Fontos meccset nyert a Haladás
2023.09.09 | 10:15
Fontos meccset nyert a Haladás

Az NB I.-es futsalbajnokság 5. fordulójában a nagy rivális Berettyóújfalu vendégeként nyert nagy csatát, rangadót a Haladás VSE.

A játéknap rangadóját rendezték Berettyóújfaluban. A trónkövetelő fogadta a címvédőt, a négyszeres bajnok a háromszoros aranyérmest. A Haladás jó formában, hibátlanul, listavezetőként futott neki a derbinek - és talán esélyesként is. A szombathelyi keretből ezúttal a brazil légiós, Luiggi és a kapus, Gyimesi maradt ki.

Nagy lendülettel esett egymásnak a két élcsapat. Nagy Dániel pedig egy kegyetlen belépővel rögön az elején letarolta a cselezgető Henriquét. Hiába, gyorsan vezetéshez jutott a Haladás: Kovács szerzett labdát, Henriquét játszotta meg, aki jobbról bepasszolt középre, Dróth egy látványos csellel elfektette a védőjét, majd hét méterről a léc alá bombázott (0-1). Sőt, még magához se térhetett a Berettyó, máris két góllal vezetett a HVSE - Dróth ezúttal szabadrúgásból volt eredményes, okosan lőtt a kapuba laposan a lábak között (0-2). A házigazda próbált vészkapus játékra váltani, amit a Haladás azzal akadályozott meg, hogy kitámadott, letámadott. Keményedett a csata - rohantak a csapatok. Mindkét kapu előtt adódott helyzet - Alasztics remekül védett. A házigazda fokozta a nyomást, erőltette az öt a négy elleni játékot, de a szombathelyi gárda állta a sarat. Többet volt a labda a hazaiaknál - hiába.

Fordulás után is vészkapussal rohamozott a Berettyó, de nem igazán jutott el nagy helyzetig. Sőt, egy kontra végén Sipos becsúszva erőszakosan a kapufára vágta a labdát! A Haladás taktikusan, szervezetten játszott, ha megszerezte, megbecsülte a labdát - és jól védekezett. Forrtak az indulatok, játékvezetők nem igazán tudták irányítani az eseményeket. A hazai nyomás azonban góllá érett, Nagy Dániel szépített közelről, a kapujából kirontó Alasztics lábai között, alatt passzolt a hálóba (1-2).

Sőt, nem sokkal később a középen berobbanó Szabó Péter sodort be közelről a kapuba egy jobbról élesen belőtt labdát (2-2). Időt kért a szombathelyi kispad. Rendezte sorait a Haladás, és ismét megszerezte a vezetést: Vas jobbról, a szöglet közeléből végzett el oldalberúgást, a felívelést pedig Sipos fejelte közelről a kapuba (2-3)! Ismét bevetette a vészkapus játékot a Berettyó - elkeseredetten küzdött, nyomott, de fogyott az idő. A meccset aztán Cassemiro döntötte el, aki Henrique remek passzával lépett ki balról, végigspintelte az ellenfél térfelét, majd a kontra végén a léc alá vágta a labdát (2-3). Nagy Imre még közelről szépíteni tudott (4-3) létszámfölényes játékból, de egyenlítésre már nem maradt ideje a házigazdának.

Fontos meccset, nagy csatát, rangadót nyert meg a Haladás, ráadásul idegenben!

Férfi Futsal NB I. 5. forduló
MVFC Berettyóújfalu–Haladás VSE 3–4 (0–2)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok.
Vezette: Czene-Joó Ádám - Tamási Patrik - Balla Levente

MVFC Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Nagy Imre, Rábl János, Nagy Dániel, Rafinha.
Cserék: Mező Lőrinc, Korcsmáros Bence Ferenc, Daróczi Dávid, Matheus, Erdei Kristóf, Iszák Dominik, Nagy Kevin Tamás, Szabó Péter.
Vezetőedző: Trencsényi János.

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Dróth Zoltán, Diniz, Cassemiro.
Cserék: Homlok Levente Zsolt, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor Ferenc, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs.
Vezetőedző: Ferraz Conde Felipe.

Góllövők: Nagy D. (31.) Szabó P. (32.), Nagy I. (40.), illetve Dróth (3., 6.), Sipos (34.), Cassemiro (39.)

Forrás: vaol.hu
Fotó: Unger Tamás

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink