Magabiztos hazai győzelem
2023.09.09 | 20:00
Magabiztos hazai győzelem

Újpest FC-220VOLT - Mag-Log Maglódi TC
UTE Sportcsarnok, 150 néző
Játékvezetők: Kovács G. - Szilágyi - dr. Tóth-Tolnay

Újpest: Gémesi - Klacsák, Horváth Barna, Horváth Benedek, Östör;
Csere: Hajzsel (k), Neumann, Katona, Simic, Szieber, Hadzsi, Östör, Lipl, Géczy
Vezetőedző: Moga Flavius Lóránt

Maglód: Bohony - Vékei, Milavecz, Petric, Sallai;
Csere: Kovács, Szabó, Kertész, Horváth R., Kalina, Seregy, Érsek R., Talabér, Jenei
Vezetőedző: Somogyi Gábor Attila

Gólszerzők: Simic (4.), Klacsák (13.), Érsek (öngól, 18), ill. Milavecz (29.), Jenei (40.)

Sárga lap: Katona (27.), Östör (32.), ill. Jenei (38.)

Bár javultak Moga Lóránt lehetőségei az előző meccshez képest, továbbra is akadtak hiányzók a csapatban, Kinics Bálint és Lipl Noel személyében, habár utóbbi keretben volt, de sérülése miatt nem kockáztatott a vezetőedző a játékát illetően.

A mérkőzés elejétől lehetett látni, hogy a Maglód védekezésre rendezkedett be, hiszen az első percekben már megszállták a saját térfelüket. A 4. percben aztán Bohony iramodott meg a kapuból kifelé, de a passzát Simic leleste, majd egy jó csel után nagy erővel 10 méterről kilőtte a rövid felső sarkot (1-0) a visszafutó védő nem tudott menteni. Ezután sem sokat változott a játék képe, a vendég csapat kontrára apellált, az Újpest pedig a második gól megszerzését sürgette, amely a 13. percben egy oldalberúgás után sikerült, Klacsák nagy erővel lőtte a kapuba a labdát (2-0). Hazai oldalon Gémesi kapuja alig-alig forgott veszélyben. A vendégek kapusa azért jóval foglalkoztatottabb volt, de a 18. percben hiába védett egy formás újpesti támadás és Hadzsi lövése után, a labda Érsekre pattant, aki a kapuba sodorta azt (3-0). 

A második félidőre alaposan megváltozott a játék képe, a vendégek kijjebb merészkedtek, és mindkét kapu sokkal többet volt veszélyben, gól azonban nem született egyik oldalon sem. A 27. perctől átváltott a Maglód vészkapus játékra, amely viszonylag hamar eredményt is hozott nekik, egy kipattanó után Milavecz éles szögből laposan lőtt a hálóba (3-1). A folytatásra is maradt még némi izgalom, hiszen az 5 a 4 elleni játék mindig erős koncentrációt igényel főleg a védekező csapattól. Horváth Benedek, majd Klacsák is eldönthette volna a meccset néhány perccel a vége előtt egy-egy kontra után, de ígéretes helyzetben nem tudtak gólt lőni. Végül 8 mp-el a vége előtt ismét létszámfölényes gólt lőtt a Maglód, Jenei a hosszú kapufánál segítette a gólvonal mögé a labdát (3-2).

Bár az eredmény szoros, a lila-fehér győzelem nem nagyon forgott veszélyben, igaz, a meccs végéig teljes koncentrációra késztette a vendég csapat a Klacsákékat.

Moga Lóránt:
- A mai estén nagyon jól sikerült az első félidő, mindent meg tudtunk valósítani abból, amit elterveztünk, szép gólokat rúgtunk, és szemre tetszetős játékot játszottunk! A második félidőben is jól kezdtünk, de a Maglód átváltott 5 a 4 elleni játékra (12 percig - a szerk.) és ott már nem tudtuk irányítani a mérkőzést. Ellenben külön öröm számomra, hogy jól védekeztünk és sikerült otthon tartani a nagyon értékes három pontot! Sok sikert kívánok a Maglód csapatának a folytatásban! Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen szép számban kilátogattak és végig buzdították a fiatal csapatunkat!

Forrás: ujpestfutsal.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink