Megvan az újonc pécsiek első pontja
2023.08.29 | 10:19
Megvan az újonc pécsiek első pontja

A Pécs legutóbb is hazai pályán játszhatott, és közel volt a címvédő ellen a bravúrhoz, hiszen csak a hajrában szerzett góllal tudott nyerni a Hali. Ezúttal viszont úgy gondolta az újonc, hogy jó esélye lehet első pontjára, vagy akár győzelmére az Aramis ellen. A budaörsiek az előző körben megszerezték első győzelmüket, így önbizalommal telve utazhattak. A Pécs tavaly másodosztályú volt, de találkoztak a felek, hiszen a kupában összecsaptak, akkor minimális Aramis győzelem született. A körülmények nem voltak a legideálisabbak, hiszen bent a csarnokban közel 40-45 fok lehetett.

Ahogy várható volt, a rutinosabb vendégcsapat irányította a játékot a találkozó elején, és mezőnyfölényben játszott, de az igazi veszélyt a hazai kontrák jelentették. Meg is szerezhették volna a vezetést, hiszen ketten vezethették a labdát a kapusra, de nem tudtak élni vele. A folytatásban is hasonló volt a kép, a vendégek támadtak, a hazaiak kontráztak. Az első gólra a játékrész derekáig kellett várni, ekkor Lévai egy átlövés után a budaörsieket juttatta előnyhöz. A gólból még fel sem ébredtek a hazai szurkolók, már kettő volt a különbség. Ezúttal is Lévai volt eredményes, aki egy középre centerezést remekül sarkazott a kapuba. A pécsiek nem estek kétségbe és egy perc múlva jött is a szépítő találat. A frissen bemutatkozó horvát támadó, Karamarkovic talált be egy szép lekészítés után. Az újonc maradt lendületben és a hajrában fölényben is játszottak, de nem tudtak egalizálni, így maradt az 1-2 szünetre.

Amit a pécsiek kihagytak az első félidő végén, azt a második elején berúgták. A térfélcserét követően még egy perce sem ment a játék és már a hazaiaknál volt az előny. Tóth egy oldalberúgást követően kiegyenlített, majd néhány másodperccel később Bartal szerzett labdát az ellenfél térfelén és váltotta gólra a lehetőséget. A vendéglátó a fordítás után még jobban belelkesedett és növelhette volna előnyét, de nem tudtak újabb gólt szerezni. A lendületüket néhány perc múlva Szeghy törte meg, aki helyzetbe került a kapussal szemben és okosan passzolt mellette a hálóba. Az egyenlítés után inkább a hazai együttes dominált, többször is csak a vendégkapus bravúrjai kellettek, hogy döntetlen maradjon az eredmény. A budaörsiek a játékrész közepén kezdtek éledezni, ekkor több helyzetük is akadt, de csak kapufáig jutottak Bognár révén. Ahogy telt az idő, érezhető volt, hogy aki gólt szerez, az megnyerheti a mérkőzést. Mind a két együttes győzelemre játszott, így izgalmas volt a hajrá. A legnagyobb lehetőség a Pécs előtt adódott, hiszen három perccel a vége előtt kisbüntetőt ítéltek a javukra. A lehetőséggel nem tudtak élni, mert a vendégek kapusa hárított. A csapatok még a legvégén is sokat tettek a három pont megszerzésért, de újabb gól már nem esett.

Mind a két együttes győzelemre játszott, így egy izgalmas, küzdelmes találkozót láthatott a lelkes publikum. Hullámzó volt a mérkőzés, mind a két félnek voltak jó periódusai, illetve rövidzárlatai, ahol két-két gól is esett. A mérkőzés összképe alapján a döntetlen igazságosnak mondható, amivel a Pécs megszerezte első pontját az élvonalban. A budaörsiek sokat nem pihenhetnek, mert már pénteken pályára lépnek, ismét idegenben, a Nyírbátor vendégeként. A Pécs a másik újonchoz, a Maglódhoz látogat hétfőn este.

PTE-PEAC - ARAMIS SE 3-3 (1-2)
Pécs, 150 néző
Játékvezetők: Borbás, Kakuk, Aczél

PEAC: Molnár - Tóth, Koronics, Bartal, Vénosz
Cserék: Bálint - Molnár, Palvek, Karamarkovic, Koller, Spánitz, Hajnal, Wilkesz
Vezetőedző: Élő Tibor

Aramis: Csikós - Horváth, Vattamány Gáspár, Bognár
Cserék: Bukodi, Kövesdi, Gellérfi, Matolcsi, Bélavári, Szeghy, Moga, Szűcs, Lévai
Vezetőedző: Tánczos Tibor

Sárga lap: Bartal, Bálint, Palvek, Koller

Gólszerzők: Karamarkovic, Tóth, Bartal, illetve Lévai (2), Szeghy

Fotó: bama.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink