Háromra hattal válaszolt, nagyot fordított a Futsal Klub
2021.09.13 | 08:00
Háromra hattal válaszolt, nagyot fordított a Futsal Klub

Háromra hattal válaszolt, nagyot fordított a Futsal Klub háromgólos hátrányba került a Futsal Klub Székelyudvarhely a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának 2. fordulójában, sikerült talpra állni és fordítani, 6–4-re legyőzte a Temesvári CFR-t.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2. forduló

Futsal Klub Székelyudvarhely–Temesvári CFR 6–4 (2–3)
Székelyudvarhely

Gólszerzők: Bálint (16., nagybüntető, 40.), Szécsi (17.), Miklós (32.), Tankó (36.), Balázsi (38.), illetve Lupu (6.), Plopeanu (12.), Matei (13., 40.); kiállítva Lupu (39., CFR).

FK Székelyudvarhely: Grigoraș – Szécsi, Balázsi, Kedei, Bálint.
Csere: Miklós, Kerestély, Kanyó, Tankó, Gálfi.
Edző: Jakab Zoltán

CFR: Lungu – Lupu, Fernandes, Ilaș, Matei, Milovac.
Cserék: Lupu, Plopeanu, Filimon, Melitanu, Trion, Codrean, Vârlan
Edző: Lupu

Az udvarhelyiek a Rákóczi Sportcentrumban fogadták az 1. Ligába idén feljutott temesváriakat. A CFR-nek a román válogatottat korábban irányító Robert Lupu az edzőjátékosa, több komoly tapasztalattal rendelkező játékos is megtalálható a keretben, mint Valentin Ilaș, Robert Matei vagy Stojan Milovac. Pörgősen kezdődött a mérkőzés, bátran és veszélyesen játszott a házigazda, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg: egy szépen kipasszolt támadás végén Lupu pörgetett a hálóba a 6. percben (0–1). A középkezdést követően Tankó egyenlíthetett volna, de mellé lőtt. A játékrész felénél, a temesvári időkérést követően útjára indult a játék, ám rövidesen a játékvezetők megszakították, mivel a CFR kispadjánál kiömlött a víz, így amig azt feltakarították, hosszú percekig állt a játék.

Az egyenlítést hajszoló házigazda össztűz alá vette a temesvári kaput, ám kétszer is eladták a labdát, előbb Plopeanu, majd Matei nem hibázott Grigoraș-sal szemben, a 13. percben már 3–0-ra vezetett a CFR. Nem sokkal később nagyon közel volt a szépítés az FK-nak, ám Szécsi nagybüntetőjét védte Lungu. A 16. percben újabb nagybüntetőhöz jutott a házigazda, ezt Bálint Andor már a hálóba bombázta. Fél perccel később pedig Szécsi javította ki korábbi hibáját, távoli lövése megpattant Matei-en és a labda pedig a hálóban landolt (2–3). A CFR-t felrázta a két gyors gól, egymás után hagyta ki nagyobbnál nagyobb helyzeteit, és mivel az udvarhelyi lehetőségek is kimaradtak, 3–2-es temesvári vezetésnél jött a szünet.

Térfélcserét követően az egyre jobban fáradó Temesvár átadta a kezdeményezést a hazaiaknak, jöttek is a helyzetek, Kanyó, majd Kedei is kapufát lőtt, majd utóbbi ziccerből lőtt mellé. Érződött, hogy jön az újabb gól, ám ehhez a temesváriak is közel jártak, ám Grigoraș nagyot védett Joaóval szemben.  A hazai egyenlítésre a 32. percig kellett várni, amikor Miklós lapos lökete a hálóban kötött ki (3–3). A CFR, ha megszerezte a labdát, egyemberes támadásokat vezetett – a többiek saját térfelükön maradtak –, a végig jól játszó edzőjátékosuk, Lupu így is szinte gólt szerzett. A mérkőzés végén gyakorlatilag csak az FK-nál volt a labda, és a 36. percben sikerült a fordítás is, Kedei beadását Tankó pofozta közelről a hálóba (4–3), majd Gálfi növelhette volna az előnyt, de jó helyzetből mellé lőtt. A vendégek vészkapusos taktikára váltottak, Lupu vette magára a megkülönböztető mezt, majd nem dobta ki időben a labdát, így közvetett szabadrúgáshoz jut az FK a 37. percben, ám Szécsi a sorfalba lőtt. Izzott a pálya, az újabb, egyben megnyugtató gólt ismét az udvarhelyiek szerezték, Balázsi találatához kellett a szerencse is (5–3). A CFR próbált közelebb férkőzni, de még nehezebb helyzetbe kerültek, miután Lupu vészkapusként a félpályán lehúzta Bálintot, és mivel korábban sárga lapot kapott reklamálásért, kiállították.

Az újabb helyzethez viszont három mezőnyjátékossal játszó CFR jutott, ám Grigoraș védte a közeli szabadrúgást, majd a meccset Bálint döntötte el végleg, egyedül a kapussal szemben emelte a hálóba a labdát. Habár az utolsó másodpercekben Matei is duplázott, gólja csak szépségtapasz volt, az FK háromgólos hátrányból felállva legyőzte a Temesvári CFR-t.

Forrás: sport.szekelyhon.ro

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink