MVFC - Hali rangadó Berettyóújfaluban
2023.09.08 | 14:12
MVFC - Hali rangadó Berettyóújfaluban

A válogatott jövő heti vietnámi túrájának köszönhetően, most pénteken kerül sor az 5. fordulóra. Egy találkozót lejátszottak csütörtökön, ahol a Kecskemét magabiztosan nyert az MFA ellen. A játéknap rangadója a Mezei-Vill - Haladás összecsapás lesz, de a Veszprém budaörsi vendégjátéka is érdekesnek ígérkezik.

 

Továbbra is várat magára a Debrecen első sikere. Az előző játéknapon is hazai pályán szerepelhettek, de elszenvedték első vereségüket. Három döntetlent követően kikaptak a Kecskeméttől. Igaz, nehéz eredményesen szerepelni, ha a csapat nem tud gólt szerezni. A találkozón mindössze egy találat esett, de mivel azt az ellenfél szerezte, így pont nélkül maradt Tihanyi Csaba együttese. Nem kérdés, hogy a helyzetkihasználáson kell leginkább javítani, ha végre örülni szeretnének. Ellenfelük a Nyíregyháza lesz, akik legutóbb értékes ponttal távoztak Veszprémből. Többször is hátrányba kerültek, de mindannyiszor sikerült egalizálni, így megvan az együttes első pontja idegenben. Ezt szeretnék gyarapítani Dávid Richárdék, amire minden esélyük megvan, ha a legutóbbi arcukat mutatják. A hazai pálya az egyetemisták mellett szól, de a vendégcsapat jó játékkal eredményes lehet az debreceni csarnokban.

 

A forduló rangadóját rendezik Berettyóújfaluban, ahol az elmúlt évek bajnoki döntősei találkoznak. A Mezei már több pontot is veszített a rajt óta, hiszen kikapott Veszprémben, és döntetlent játszott a Debrecennel, de ennek ellenére egy ilyen meccsen bármi előfordulhat. Ami nehezíti a vendéglátó dolgát, hogy Matheus úgy tűnik, hosszabb időre kidőlt, az ő hiányát megérzi az együttes, viszont Iszák eltiltása lejárt, így ő visszatérhet. Ami a Haladást illeti, bajnokhoz méltóan kezdte a szezont, legalábbis ami az eredményeket illeti. Négy meccsből négy győzelem, egyedüli hibátlan csapatként állnak a tabellán, természetesen az első helyen. Legutóbb az Újpestet győzték le hazai pályán, szorosabb első félidőt követően. A szombathelyieknél úgy tűnik, mindenki hadra fogható, így ők számítanak a favoritnak, de volt ez már így máskor is, de Rblék mégis meglepték őket.

 

A Pécs hétfőn este ismét egy küzdelmes meccset játszott, a másik újonc Maglód ellen, ahol minimális vereséget szenvedett, így továbbra is várat magárra első sikere. Most újra hazai pályán játszhatnak az egyetemisták, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen a lendületben lévő Nyírbátor érkezik. A vendégek ismét értékes győzelmet arattak hazai környezetben, legyőzték az Aramist, így már a dobogón állnak Elek Gergő fiai. Ezt egy újabb sikerrel megerősíthetnék, ami nem is tűnik elérhetetlennek. Remekül helyt álltak a Berettyóújfalu és a Nyíregyháza otthonában s. Utóbbi ellen három gólos hátrányból is tudtak egyenlíteni. A hosszú utazás nehezítik a dolgukat, de így is ők számítanak esélyesebbnek. Ami biztos, szoros csata várható.

 

Ezúttal sem ment az Aramisnak idegenben, hiszen vereséget szenvedtek a Nyírbátor otthonában. Három gólos előnyt adtak ellenfelüknek, amit nem sikerült ledolgozni. Hazai pályán viszont eddig jobban megy, hiszen ott már sikerült nyerni, a Nyíregyháza ellen. Most egy újabb hazai sikerhez bravúrra lesz szükség, hiszen a Veszprém érkezik. Fehér Zsolt fiai ugyan megbotlottak legutóbb otthon, hiszen döntetlenre végeztek a Nyíregyháza ellen, de ettől nem még nem lehet különösebb okuk panaszra, hiszen továbbra is veretlenek, és őrzik második helyüket. Eddig kétszer szerepeltek idegenben, és mindannyiszor magabiztosan nyertek, és vélhetően most is ez a céljuk Tataiéknak. Ha a csapatok formáit nézzük, akkor a vendégsikerre van nagyobb esély, főleg hogy a hazaiknak akadnak hiányzóik.

 

Továbbra is remekel az újonc Maglód, már hét pontot gyűjtöttek. Az előző játéknapon a másik újoncot, a Pécset verték meg remek hajrával. Most egy újabb ki-ki meccs vár rájuk Újpesten, ahol jó játékkal lehet keresnivalójuk. Persze a lilák is szeretnének javítani, és előzetesen ki ellen lehetne, ha nem egy újonc ellen. Persze a Somogyi legénység bizonyította, hogy komolyan kell venni őket és nagyravágyó céljaik vannak az alapszakaszban. Az újpestiek célja nem lehet más, mint hazai pályán begyűjteni a három pontot, de akad több hiányzójuk is, így nem ígérkezik egyszerűnek. A nagyobb rutin talán velük van, de a Maglódban is sok élvonalat megjárt játékos van, így nem esélytelenül utaznak a fővárosba.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink