Idegenben győzte le a Haladás a Berettyóújfalut
2020.09.26 | 09:51
Idegenben győzte le a Haladás a Berettyóújfalut

 A bajnoki címvédő fogadta a kupagyőztest, a pontvadászat két élcsapata, két legfőbb riválisa csapott össze.

Ahogy az várható volt Alvarito visszaért az MVFC-be, a vendégek válogatott kapusa, Alasztics Marcell azonban nem volt ott most sem a kezdőben, ahogy a DEAC elleni hazai találkozóján sem. Gyimesi állt tehát a Haladás kapujában és az első percekben kellett is hárítania egy hazai lövést. Az MVFC-nél volt valamivel többet a labda, irányították a játékot a piros-fehérek, a Haladás sem akart kinyílni, a biztonságra helyezték a hangsúlyt. Mindkét oldalon érezni lehetett egy kis idegességet, hiszen többször volt eladott labda, pontatlanság. A félidő közepén Alvarito nagy lövéssel veszélyeztetett, s a spanyol játékos emellett a védekezésből is alaposan kivette a részét, nagy csatát vívott Dróth Zoltánnal. A vendégek klasszisa azonban sérüléssel is bajlódott és többet kellett pihennie a szokásosnál. Sergio Mullor Cabrera sokat cserélt, sok játékosát használta, így a hazaiaknál valamivel pihentebbek lehettek. Az utolsó nyolc perc lendületesebb játékot hozott, az MVFC és a Haladás is jó kontrákat vezetett. A 14. perc hozta az első gólt, amiben mind a négy pályán lévő MVFC mezőnyjátékos szerepet vállalt, Diece szép cselek után passzolt Gálhoz, aki a centerben lévő Ráblhoz továbbított, ő pedig Alvaritonak húzta le a labdát, s a spanyol a kapuba bombázott. A másik oldalon Dróth rúgott kapufát, majd Rábl lőtt mellé nagy helyzetben. Megélénkült a meccs, feszültebb is lett, de gól már nem született.

A szünet után kapkodó volt az MVFC játéka, s ezzel felbátorította és magára húzta ellenfelét a Mezei-Vill, Egy lepattanó labdát Hajmási lőtt a kapuba a 25. percben. Élénkebb, nyíltabb volt a játék a második félidőben. Az MVFC birtokolta többet a labdát, sokat járatták a hazaiak, de mindig benne volt a meccsben egy veszélyes Haladás kontra lehetősége, így nem lehetett nyugodt a hazai gárda. A cél mindkét oldalon a győzelem megszerzése volt, így izgalmas hajrára számíthattunk. Juanra bevetette a vészkapus játékot, amire a sérült Dróth is beállt és Simic nagy helyzetben lőtt mellé szinte rögtön, majd Rafinha távoli lövését hárította Dávid Richárd az üres kapu előtt. Öt perccel a vége előtt Rafinha utolsó emberként elcselezte magát, és Dávid Hajmásit hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Ezzel az óriási hibával tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés. Bár az utolsó percek 5-4-es játéknál a hazaiak előtt több lehetőség is adódott, de kétszer is hibáztak üres-kapunál is. A Berettyóújfalunál tovább tart a „góliszony”, erre megoldást kell találnia Cabrera mesternek, mert ellenkező esetben még más ellenfél is pontot, pontokat szerezhet tőlük.

A Haladás élt az egész meccset tekintve a lehetőségekkel, amik előttük adódtak és ez az, ami számít a végeredménynél, ez egy olyan tény, amibe nem lehet belekötni. Még Alasztics és a második félidőben Dróth hiányát is elbírta a trónkövetelő, ezzel nyílttá vált az alapszakasz.

MVFC Berettyóújfalu–Haladás VSE 1-2 (1-0). 
Berettyóújfalu, 300 néző
Vezette:
 Farkas B. - Deme R. - Kovács G. - Ibriksz M.

Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Nagy I., Rafael, Alvarito.
Csere: Sándor, Francisco, Daróczi, Rábl, Szabó P., Gál I., Kártik, Sidnei, Nagy D. 
Edző: Mullor Cabrera Sergio.

HVSE: Gyimesi – Hajmási, Simic, Dávid, Gerencsér.
Csere: Alasztics, Darrieer, Nagy K., Horváth P., Sipos, Dróth, Vas, Szakasics, Vidák. 
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Alvaro (14.), ill. Hajmási 2 (25., 35.).

fotók: haon.hu

FOTÓGALÉRIA

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink