Miskolcról Szicíliába, majd Zaragozába – kapusunk végigfutsalozza Európát
2020.11.02 | 18:54
Miskolcról Szicíliába, majd Zaragozába – kapusunk végigfutsalozza Európát

A női futsal iránt érdeklődőknek egészen biztosan nem kell bemutatni Nagy Tündét.
A születésnapját múlt héten ünneplő válogatott kapusunkról gyakorlatilag minden évben írunk, hiszen jobbnál jobb csapatokba igazol, az egyik legrégebb óta külföldön játszó légiósunkként. Már hosszabb ideje  Olaszországban játszott, pályára lépett többek között a Lazio, a Falconara, a szicíliai Ragusa színeiben is, és úgy tűnt, nagyon jól érzi magát Itáliában, ezért sokakat érhetett meglepetésként a hír, hogy az európai futsal csúcsát jelentő spanyoloknál folytatja pályafutását. Tőle kérdeztük a részleteket, hogy miért pont a Fútbol Emotion Zaragoza csapatára esett a választás.

Futsal Hungary: Szia Tündi! Először is szeretnék gratulálni ahhoz, hogy a magyar női futsalosok között elsőként – azért reméljük, nem utolsóként – Spanyolországba igazoltál! Mesélj egy kicsit nekünk, hogy jöttek a spanyolok, egész konkrétan a Sala 10 Zaragoza a képbe? Nem gondoltuk volna, hogy bármire is lecseréled Olaszországot...

Nagy Tünde: Nagyon szépen köszönöm! Valóban, már hosszú ideje Olaszországban játszok, és nem is igazán gondolkodtam a váltáson, hiszen jól éreztem magam. Úgy terveztem, hogy ha lesz lehetőségem, akkor maradok továbbra is, még ha a koronavírus miatt sokáig elég bizonytalan is volt a helyzet a következő szezonnal kapcsolatban. Már javában tartott az átigazolási szezon, amikor megkeresték a menedzseremet, hogy többet megtudjanak rólam, nekem pedig nagyon érdekes és motiváló volt, hogy lehetőséget kapok kipróbálni magam Spanyolországban.

FH: Két ország, életvitelben, mentalitásban nagyon hasonlóak – vagy annyira mégse? Mik a tapasztalataid, nem hiányzik Olaszország? Vagy esetleg jobban megtetszett a spanyol életvitel?

NT: Természetesen vannak hasonlóságok, de az ország, és az itteniek életvitele a maga módján különleges, nem is nagyon szoktam összehasonlítani a kettőt. Kicsit hiányzik Olaszország, hiszen sok élménnyel gazdagodtam az ott töltött évek alatt, viszont nagyon élvezem a Spanyolország nyújtotta újdonságokat is.

FH: Az olasz nyelvet kiválóan elsajátítottad, mi a helyzet a spanyollal? Azt láttuk, hogy a számok már nagyon mennek... J

NT: Egyelőre még sok tanulnivalóm van spanyolból, de szerencsére sokat megértek az olasz nyelv miatt. A csapatnál mindenki nagyon kedves és segítőkész, ami nagyon sokat segít abban, hogy mihamarabb elsajátítsam a nyelvet.

Lássuk, milyen az edzésmunka:

https://www.facebook.com/watch/?v=2738231793163137

FH: Beszéljünk a lényegről, a futsalról. Milyen csapat a Zaragoza? Mik a benyomásaid a spanyolok edzésstílusával kapcsolatban? Rengeteget edzettetek a koronavírus miatti komoly korlátozások ellenére is, készen álltok a másodosztály küzdelmeire? Mik a célok?

NT: Nincsenek nagy különbségek az edzésmódszerek között, kicsit másabb, mint amilyen Olaszországban volt, de hamar bele lehet rázódni. A koronavírus miatti korlátozások kicsit megnehezítették a helyzetünket, de a lehetőségeinket maximálisan kihasználtuk a lehető legjobb felkészülés érdekében. A Sala 10 férfi első osztályú csapata után idén először indított csapatot a spanyol másodosztályban, idei célunk a bennmaradás, és a tőlünk telhető legjobb eredmény elérése, amire majd a későbbiekben építkezhet a klub.

FH: Ha már koronavírus.. Le fogjátok tudni rendesen játszani a bajnokság mérkőzéseit? Mik a kilátások? Azt láthattuk a csapatod oldalán, hogy nagyon komolyan veszitek a szabályokat, maszkban közlekedtek mindenhova, tartjátok a távolságot egymástól.

NT: Természetesen rengeteg speciális szabálynak kell megfelelni a szezon során, amiknek köszönhetően reményeink szerint be tudjuk majd fejezni a bajnokságot, de természetesen első az egészség. Amennyiben szükséges, valószínűleg ismét leállítják a bajnokságot, bár szerencsére az óvintézkedéseknek köszönhetően egy-két halasztástól eltekintve minden a tervek szerint halad.

FH: Múlt héten lejátszottátok az első bajnoki mérkőzéseteket is, ahol egy nagyon szoros vereséget szenvedtetek. Hogy élted ezt meg, mi lehetett a probléma? Milyen a keretetek?

NT: Bár egy szoros meccset elveszítettünk, több dolgot is sikerült megvalósítani a mérkőzés előtt megbeszéltekből. Új csapatként igyekszünk hétről-hétre egyre jobban játszani, hogy elérjük a céljainkat. Türelmesen dolgozunk tovább, és bízunk benne, hogy a következő szoros mérkőzésünkön mi hozzuk el a három pontot.

FH: Mi a helyzet a válogatottal? Te is hallottad, hogy Dombó János és a magyar női futsal válogatott nem folytatják a közös munkát. Mik lehetnek a további célok, motivál téged a válogatottság kérdése? Egy jó Nagy Tündiből sokat profitál a magyar futsal...

NT: Ahogy az idei évben mindent, így a válogatott összetartásait is érintette a koronavírus-járvány, egy ideje már nem volt közös szereplése a csapatnak, így kicsit váratlan volt a hír. Új szövetségi kapitány kinevezésével új elképzelés és keret kaphat lehetőséget a bizonyításra, bármilyen kihívás is vár a válogatottra a jövőben.

FH: Köszönjük, hogy időt szakítottál a válaszadásra. További sok sikert kívánok a Futsal Hungary nevében, szurkolunk neked Spanyolországban is!

NT: Nagyon szépen köszönöm!

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink