteni tudott (1–1).

A 27. percben aztán Sesar egy gyors bosnyák támadás végén használt ki egy magyar hibát és ezzel átvették a vezetést a vendégek (1–2) – habár a játék képe alapján nem futsalozott fölényben ellenfelünk. 

A két kapott gól kissé megfogta csapatunkat, megnőtt a hibáink száma, így az egyenlítő gól nem jött össze egyik akciónkból sem. Két perccel a vége előtt öt a négy elleni játékkal is megpróbálkoztunk, de nem tudtunk betalálni, a végeredmény 2–1 maradt.

 Picit csalódott vagyok az eredmény miatt, de az mindenképpen biztató, hogy félév után így, ilyen játékkal tudtunk kilépni a nemzetközi porondra. Nem szabad elfelejteni, hogy  Európa legjobb 16 csapatának egyikével mérkőztünk meg, és kevés gólon tudtunk tartani egy ilyen komoly ellenfelet. De mi is ide, a legjobb 16 közé tartunk, és azt gondolom, ez egy biztató, jó lépés volt ma. A góloknál vétettünk egy-egy apró hibát, és a helyzetkihasználásunk sem volt tökéletes, de ezeket ma megbeszéljük. Mindig igyekszünk fejlődni, mind támadásban, mind védekezésben, és próbáljuk megtalálni a megfelelő játékosokat. Remélem, hogy holnap hasonlóan teljesítünk, de eredményesebbek tudunk lenni – nyilatkozta a találkozót követően Turzó József szövetségi edző.

A felkészülési mérkőzésnek kedden este, 20.45-kor lesz a visszavágója. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A felnőttek után a magyar U19-es válogatott is pályára lépett, a moldovai korosztályos csapatot fogadta. Frank Tamás együttese 10-0-s győzelemmel zárta a találkozót. A két csapat kedden 17.30-tól ismét megmérkőzik egymással, melyet a Futsal Hungary élőben közvetít majd, az alábbi linken.

  

Hírdetés

Videók

ElPozo Murcia - Barça
2022.06.11 | 09:29

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.06.29 | 08:30
Női válogatott
2022.06.26 | 00:00
2022.06.25 | 20:15
2022.06.24 | 07:45
Női válogatott
2022.06.21 | 17:30
2022.06.20 | 09:45
Támogatóink

Partnereink