Megszerzi-e első győzelmét a Debrecen vagy javít a Kecskemét?
2023.08.31 | 20:34
Megszerzi-e első győzelmét a Debrecen vagy javít a Kecskemét?

Sűrű hete van az első osztályú csapatoknak, hiszen a hétfői játéknap után, pénteken már itt az újabb forduló, ahol négy mérkőzést is rendeznek. A két hibátlan együttes, a Hali és a Veszprém kissé elléptek a mezőnytől, és hazai pályán folytathatják a jó szereplést. Előbbi az Újpestet, míg utóbbi a Nyíregyházát fogadja. Négypontosok csatáját Nyírbátorban rendezik, ahova az Aramis érkezik, míg a három döntetlent játszó DEAC a Kecskemétet látja vendégül.

NBI, 4. forduló

Mind a két együttes magabiztos győzelemmel abszolválta az előző fordulót. A Haladás szorosabb első félidő után, könnyedén nyert a Maglód otthonában. A lilák az MFA gárdáját győzték le meggyőző fölénnyel, ahol már az első félidőben eldöntötték a három pontot. Most a fővárosiakra hosszú utazás és nehéz feladat vár a címvédő otthonában. A Hali kezd játékba lendülni, amit jelez, hogy az elmúlt két meccsen összesen két gólt kaptak, míg most már a helyzetkihasználásuk is rendben volt a pécsi meccshez képest. Ha hasonló játékot nyújtanak péntek este, akkor nem okozhat gondot a fővárosiak legyőzése. A fiatal lila-fehéreknél akad több hiányzó is, ami nehezíti Moga mester dolgát, de ettől függetlenül nem feltartott kézzel utaznak Szombathelyre.

 

Két olyan együttes találkozik Debrecenben, ahol mind a két fél jobb rajtra számított. Az egyetemisták ugyan még veretlenek, de a győzelem ízét sem érezhették meg. Döntetlen a Maglód és az Újpest ellen, majd legutóbb a Mezei otthonában. Ezek közül talán az utóbbi mondható bravúrnak, hiszen voltak két gólos hátrányban is, és a véghajrában sikerült pontot menteni emberelőnyben. Most abban bíznak, hogy meglehet az első sikerük, de ez a Kecskemét ellen nem ígérkezik egyszerű feladatnak. Még akkor sem, ha a vendégcsapat elmúlt két bajnokiját elbukta. Hiába vezettek Nyírbátorban és otthon a Veszprém ellen, egyaránt 5-3-as vereség lett a vége. Ha valóban versenyben szeretnének lenni a dobogós helyezésekért, akkor sok botlás már nem fog beleférni, főleg a közvetlen riválisok ellen. Ilyen lehet a DEAC elleni találkozó is, hiszen Tihanyi Csaba fiai is a felsőházba vágynak. Persze ehhez nekik is el kellene kezdeni gyűjteni a győzelmeket. A hazai pálya az egyetemisták mellett szól, de a Hírős városiak képesek lehetnek jó eredményre, főleg ha javul a helyzetkihasználásuk, mert azzal legutóbb a Veszprém ellen is hadilábon álltak. Abszolút három esélyes a találkozó.

 

A Veszprémnek nem tűnt könnyűnek a sorsolása, hiszen a három forduló alatt két rangadó is várt árjuk ráadásul ami nehezítette a dolgukat, hogy Fehér mester eltiltás miatt nem ülhetett a kispadon az első két meccsen. Ezek ellenére eddig hibátlanul állnak a bakonyiak. Remek hajrával megverték a Mezeit otthon, majd kiváló második félidei teljesítménnyel elhozták a három pontot Kecskemétről, így tartják a lépést a Haladással. A jó rajt még több önbizalmat adhat a csapatnak, akik hazai közönségük előtt még jobb teljesítményre lehetnek képesek. A jó rajtot a Nyíregyháza ellen folytathatják, akik csalódottak lehetnek az elmúlt két forduló alapján. HIába vezettek mind a kétszer szünetben, a második félidőben képtelenek betalálni, így mindössze egy pontot szereztek. Hiába az előny Budaörsön, végül két góllal kikaptak, míg hétfőn hiába a három gólos előny a Nyírbátor ellen, döntetlen lett a vége. Most ráadásul egy lendületben lévő együtteshez látogatnak, ahol végkép nem fér bele a sok hiba, mert azt Tataiék megbüntetik. Ami még nehezíti a Lovas-legénység dolgát, hogy igen hosszú utazás vár rájuk. Megnehezítheti a vendéglátó dolgát a Nyíregyháza, de meglepetés lenne, ha elmaradna a hazai győzelem.

 

Hasonlóan szerepelt eddig a két együttes. Egy szoros vereség a rajton, majd egy hazai siker, amit egy idegenbeli döntetlen követett, ennek köszönhetően egyformán állnak a tabellán, így akár mondhatnánk, hogy hatpontos a mérkőzés. A nagyobb bravúrt az előző körben a Nyírbátor mutatta be. Nyíregyházán vendégeskedtek és három gólos hátrányból sikerült visszajönni és végül pontot szerezni. Az Aramis az újonc Pécs otthonában lépett pályára és egy igen küzdelmes meccsen végzett döntetlenre. A Bátor eddigi egyetlen hazai meccsén remek játékot bemutatva, némi meglepetésre legyőzte a Kecskemétet, így komolyan kell velük számolni. A budaörsiek nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a sorsolás úgy hozta hogy egymás után kétszer is idegenben játszanak, ráadásul mind a kettő hosszú utazással jár. Hétfőn még Pécsen kellett, míg ezúttal Nyírbátorban kell pályára lépni. Emellett több játékos is sérüléssel bajlódik, így képlékeny, hogy tudnak elutazni a találkozóra. Az Aramis az eddigi meccseken belül hullámzó teljesítményt nyújtott, de ezúttal sokkal koncentráltabb játékra van szüksége a találkozó folyamán, ha pontot vagy pontokat akar szerezni a mindenkire veszélyes Nyírbátor otthonában.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink