Frank Tamás már nem az Újpest edzője
2021.05.28 | 11:04
Frank Tamás már nem az Újpest edzője

Friss hír, hogy Frank Tamás az Újpest és az U19-es válogatott edzője elköszönt a lila-fehérektől és elfogadta az MLSZ ajánlatát, és ezután főállású alkalmazottja lesz az MLSZ-nek.

Frank Tamás nyilatkozott a Hungarynak, és elmondta, hogy : - Barczi Róbert sportigazgatóval a kupa döntőn beszéltem, ahol elmondta, hogy "átvilágították" a futsal szakágat, illetve a válogatottak mellet dolgozó stábok munkáját, és arra jutottak hogy szeretnék hatékonyabbá, illetve a feladatköröket tekintve komplexebbé tenni a működésüket. Több egyeztetés után esett rám a választás, amit megtiszteltetésnek veszek. Feladataim közé fog tartozni többek között az utánpótlás korú játékosok még részletesebb feltérképezése, felkészítése, a felnőtt válogatott munkájának segítése és a futsal edzőképzésben való még tevékenyebb részvétel. Ezen kívül a női válogatottat is felkészítem az őszi EB selejtezőkre.

Hosszú évekig voltál a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya. Mennyiben érzed ezt vissza lépésnek, és milyen érzés újra szövetségi alkalmazottnak lenni?
 - Turzó József szövetségi kapitánnyal megvan az egymás iránti emberi és szakmai tisztelet, így nem érzem visszalépésnek ezt az egész helyzetet... 2010-13-ig is a Magyar futsalért és a futsal válogatottak sikereiért dolgoztam, és most is ezt fogom tenni.

Elkezdtél egy sikeres munkát Újpesten, és most ezt félbehagyott, illetve megszakítod. Hogy érezted magad Újpesten, könnyű volt eljönni? Mit üzensz a hátramaradt csapatodnak?

 - Nehéz döntés volt, mert nagyon jól éreztem magam Újpesten. Olyan pillanatokat kaptam, amiért érdemes ezt csinálni.. Az hogy egy Magyar Kupa elődöntőn 0:5-nél még mindig zeng a csarnok a búzdítástól, és hogy a mérkőzés után annak ellenére hogy kikaptunk győztesként ünnepelték a csapatot, felemelő volt. A csapatot nem féltem, hiszen egy nagyon jó mag alakult ki, és olyan elhívatott vezetők dolgoznak a csapat mellett, hogy biztos vagyok abban hogy sikeresek lesznek. Az elmúlt 2 évem elég viharosra sikeredett. Én aki 16 évet voltam egy klubban most két év alatt három csapatnál is dolgoztam... Őrülök, hogy a veszprémi kisiklás után, Dunaújvárosban és Újpesten is sikerült bizonyítanom mint edző, de most úgy érzem más jellegű munkára van szükségem. Az MLSZ től megkaptam a lehetőséget erre, és bízom benne hogy kölcsönös megelégedésre fogom végezni a munkámat.

Hogyan reagáltak a változásra Újpesten? Erről kérdeztük Sós László, ügyvezető elnököt:
- Tudtuk, hogy Tamásnak van ajánlata a szövetségtől, így benne volt a levegőben ez a döntés, ugyanakkor mégis úgy terveztük, hogy tudja folytatni az itt megkezdett munkáját. Nagyon sajnálom, mert úgy értékelem, hogy mindketten óriásit profitáltunk ez alatt a 4 hónap alatt. Tamás szakmailag Magyarországon top edző, ezt nálunk is bizonyította, az edzések minőségével azzal, ahogy a játékosokkal bánt, és nem utolsó sorban az eredményekkel is. Nehéz lesz a pótlásáról gondoskodni, de természetesen meg fogjuk oldani, remélhetőleg néhány héten belül. Kapkodni azonban nem szeretnénk. Egy biztos a klub és a csapat célkitűzései ezzel együtt nem változnak, így az alapján fogunk új edzőt is választani. Mivel teljesen Frank Tamásban gondolkodtunk ezidáig nem tárgyaltunk új jelöltekkel, csak a lehetséges érkező játékosokkal. Titkon azért még bízom abban, hogy tudunk futni még egy kört az MLSZ-nél, hogy engedélyék az ottani tevékenysége mellett az ittenit is folytatni, hiszen a korábbi időszakban erre számtalan példa volt. A magyar futsalnak pedig fontos az olyan szakemberek megtartása a klubéletben is, mint amilyen Frank Tamás.

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Rubeola FC - ELTE-BEAC (2022.12.05, stream)
2022.12.05 | 00:50
Haladás VSE - Veszprém, Férfi NB I, ÉLŐ 18:30
2022.12.02 | 14:59

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.11.29 | 10:45
2022.11.10 | 10:30
Férfi válogatott
2022.11.07 | 21:45
Férfi válogatott
2022.11.06 | 22:00
2022.11.05 | 10:15
2022.10.26 | 08:45
Támogatóink

Partnereink