Két sima, egy szoros meccs
2021.10.12 | 12:00
Két sima, egy szoros meccs

A DEAC és az Astra győzelme egy pillanatra sem volt kérdéses, a Budaörsé annál inkább, hiszen szoros meccset, igazi rangadót nyertek meg a Tolna ellen. A negyedik forduló után így már nincs veretlen csapat az NBI-ben, nyeretlen viszont kettő is, és kezd szétszakadni a mezőny. Két kilenc- és két hatpontos csapat is van, ám ez a szimmetria hamarosan megváltozhat, hiszen a következő fordulóban az első a másodikkal, a harmadik a negyedikkel, az ötödik pedig a hatodikkal találkozik.


Női NBI 4. forduló

TFSE - DEAC 0-10 (0-6)
2021.10.09., Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok
Vezette: Török - Dobó - Szingajevszkij

TFSE: Boros - Kovács Sz., Dióssy, Suhajda, Bozsik
Csere: Tóth K., Ferenczi, Kókai M., Winternitz, Császár
Vezetőedző: Ferenczi Anna

DEAC: Torma - Tóth N., Fülöp, Horváth V., Czégény
Csere: Pócsik, Sovány, Nagy A., Gajzágó
Vezetőedző: Quirikó Vivien

Gólszerzők: Fülöp (4'), Pócsik (12', 33'), Horváth V. (12', 13', 14', 17', 37'), Sovány (25'), Nagy A. (32')



A DEAC kulcsemberei sérülése ellenére is már a találkozó elejétől magabiztos játékot mutatott, ami a negyedik percben be is érett, akkor szerezték az első góljukat. Itt egy hosszabb szünet következett, de természetesen nem maradt helyzetek, akciók nélkül a tisztelt publikum, mindössze a gólra kellett várni a 12. percig. Akkor viszont nem is egy, hanem négy gólt kapott négy perc alatt a hazai csapat, majd egy perc szünettel egy ötödiket is. Horváth Viktória kivette a részét, hiszen négy gólt szerzett rövid idő alatt a debreceniek válogatott játékosa. A félidő után is hasonló elánnal folytatták a vendégek a gólgyártást, tízig meg sem álltak, a TF-nek pedig nem jött össze a szépítés. 

Quirikó Vivien (DEAC): - Egyértelműen a győzelem volt az egyetlen elfogadható eredmény ezen a találkozón, még úgy is, hogy több hiányzónk volt. Pozitívum, hogy a célt kapott gól nélkül, tíz találatot szerezve sikerült teljesítenünk. Amit kértem a lányoktól – labdabirtoklási fölény, sok labda nélküli mozgással -, azt maximálisan megvalósították. Vannak olyan elemek, amiken még javítanunk kell, de jó úton haladunk.

Tolna-Mözs - Budaörs Futsal 0-1 (0-1)
2021.10.10., Tolna Városi Sportcsarnok
Vezette: Szabó - Domokos - Kiss

Tolna-Mözs: Deczki - Szalkai, Bajcsy, Nagy N., Vámosi
Csere: Wiesner, Sereg, Méhes, Botka, Mogyorósi, Tancsa, Csapó, Hatala, Szöllős
Vezetőedző: Reveland Zoltán

Budaörs: Csizmók - Bede A., Fábián, Koch, Tell
Csere: Egri (kapus), Kajdy, Kardosi, Kágyi R., Megyeri, Szabó Zs., Kiss G.
Technikai vezető: Korozmán Krisztián

Gólszerző: Megyeri (4')

Sárga lap: Kágyi R. (29'), Korozmán (38')


A teljes találkozó itt visszanézhető.

Mindkét csapat sikerrel hangolt a derbire, két jó formában lévő, jó kerettel rendelkező gárdáról van szó, így biztos volt, hogy szoros, közönségszórakoztató meccset fognak játszani. Még ha gólból a stabil védekezésnek köszönhetően kevesebb is esett, a találkozó színvonalára nem lehetett panasz. Az igen hosszú kispadoknak köszönhetően gyakorlatilag egy percre sem lankadt a csapatok figyelme, így extra megoldások kellettek ahhoz, hogy veszélyes támadások alakuljanak ki. Kiss Gabriella hozta is a saját részét, előbb egy kényszerítős labdakihozatalban, majd pedig egy óriási keresztlabdát adott Megyerinek, aki nem is hibázott hat méterről, Deczki Vanda már csak belekapni tudott a lövésbe. A találkozó első, majd, mint kiderült, utolsó gólja így esett, ám ettől függetlenül is érdemes visszanézni a meccset annak, aki nem látta. A Budaörs ezzel elvette a Tolna veretlenségét, legközelebb pedig az Astrával találkoznak, ahol a győztes a tabella élén folytatja.

Reveland Zoltán: - Dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, nem találtuk a ritmust, nem volt elég átütő erő bennünk, amit a Budaörs ki is használt. A második félidő már rendben volt, megvoltak a lehetőségeink, de ezen a napon semmi nem sikerült, és az ellenfél kapusa is remekül védett. Nem történt tragédia, lesz még bőven lehetőség a javításra.

Korozmán Krisztián: - Női szinthez képest egy jó iramú mérkőzést játszottunk ma. Már kezdett  kinézni mit szeretnék látni a pályán a lányoktól. Első félidőben sikerült nagyrészt megvalósítani amit szerettünk volna, és ennek köszönthető, hogy 1-0- val fordultunk. A második játékrészben fegyelmezetten védekeztünk és ennek köszönhető a győzelmünk, ami Tolnán igazi fegyverténynek számít. Gratulálok a lányaimnak.


Astra HFC - Csepel Utánpótlás SE 12-2 (7-0)
2021.10.10., Üllő Városi Sportcsarnok
Vezette: Szűcs - Csatlós - Cserni

Astra HFC: Hargas - Balogh N., Varga, Csolti, Dorner
Csere: Boros M., Kubitsch, Németh A., Soós, Megyesi
Vezetőedző: Dombó János

CSUSE: Káli - Kókai K., Helly, Horváth E., Laskovics
Csere: Forgács (kapus), Boda, Fekete, Mayer, Pável
Vezetőedző: Kincses Ernő

Gólszerzők: Csolti (9'), Kubitsch (10', 19', 32'), Dorner (13', 16'), Varga (14', 17', 22'), Balogh N. (22', 23', 33'), illetve Boda (27'), Pável (36')


Masszívan védekező csapatok találkoztak egymással, a találkozó első kilenc percében nem is szült gólt, aminek a vendégek örülhettek jobban, hiszen helyzeteket bőven láthattak a nézők. A kilencedik percben áttört a gát, Csolti Réka nyitotta meg a gólcsapot, amire az első játékrészben csapattársai hat másikkal válaszoltak, dominálva a mérkőzést. A második félidőben már kevesebbet kellett várni a hazai találatokra, három perc alatt már három gólnál jártak a rózsaszínek. Sokgólos meccseken jobban ki tud hagyni a csapatok koncentrációja, valószínűleg az Astránál is ez történhetett, hiszen a Csepel két szépítő találattal jelezte jelenlétét a találkozón, amire a hazaiak aztán két másikkal válaszoltak. A parádés formában futsalozó Balogh Noémi szerezte az utolsó Astra-gólt, és jelenleg hét találattal vezeti az NBI góllövő-listáját is. 

Sajó Dóra folyamatosan frissülő képeit a találkozóról itt tudják megtekinteni.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink