Hengerelt a DEAC, ezzel élen zárja az évet, harmadik a Tolna
2020.12.15 | 14:17
Hengerelt a DEAC, ezzel élen zárja az évet, harmadik a Tolna

Méltó évzáró – Női futsal NBI 9. forduló

Ugyan csak két párharc került lejátszásra, de méltó lezárása volt mindkét találkozó a 2020-as évnek, gyönyörű gólokkal, cselekkel, parádés megoldásokkal, és ami a legjobb: élőben nézhették a lelkes szurkolók mindkét mérkőzést!

Astra HFC Üllő – DEAC (0-1) 1-4
2020.12.13. 17:00, Üllő Városi Sportcsarnok
Vezette: Pető – Drótár – Berendi

Astra HFC: Hargas – Ganczer, Krascsenics P., Varga, Csolti
Csere: Egri (kapus), Kota, Urbán, Gimes, Dorner
Vezetőedző: Dombó János

DEAC: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Üveges, Horváth
Csere: Tóth R., Fekete, Pócsik, André, Nagy, Fülöp, Czégény
Edző: Quirikó Vivien

Gólszerzők: Kota (36’, büntetőből), illetve Nagy (13’), Üveges (24’), Horváth (30’), Fülöp (36’)

Sárga lap: Nagy (34’), Fekete (39’)

Az év egyik legjobb találkozója lehetett volna, de sajnos az Astra ezen a vasárnapon csak egy félideig tudott ebben partnere lenni vendégének. Az első félidőben a változatosság kedvéért feketében pályára lépő hazaiak is számos életveszélyes akciót vezettek, de vagy Torma halmozott bravúrt bravúrra, vagy az üllőiek nem koncentráltak eléggé a befejezésnél. Ez meg is bosszulta magát, ahogy mondani szokták, hiszen az első játékrész derekán Krascsenics Csilla fejezett be egy kontrát kapufával, ám némi szerencsével a kapufa Nagy Anikó elé tálalt, így gyakorlatilag az üres kapura lőhetett, magabiztosan be is talált a fiatal játékos, megszerezve csapatának a vezetést.

Folytatódott az adok-kapok, az Astra rohamozta a DEAC visszaállt védekezését, a cívisvárosiak pedig inkább kontrákból próbálkoztak kapura törni, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, kiegyenlített volt a játék. Ám ez a második félidőben a hazaiak bánatára nem így folytatódott. Először Üveges helyezte Hargas mellett a kapuba a labdát, aztán pedig az év egyik legszebb találatát szerezték a vendégek: szintén Üveges nevét kell említenünk, ám ezúttal a gólpasszt adta, Horváth pedig könyörtelenül bevágta. Szintén Üveges neve jön fel a következő gólnál, ám ezúttal a másik oldalon: Dornert vágta fel a hatoson belül a vendégek játékosa, a megítélt büntetőt pedig Kota értékesítette magabiztosan. Egy kontra végén Fülöp adta meg a kegyelemdöfést négy perccel a végszó előtt, de nem adták fel a hazaiak. Vészkapus játékkal próbálkoztak, ám inkább labdát tartottak belőle, veszélyes akciót nem igazán alakítottak ki. Így elmondható, hogy megérdemelten nyerte meg a derbit a Debrecen, az Astrából hiányzott az átütő erő, fáradtnak tűntek év végére a hazaiak.

Dombó János, Astra: Gratulálunk a DEAC csapatának a megérdemelt győzelméhez!

Üveges Katalin, DEAC: - Szerencsés vagyok, hogy ilyan játékosokkal dolgozhatok együtt. Minden csapatnak vannak hullámvölgyei, nehézségei, ahogyan nekünk is, és ez sokszor meg is mutatkozik egy-egy mérkőzésen. Viszont tegnap egy valóságos csodát tettek azzal, hogy az Astrát ilyen magabiztos győzelemmel fektették két vállra. Úgy érzem több gól is lehetett volna ebben a mérkőzésben, de az eredményen kívül a mutatott játékunkkal is nagyon elégedett vagyok. Ilyen meccsek után mindig visszacsatolást kapok, hogy jó az út és az irány, amin elindultunk 2-3 évvel ezelőtt. A lányokon kívül Quirikó Vivien munkáját is dicséret illeti, hiszen rengeteg munkát belefektet a felkészülési időszakba is, és az ilyen összecsapásokon hatalmas feladatokat vesz le az én vállamról is. Nagyon jól tudunk egymással kommunikálni, és az edzői filozófiánk is tökéletesen megegyezik.

A mérkőzésről legszebb pillanatait, góljait itt megnézhetik:

 

Tolna-Mözs – Budaörs Futsal (2-1) 3-1
2020.12.13. 17:00, Tolna Városi Sportcsarnok
Vezette: Pekoli – Kiss – Horváth

Tolna-Mözs: Deczki – Horváth, Szalkai, Vámosi, Domján
Csere: Kulcsár (kapus), Sereg, Bajcsy, Kiss, Mogyorósi, Nagy, Csapó, Ferencz
Vezetőedző: Biczi Gábor

Budaörs Futsal: Csizmók – Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Kardosi, Bede Anett, Balya, Majtán, Terdik (kapus)
Edző: Korozmán Krisztián

Gólszerzők: Ferencz (8’), Vámosi (11’), Csapó (27’), illetve Fábián (4’)

Sárga lap: Koch (20’)

Igen fontos, szinte hatpontos mérkőzést játszott egymással a Tolna és a Budaörs csapata, hiszen óriási a küzdelem a felsőház kiadó helyeiért, és mindkét gárda szeretné ott folytatni a rájátszást. A budaörsiek egyre jobban szerepelnek a bajnokságban, a Tolna viszont még mindig veretlen otthonában, így nagy kérdés volt, ki visz ponto(ka)t haza a derbiről. A meccs elején még a vendégek örülhettek, hiszen egy oldalberúgást követően nagyon szép, egyérintős támadásból aztán Fábián kapott labdát, és értékesítette ziccerét a negyedik percben. Nem tarthatott azonban túl sokáig a Budaörs öröme, hiszen először először Megyeri csúszott Kiss Gréta alá a hatoson belül, amit engedtek is a játékvezetők, de aztán az ebből kapott szögletből Ferencz Flóra először elveszítette, majd visszaszerezte a labdát, és rúgott gyönyörű gólt hét méterről, kiegyenlítve a mérkőzés állását. Követték egymást a veszélyesebbnél veszélyesebb akciók, a Budaörs fentebb tolta a védekezését, amiből labdákat tudtak szerezni, ám nem használták ki jól a lehetőségeiket. És ez a letámadás lett a vendégek veszte is, hiszen a következő gólnál pont a magas védekezést tudta szépen átjátszani a Tolna, taktikus passzokkal, amiből az utolsót Vámosi kapta, vitte el a labdát Csizmók mellett és helyezte a kapuba, 2-1-re módosítva az állást, ami az első félidőben már nem változott.

Nagyon úgy nézett ki azonban, hogy a második félidőben sem fog, mindkét csapat nagy munkát végzett a pályán egy esetleges következő gólért, ami nem igazán akart megszületni. Nem így gondolta viszont a Tolna, Vámosi cikkcakkban közlekedett át a fél budaörsi védelmen, majd adott egy parádés passzt Csapónak, aki nem hibázott, és beállította a végeredményt a huszonhetedik percben. További helyzeteit egyik csapat sem tudta értékesíteni, így szép akciókkal, gyönyörű gólokkal tűzdelt mérkőzés után megérdemelten tartotta otthon a három pontot, illetve a felsőházi esélyeket a Tolna-Mözs.

Biczi Gábor, Tolna-Mözs: - Minden mérkőzés fontos, azonban az évben talán ez volt a legfontosabb, hisz nem úgy szereztük a pontokat az első fordulóban, ahogyan azt szerettük volna. Örülünk a győzelemnek, a csapatnak pedig gratulálok, ezen az úton kell tovább haladnunk.

Korozmán Krisztián, Budaörs Futsal: - Kettős érzésem van a mai mérkőzéssel kapcsolatban. A Tolna több lehetőséget dolgozott ma ki, de véleményem szerint nekünk voltak nagyobb helyzeteink. Három üres kapus ziccert rúgtunk mellé. A játék gyorsaságában, illetve a fizikális részeben is fölénk nőtt ma a tolnai csapat. Gratulálok nekik. Saját csapatomnak is gratulációval tartozom a vereség ellenére.

Büszke vagyok az elmúlt féléves teljesítményükre és van mire építkeznünk tovább. Bizakodva várjuk a folytatást!

A mérkőzés teljes egészében visszanézhető itt:

 

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink